Vliegvelden Brussel

Meer over Vliegvelden Brussel

In de omgeving van Brussel liggen twee vliegvelden: Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport. Hieronder volgt meer informatie over beide vliegvelden en de verbindingen vanaf het vliegveld naar de binnenstad van Brussel.

Brussels Airport

Op ongeveer 12 kilometer afstand van de binnenstad van Brussel ligt het Brussels Airport. Dit is het grootste vliegveld van België. Het vliegveld verwerkt zo´n 18,5 miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld staat ook wel bekend onder de naam Zaventem. De luchthaven ligt namelijk deels op het grondgebied van de gemeente Zaventem. Belangrijke luchtvaartmaatschappijen die regelmatig op Brussels Airport vliegen zijn onder andere, Brussels Airlines, Air France, KLM, Sky Europe en Maersk Air.

Van en naar het vliegveld

Het is heel gemakkelijk om vanaf het vliegveld naar het hart van de stad te reizen. Onder de aankomsthal vind je een treinstation, waar wel vier keer per uur een trein vertrekt naar het centrum. Een treinrit naar het centrum kost maar slechts € 3. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf het vliegveld de bus te nemen. De speciale Airport Line doet er een half uur over om het centrum van Brussel te bereiken. Het buskaartje kost in de bus € 4, maar wanneer je vooraf een kaartje bij één van de kiosken koopt, betaal je € 3. Voor de aankomsthallen staan ook altijd taxi´s te wachten. De taxi brengt je voor ongeveer € 30 naar het centrum.

Brussels South Charleroi Airport

Dit vliegveld ligt op 45 kilometer afstand van Brussel en is een stuk kleiner dan Brussels Airport. Het vliegveld verzorgt voor het merendeel Europese vluchten. Verschillende low-fare luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, doen regelmatig het vliegveld aan.

Van en naar het vliegveld

Vanwege de grotere afstand tot Brussel en de beperktere openbaar vervoersmogelijkheden ben je minder snel in het stadscentrum dan wanneer je op Brussels Airport vliegt. Brussels Charleroi Airport heeft geen directe treinverbinding met Brussel. Wel rijden er bussen naar het treinstation van Charleroi. Deze rit kost € 2.5. Voor € 13 kun je een pendelbus nemen vanaf de luchthaven naar het station Brussel-Zuid. Deze rit duurt ongeveer een uur. Daarnaast staan er ook altijd taxi´s, maar dit is geen goedkope optie. Vraag vooraf altijd naar de tarieven, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.