Vervoer Dusseldorf

Meer over Vervoer Dusseldorf

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in Düsseldorf goed geregeld. De stad beschikt over een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk dat verzorgd wordt door de Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR). Je kunt binnen de stad gebruikmaken van de snelle CityExpress bussen, de tram of de Stadtbahn. De Stadtbahn staat ook wel bekend als de U-Bahn en is het meest efficiënte vervoermiddel om je snel mee door de stad te verplaatsen. De U-Bahn is een ondergrondse metro, maar die op sommige plekken ook boven de grond rijdt. Het is het ideale vervoermiddel om de verkeersdrukte in de stad mee te vermijden. Binnen een mum van tijd ben je op de plaats van bestemming. De U-Bahn sluit ook effectief aan op andere vormen van openbaar vervoer.

Tarieven

Voor zowel de bus, de tram en de metro kun je hetzelfde kaartje gebruiken. De prijs van het kaartje hangt af van het aantal zones waarbinnen je reist. Als je niet van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer, kun je losse kaartjes kopen. Bekijk dan wel goed binnen hoeveel zones je reist. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor een kaartje voor een volwassene.

Zones         Prijs
Short trip      € 1,30
A                € 2,20
B                 € 4,30
C                € 8,90
D               € 10,50

Kinderen onder de 6 jaar reizen gratis en kinderen tussen de 6 en de 14 jaar betalen voor iedere zone dezelfde prijs: € 1,30.

Düsseldorf WelcomeCard

Wanneer je tijdens je stedentrip in Düsseldorf veel gebruik wilt maken van het openbaar vervoer is de Düsseldorf WelcomeCard dé oplossing. Met deze speciale toeristenpas ben je het goedkoopste uit. Je mag onbeperkt gebruikmaken van alle openbaar vervoermiddelen binnen het stadsgebied. Daarnaast biedt deze pas nog eens vele extra voordelen. Je krijgt gratis of tegen een verlaagde prijs toegang tot vele bezienswaardigheden, musea en theaters. Verder kun je met deze kaart op zak ook met korting boottochten maken over de Rijn. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten kaarten, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen individuele kaarten en familie- of groepskaarten. Een groepskaart is geldig voor 2 volwassenen met 2 kinderen tot 14 jaar of voor een groep van 3 volwassenen.

Tarieven:
24-uurskaart
1 persoon€ 9
groep/familie€ 18

48-uurskaart
1 persoon€ 14
groep/familie€ 28

72-uurskaart
1 persoon€ 19
groep/familie€ 38

De Düsseldorf WelcomeCard is verkrijgbaar bij het Toeristenbureau op het centraal station en in de Altstadt, bij verschillende musea en hotels en bij de verkooppunten op stations.

Taxi

De taxi behoort uiteraard ook tot een van de mogelijke vervoermiddelen waarmee je, je door Düsseldorf kunt verplaatsen. In Düsseldorf rijden vele taxi´s, die je gewoon op straat kan aanhouden. Daarnaast zijn er bij de stations, bij grote pleinen en op andere strategische plaatsen in de stad ook taxistandplaatsen. Hoewel de taxi natuurlijk een duurdere optie is dan het openbaar vervoer, zijn de prijzen nog redelijk betaalbaar.

Boottochten

Een bijzondere manier om Düsseldorf te bewonderen is vanaf een boot. Dagelijks worden er panoramische rondvaarten op de Rijn georganiseerd waarbij je een prachtig overzicht van de stad krijgt. Je vaart in een uurtje van de Burgplatz langs de Altstadt naar de MedienHafen en terug. Volwassenen betalen € 8 en kinderen tussen de 4 en 13 jaar € 3,50. Ben je in het bezit van een Düsseldorf WelcomeCard dan betaal je € 6,40. Het tarief voor de kinderen blijft hetzelfde. Er worden naast deze boottochten van 60 minuten nog andere langere boottochten aangeboden. Voor meer informatie over deze boottochten kun je terecht op de website van Düsseldorf Sightseeing.