Shoppen Dusseldorf

Meer over Shoppen Dusseldorf

Düsseldorf is de hemel op aarde voor shopliefhebbers. Je kunt hier naar hartenlust winkelen. Het is een razend populaire shopbestemming voor vele Nederlanders. Je vindt hier fantastische winkelstraten, enorme warenhuizen en vele speciaalzaken. Ook ligt er in Düsseldorf een belangrijke modeacademie. Daarnaast vindt er hier ieder jaar de grootste modebeurs ter wereld plaats, de Collection Premieren Düsseldorf (CPD). Dit heeft er toe bijgedragen dat Düsseldorf de modestad bij uitstek is en ook wel de Duitse hoofdstad van de mode genoemd wordt. De belangrijkste shopgebieden zijn de Königsallee en de Altstadt. Veel toeristen die Düsseldorf bezoeken, komen met maar één doel; shoppen!

De Königsallee

De bekendste winkelstraat van Düsseldorf en misschien wel van heel Europa is de Königsallee of voor de ingewijden de Kö. In deze superchique winkelstraat vind je peperdure boetiekjes met exclusieve collecties. Je vindt hier grote namen als Gucci, Armani en Cartier. Maar behalve de boetiekjes staat de Kö ook bekend vanwege de verschillende grote warenhuizen die hier liggen. Het mag duidelijk zijn dat je over een goedgevulde portemonnee moet beschikken, wil je hier iets kunnen kopen. Het is in ieder geval de moeite waard om hier eens rond te wandelen en je ogen goed de kost te geven. Tijdens een stedentrip naar Düsseldorf mag een bezoekje aan deze bijzondere laan niet op het programma ontbreken.

Kö Galerie

De Kö Galerie is het bekendste winkelcentrum van Düsseldorf gelegen aan de chique Königsallee. Ook dit winkelcentrum blinkt uit in elegantie en herbergt luxe designerwinkels als Jil Sander en Lacoste. In het winkelcentrum kun je ook een hapje eten of wat drinken bij één van de restaurants of bars.

Kö-Center

Ook het luxe Kö-Center ligt aan de Königsallee. In dit winkelcentrum zijn onder andere dure modezaken, interieur- en lifestyle zaken, een schoenenwinkel en juweliers te vinden. Voor een hapje of een drankje kun je terecht bij restaurant La Terrazza. Meer informatie en een overzicht van alle winkels in het Kö-Center vind je op de website van de Königsallee.

De Shadow Arcade

Voor wie de Kö iets te duur is, maar wel lekker wil shoppen, kan terecht op de Shadow Arcade. De Shadow Arcade sluit aan op de Kö. Je vindt hier de meer gangbare winkels, waaronder Peek & Cloppenburg en C&A. In de zomermaanden wordt hier ook regelmatig een bloemenmarkt gehouden. Op de website van de Shadow Arcade lees je meer informatie over dit aantrekkelijke winkelgebied.

Stillwerk

Op de grens met de Königsallee ligt het bijzondere winkelcentrum Stillwerk. Dit winkelcentrum valt vooral op, omdat in de zomer het dak eraf kan en niet alleen figuurlijk wanneer het uitverkoop is. Het winkelcentrum beschikt over een glazen dak dat, wanneer het weer het toelaat, geopend kan worden. Alleen al het bewonderen van de architectuur, maakt een bezoek aan dit winkelcentrum de moeite waard. In Stillwerk liggen bijna 50 winkels. Kijk voor meer informatie op de website van Stillwerk.

Altstadt

In de sfeervolle en autovrije Altstadt kun je heerlijk rondslenteren. Je proeft de sfeer van het echte Düsseldorfse leven, terwijl je een mix aan winkeltjes kunt bezoeken. Je vindt hier luxe boetiekjes, prachtige antiekzaken, souvenirwinkels en winkeltjes met streekproducten. De Altstadt is ook de plek waar in de wintermaanden de spectaculaire en drukbezochte kerstmarkten worden gehouden.

Karlsplatz

Op de Karlsplatz is iedere dag een gezellige bedrijvigheid op de dagelijkse markt. Op deze markt worden de beste lokale producten verkocht, waaronder groenten, fruit, brood, gebak, kaas en bloemen. Het is de ideale plek om te proeven van echte Duitse lekkernijen. Maar ook internationale producten kom je steeds vaker tegen op de Karlsplatz. Er is een enorme keuze uit allerlei soorten kazen, vleeswaar en andere versnaperingen. De Karlsplatz ligt in de wijk Karlstadt en grens aan de Altstadt.