Busreis Brussel

Meer over Busreis Brussel

Brussel is gemakkelijk te bereiken per bus. Vanaf Amsterdam is het maar 200 kilometer naar Brussel. Als het verkeer meezit ben je in tweeënhalf uur in het hart van de Belgische hoofdstad. Een busreis naar Brussel is een ontspannen manier om op stedentrip te gaan

De voordelen en nadelen

Een groot voordeel van een busreis is dat je, je niet druk hoeft te maken om de eventuele verkeerschaos op de wegen, je hoeft je geen zorgen te maken om de route en ook de parkeerstress blijft je bespaard. Daarnaast kan je in de bus alvast kennismaken met je medereisgenoten. Het nadeel is dat je minder vrijheid hebt, dan wanneer je bijvoorbeeld zelf met de auto gaat. De trein kan overigens ook een hele goede optie zijn. De trein is vaak sneller dan de bus en ook de prijzen van de treinreizen zijn meestal voordeliger.

Compleet verzorgde busreis

Wanneer je op stedentrip naar Brussel wilt, kan je er voor kiezen om een compleet verzorgde busreis te boeken. Deskundige reisleiding en ervaren buschauffeurs zullen je meevoeren naar de mooiste plekjes in Brussel. De beste accommodaties zullen voor je geboekt worden en de reisleiding zal je de heerlijkste restaurants kunnen aanwijzen. Met een compleet verzorgde busreis zal het je nergens aan ontbreken. Je kunt volop genieten, omdat de stedentrip tot in de puntjes verzorgd zal zijn. Verschillende touroperators als Van Nood, Kras en de Jong Intra Vakanties bieden fantastische stedentrips naar Brussel aan. De prijzen kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van de reisperiode en de faciliteiten en service die je wenst.

Pendelbus naar Brussel

Je kunt ook kiezen voor een zogenaamde kale busreis naar Brussel of een pendelbusdienst. Dit betekent dat de bus je alleen van en naar Brussel brengt. Je regelt zelf je hotel en zorgt zelf voor vervoer door de stad. Je hebt geen reisschema en niet het gemak van een ervaren reisleider die je langs alle bezienswaardigheden brengt. Wel heb je alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Je geeft zelf invulling aan je stedentrip naar Brussel. Kale bustickets naar Brussel kan je onder andere bestellen bij de Europese busorganisatie Eurolines. In verschillende steden in Nederland kan je opstappen en word je per touringcar naar Brussel gebracht en weer terug. De prijzen zijn afhankelijk van de periode waarin je reist en liggen tussen de € 15 en de € 35 per persoon.