Autohuur Munchen

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Munchen

Meer over Autohuur Munchen

Natuurlijk kun je in München prima met het openbaar vervoer reizen, maar er gaat niets boven de vrijheid die een auto je geeft. Je kunt gaan waar en wanneer je maar wilt, zonder rekening te hoeven houden met dienstregelingen.

Verhuurstations

In München kun je op verschillende plaatsen auto’s huren. De meeste autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld en bij München Hauptbahnhof, maar je kunt je huurauto vaak ook op andere plaatsen in de stad ophalen of afgeven.

Let op! Sommige lokale autoverhuurbedrijven hebben vestigingen die ze ‘München Flughafen’ noemen, maar zitten in werkelijkheid soms wel tien kilometer bij de luchthaven vandaan.

Prijzen

De prijzen van huurauto’s in München lopen nogal uiteen. Natuurlijk is de prijs afhankelijk van het type auto dat je wilt huren, maar ook vergelijkbare auto’s kunnen bij verschillende aanbieders nogal in prijs verschillen. Het verschil kan oplopen tot wel €50,00 per dag.

Bij sommige verhuurbedrijven is het huren van een auto enkele tientallen euro’s per dag goedkoper dan bij de meeste andere bedrijven. Dat lijkt aantrekkelijk, maar voorzichtigheid is geboden. Bij deze bedrijven moet je vaak apart betalen voor allerlei (verplichte) verzekeringen en belastingen, die bij de duurdere bedrijven bij de prijs inbegrepen zijn. Ook rekenen deze bedrijven vaak een extra bedrag per kilometer, terwijl de kilometers bij de duurdere bedrijven vaak in de totaalprijs verwerkt zijn.

Aanbieders

Er zijn in München heel veel lokale en internationale autoverhuurbedrijven. Qua prijs maakt het niet veel uit of je voor een lokale of een internationale aanbieder kiest. Het voordeel van grote, internationale bedrijven is dat je vooraf, via een Engels- of zelfs Nederlandstalige website een auto kunt reserveren. Als je in München aankomt, hoef je je auto alleen nog maar op te halen.

Verhuurbedrijf Avis verhuurt auto’s in München en heeft een aantal verhuurstations in de stad. De twee belangrijkste vestigingen zijn München Flughafen en München Hauptbahnhof. Informatie en reserveren: www.avis.nl. Europcar heeft dertien verhuurstations in München, waaronder vestigingen op München Flughafen en München Hauptbahnhof. Informatie en reserveren: www.europcar.nl. Een andere grote aanbieder van huurauto’s in München is Alamo, met vier Münchense vestigingen. Meer informatie en reserveren: www.alamo.nl.

Verkeersregels

Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Duitsland. De Duitse verkeersregels komen in grote lijnen overeen met de Nederlandse, met een aantal kleine uitzonderingen. Zo ben je in Duitsland verplicht om een geel of oranje hesje in je auto te hebben, en moet er altijd een jerrycan met enkele liters brandstof in de auto staan. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid vijftig kilometer per uur.