Betalen Dusseldorf

Meer over Betalen Dusseldorf

In heel Duitsland kun je net als in Nederland gewoon betalen met euro´s. Ook de meeste Nederlandse bankpassen kun je in Düsseldorf gewoon gebruiken om geld mee op te nemen in de geldautomaten of om te pinnen in winkels. Het is daarom niet noodzakelijk om veel contant geld op zak te hebben en dat is wel zo veilig.

Geldautomaten

Hoewel je met bijna alle Nederlandse bankpassen geld op kunt nemen bij de Duitse geldautomaten, kun je beter voordat je op reis gaat controleren of er op je bankpas een Maestro- of Cirruslogo staat. Wanneer je één van deze logo´s op je bankpas aantreft, kun je erop vertrouwen dat je met jouw bankpas bij de Duitse geldautomaten terecht kunt. Bij twijfel kun je voor vertrek altijd naar je bank toegaan om navraag te doen. Ga ook na wat de limiet is voor het opnemen van geld in het buitenland, want vaak mag je per dag maar een beperkt bedrag opnemen. Soms mag je ook niet vaker dan een beperkt aantal keer per dag pinnen. Houd er rekening mee, dat er bij het geld opnemen in het buitenland, ook transactiekosten in rekening gebracht kunnen worden. Het is verstandig om van tevoren bij je bank te informeren naar deze eventuele limieten en transactiekosten.

Creditcard

Het is in Duitsland ook mogelijk om met je creditcard geld op te nemen bij geldautomaten. Je moet dan wel de pincode van je creditcard weten. Er worden meestal extra transactiekosten in rekening gebracht wanneer je met je creditcard geld pint. De meest gebruikelijke creditcards zijn EuroCard/MasterCard, American Express en Visa. In sommige winkels, restaurants en hotels kun je ook met creditcard betalen. Let op de stickers bij de voordeur of de creditcards geaccepteerd worden.

Banken

Grote banken die je in Düsseldorf tegenkomt zijn onder andere; de Deutsche Bank, de Rheinland-Pfalz Bank, de BHF-Bank en de Citibank. Je kunt bij deze banken nog steeds gewoon aan de balie geld opnemen als je dat liever doet. De openingstijden van de banken kunnen per bank enigszins verschillen, maar over het algemeen zijn de banken op werkdagen geopend van 09:00 tot 16:00. Houd er wel rekening mee dat de meeste banken tussen 12:30 en 14:00 gesloten zijn voor de lunch. Veel banken zijn ook op zaterdag gesloten. Bij sommige banken kun je wel nog op zaterdagochtend terecht.

Travellers Cheques

Aangezien je in Düsseldorf met euro´s kunt betalen zijn Travellers Cheques niet echt noodzakelijk. Travellers Cheques zijn echter wel een veilig betaalmiddel in het buitenland en ze worden bijna overal geaccepteerd. De Travellers Cheques zijn goed verzekerd, dus je hoeft je geen zorgen te maken als ze gestolen worden. Daarnaast kun je de cheques, als je ze uiteindelijk niet gebruikt, gewoon weer inruilen. Je bent dan wel de administratiekosten kwijt. Je kunt Travellers Cheques kopen bij GWK Travelex.

Fooi

Het is in Duitsland gebruikelijk om 5 tot 10% fooi te geven in cafés en restaurants, als je tenminste tevreden bent over de geleverde service. Ook taxichauffeurs verwachten een fooi van 10%.