Autohuur Dusseldorf

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Dusseldorf

Meer over Autohuur Dusseldorf

Hoewel je in het centrum van Düsseldorf alle belangrijke bezienswaardigheden gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt bereiken, kan het huren van een auto wel handig zijn als je wat meer van de omgeving van Düsseldorf wilt verkennen. Een auto huren in Düsseldorf is geen probleem. Door de hele stad vind je autoverhuurbedrijven. Düsseldorf is een stad van internationale allure. Er hebben zich hier dan ook vele internationale autoverhuurbedrijven met een goede naam gevestigd. Lees hier alles over het huren van een auto tijdens je stedentrip in Düsseldorf.

Internationale autoverhuurbedrijven

Je hebt vast weleens van autoverhuurbedrijven als EuropCar, Hertz, Budget en Avis gehoord. Je kunt bij deze autoverhuurbedrijven zorgeloos een auto huren, ook in Düsseldorf. De jarenlange ervaring, de internationale bedrijfsvoering en de professionele en klantvriendelijke service van deze bedrijven zullen ervoor zorgen dat je hier met een fijn gevoel een auto zult huren. De auto´s zijn altijd in uitstekende staat en je gaat goed verzekerd de weg op.

Tarieven

De tarieven hangen af van de soort auto die je wenst en de periode waarin je een auto wilt huren. Daarnaast kunnen de prijzen per autoverhuurbedrijf enigszins variëren. Het is daarom aan te raden om van tevoren de prijzen per bedrijf na te gaan. Wie weet heeft één van de autoverhuurbedrijven wel een leuke kortingsactie op het moment dat jij op stedentrip naar Düsseldorf wilt gaan. Maar over het algemeen kun je voor een auto in de economy klasse een prijs verwachten van tussen de € 50 en € 75 per dag. Voor de exacte prijzen breng je een bezoekje aan de websites van de autoverhuurbedrijven:
EuropCar
Hertz
Budget
Avis

Prijsvergelijkers

Je kunt ook de handige websites van de prijsvergelijkers raadplegen, want je wilt natuurlijk de beste prijs voor jouw huurauto tijdens je stedentrip in Düsseldorf. Op deze websites kun je de data invullen waarop je op stedentrip naar Düsseldorf wilt gaan en het type auto dat je wenst. De websites zullen je direct in één oogopslag laten zien waar je het goedkoopste een auto kunt huren. Doe daarom je voordeel met handige websites als:
Expedia
Easyterra
Ebookers
Autohuren

Lokale autoverhuurbedrijven

Behalve de vertrouwde grote namen in de autoverhuurwereld, telt Düsseldorf ook vele lokale aanbieders van huurauto´s. In de Duitse Gouden Gids vind je een overzicht van alle autoverhuurbedrijven in Düsseldorf. Je zoekt dan onder `Autovermietung (autoverhuur) Düsseldorf´. Vaak kunnen de lokale autoverhuurders je scherpe prijzen aanbieden.

Minimum leeftijd autohuur

Op veel plaatsen is voor het huren van een auto een minimum leeftijd vereist van 21 of 23 jaar. Daarnaast moet je in de meeste gevallen ook minimaal 1 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Denk er aan dat bij het ophalen van de huurauto je altijd een geldig legitimatiebewijs en je rijbewijs moet kunnen tonen.

Waar moet je op letten

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je een auto huurt. Lees op de eerste plaats in ieder geval altijd voor het ondertekenen van het huurcontract de algemene voorwaarden door. Controleer ook altijd de huurauto voor het ondertekenen van het contract op beschadigingen. Zo ben je er zeker van dat je niet op hoeft te draaien voor schade die jij niet veroorzaakt hebt. Ga ook na of de auto goed is verzekerd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verkeersregels

De verkeersregels zijn in Duitsland bijna hetzelfde als in Nederland. Een verschil is dat er op de Duitse snelwegen (autobahnen) meestal geen snelheidslimiet geldt. De aanbevolen maximumsnelheid is echter op de meeste plaatsen 130 km/u. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Denk er verder aan dat het in Duitsland verplicht is, dat er gele verkeershesjes in de auto aanwezig zijn. Het is verplicht deze hesjes te dragen wanneer je met pech langs de weg stil komt te staan. Daarnaast is het ook verplicht om een jerrycan met enkele liters brandstof bij je te hebben.

Parkeren in Düsseldorf

Het centrum van Düsseldorf is goed met de auto te bereiken. Over het algemeen is het redelijk eenvoudig om in Düsseldorf een parkeerplaats te vinden. Er zijn vele parkeergarages en ook de parkeertarieven zijn redelijk. Je kunt ook je auto achterlaten bij één van de P+R parkeerplaatsen iets buiten de stad. Deze parkeerplaatsen zijn aangesloten op het openbaar vervoer en brengen je snel en voor weinig geld naar het centrum van Düsseldorf.