Vliegvelden Dusseldorf

Meer over Vliegvelden Dusseldorf

Düsseldorf International Airport

Düsseldorf beschikt over een eigen vliegveld, het Düsseldorf International Airport. Dit vliegveld ligt 8 kilometer ten noorden van de stad. Het vliegveld werd geopend in 1927 en is vandaag de dag uitgegroeid tot de derde grootste luchthaven van Duitsland. Er worden vanaf dit vliegveld vluchten verzorgd naar zo´n 150 bestemmingen over de hele wereld door meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen. Lufthansa is één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die dit vliegveld aandoet. Andere luchtvaartmaatschappijen die ook veel op Düsseldorf International Airport vliegen zijn Air Berlin, Air France en British Airways. Düsseldorf International Airport is een grote en moderne luchthaven waar je kan rekenen op de beste service. Het vliegveld biedt uitgebreide faciliteiten aan, als geldautomaten, apotheek, lounges, winkels, restaurants, bars, goede beveiliging en nog veel meer.

Vervoer van en naar de stad

Het is heel eenvoudig om vanaf dit vliegveld naar de binnenstad van Düsseldorf te reizen. Onder de aankomsthal ligt een treinstation van de Deutsche Bahn. Voor € 7 reis je met de trein binnen 10 minuten naar het centrum van Düsseldorf. Maar je kunt ook kiezen voor de bus. Voor de aankomsthal ligt het busstation, waar bussen klaarstaan van de busmaatschappij Rheinbahn. De bussen rijden onder andere naar het centraal station van Düsseldorf. Voor deze rit betaal je € 1,30. Een andere mogelijkheid is de taxi. Voor de aankomsthallen staan altijd voldoende taxi´s te wachten. Een ritje naar het centrum kost rond de € 16.

Overige vliegvelden in de buurt van Düsseldorf

In de omgeving van Düsseldorf liggen ook nog een aantal andere vliegvelden. Op 55 kilometer afstand vind je nog het Cologne-Bonn Airport en het Airport Weeze en op ongeveer 65 kilometer van Düsseldorf ligt ook nog het Dortmund Airport. Maar in de meeste gevallen is het Düsseldorf International Airport de goedkoopste en handigste keuze wanneer je met het vliegtuig op stedentrip naar Düsseldorf wilt.