Vervoer Brussel

Meer over Vervoer Brussel

Tijdens een stedentrip door Brussel kun je gebruikmaken van verschillende soorten van vervoer. Je kunt kiezen voor de vrijheid van eigen vervoer, voor het gemak van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk of voor de taxi. Lees hier meer over alle vervoersmogelijkheden in Brussel.

Auto

Brussel is eenvoudig met de auto te bereiken. Snelwegen als de A12, E19, E40, E411 en de E429 leiden naar de stad. In het centrum van de stad is het ook goed mogelijk om je per auto te verplaatsen. Maar zoals in veel grote steden kan je ook in Brussel rekenen op veel verkeer. Daarbij kent de binnenstad veel eenrichtingsverkeer en kan het soms lastig zijn om een geschikte parkeerplaats te vinden. Parkeren in Brussel is overigens wel iets voordeliger dan in de Nederlandse grote steden. Wanneer je zonder stress van je stedentrip naar Brussel wilt genieten, is het raadzamer om het openbaar vervoer te gebruiken. Brussel beschikt over een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, waarmee je overal in en rond de stad kunt komen.

Openbaar vervoer

MIVB
De Brusselse bus-, metro- en tramdiensten worden verzorgd door de MIVB, Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer van Brussel. De kaartjes van het MIVB voor het openbaar vervoer zijn geldig voor de metro, de stadsbus en de tram. Al deze vormen van openbaar vervoer zijn voordelig geprijsd en gemakkelijk te gebruiken, maar het handigste vervoersmiddel om je mee door de stad te verplaatsen is in de meeste gevallen de bus. Met de bus kun je overal komen. De dienstregeling van het openbaar vervoer loopt van 05:30 tot 00:30.

Brussels Card
De Brussels Card is een echte aanrader voor wie een stedentrip naar Brussel gaat maken. Met deze speciale toeristenpas heb je niet alleen vrije toegang tot 30 vooraanstaande musea, maar mag je ook nog eens onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer. Daarnaast krijg je korting op verschillende activiteiten en in verschillende winkels. Je ontvangt tevens een gratis plattegrond van de stad. Er zijn drie verschillende Brussels Cards beschikbaar:
- Een kaart voor 24 uur: € 20
- Een kaart voor 48 uur: € 28
- Een kaart voor 72 uur: € 33

Trein

De belangrijkste treinstations in Brussel zijn Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. De internationale treinen als de Thalys en de TGV komen aan op Brussel-Zuid. Het treinverkeer in België wordt georganiseerd door NMBS.

Taxi

De taxi in Brussel is erg duur. Maar het is wel een geschikte optie wanneer het openbaar vervoer niet meer rijdt. De taxi is in tegenstelling tot het openbaar vervoer wel 24 uur per dag voor handen. Aangezien Brussel een redelijk compacte stad is, zullen de ritjes binnen het centrum niet al te lang zijn. In dat geval kan de prijs nog meevallen.