Weekendje Munchen

(12)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Comfort Hotel Munchen Ost

Het Comfort Hotel Munchen Ost ligt op 3 km van het beurscentrum ICM en op 12 minuten met de trein van het centrum van Munchen. Dit 3 sterrenhotel beschikt over moderne kamers met gratis WiFi.

Vanaf € 77,- Alleen hotel

Leonardo Hotel Munchen City West

Dit 4 sterrenhotel ligt in de wijk Sendling en biedt goede vervoersverbindingen per weg en spoor naar het centrum van Munchen. U kunt gebruikmaken van de spa met Finse sauna, Turks stoombad en fitnessruimte.

Vanaf € 62,- Alleen hotel

Leonardo Boutique Savoy Hotel Munich

Het Leonardo Boutique Savoy Hotel Munich met 4 sterren ligt in de wijk Schwabing van Munchen. Het heeft moderne kamers, een stijlvolle ontbijtzaal en een eigen Thais restaurant. Het metrostation Odeonplatz ligt 600 meter verderop.

Vanaf € 71,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »

Meer over Weekendje Munchen

München is als bestemming voor een stedentrip relatief onbekend in Nederland. Dat is opvallend, omdat München alles heeft wat een weekendje stedentrippen tot een succes maakt. Je kunt er lekker winkelen, goed eten en er zijn allerlei leuke bezienswaardigheden en evenementen, zowel voor regenachtige als voor zonnige dagen. Zeker als je met het vliegtuig gaat ben je snel in München, en als je de aanbiedingen in de gaten houdt, hoeft een retourticket Amsterdam-München niet duur te zijn. Bovendien vind je in en rond het centrum veel betaalbare hotels.

Shoppen

Ten slotte kun je München niet verlaten zonder op z’n minst een middagje shoppen. Voor mensen met een gemiddeld gevulde portemonnee zijn er de Neuhauserstraße en de Kaufingerstraße, waar heel veel leuke – en betaalbare - winkels zitten. Als je van windowshoppen houdt, dan moet je in de Maximilanstraße en de Theatinerstraße zijn. Wat hier verkocht wordt is voor veel mensen niet te betalen, maar kijken mag altijd.

Typisch Beiers

Als je in München bent, moet je zeker een bezoek brengen aan een Bierstube, zoals het Hofbräuhaus (Platzl 9, München). Hier leer je de inwoners van Beieren kennen zoals ze zijn, compleet met literglazen bier en Weißwurst. Aan lange tafels drinken de Münchenaren hun bier, dat natuurlijk in de streek zelf gebrouwen is.

Taxi

Het taxivervoer in München is goed georganiseerd. De taxi’s in München, veelal crèmekleurige Mercedessen en BMW’s, zijn aangesloten bij Taxi-München eG. Dit is een samenwerkingsverband van taxibedrijven, die samen meer dan drieduizend taxi’s laten rijden in München en omgeving.

De kans dat je in een Münchense taxi wordt afgezet, is klein. Zoals gezegd zijn de taxichauffeurs in dienst bij bedrijven die bij Taxi-München zijn aangesloten. De taxitarieven worden centraal vastgesteld, en elke taximeter in München tikt in hetzelfde tempo en tegen hetzelfde tarief.

Wat met de taxi reizen in München kost? Als je in de taxi stapt, betaal je het basistarief, plus een vast bedrag per kilometer. Er wordt een kleine toeslag gevraagd voor koffers, huisdieren en reserveren. Voor een ritje vanaf Flughafen München naar het centrum van de stad moet je ongeveer €55,00 rekenen. Als je van het centrum van München naar de Allianz Arena wilt, betaal je ongeveer €25,00, net als voor een reisje tussen het stadscentrum en de Neue Messe.

Er zijn in München enkele tientallen taxistandplaatsen. Je kunt daar een taxi nemen, of een taxi aanhouden op straat. Je kunt ook telefonisch of via internet een taxi reserveren.

Als je een taxi wilt bestellen bij een van de bedrijven die bij Taxi-München eG zijn aangesloten, dan kan dat via één centraal nummer: (089) 19 410. Online een taxi bestellen kan op www.taxi-muenchen.com.

Tips

Reis in München met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is goed georganiseerd en niet duur, terwijl je met je auto veel straten niet in mag, er weinig parkeerplaatsen zijn en de parkeerplaatsen die er wel zijn, schreeuwend duur zijn. Details over het openbaar vervoer in München zijn te vinden op www.mvv-muenchen.de.

In München kun je net als in Nederland met de euro betalen. Er is geen tijdsverschil en ook in veel andere opzichten lijkt Duitsland erg op Nederland. Als je met de auto naar München gaat, kom je waarschijnlijk niet eens een grenscontrole tegen. Als je de taal even wegdenkt, vergeet je makkelijk dat je naar het buitenland op vakantie gaat. Denk echter aan je identiteitskaart of je paspoort! Je bent in München wel degelijk in een ander land, en er zijn talloze situaties denkbaar waarin je een identiteitsbewijs nodig kunt hebben.

Een reis boeken

Er zijn maar weinig reisorganisaties die compleet verzorgde stedenreizen naar München aanbieden. De meeste kans om zo’n reis te vinden maak je in december, als veel mensen naar Duitsland komen voor de beroemde Duitse Weihnachtsmarkten. In de meeste gevallen zul je echter zelf je reis en verblijf moeten regelen.

Reis en verblijf regelen kan gemakkelijk via het internet. Zowel bus- en treinkaartjes als vliegtickets kun je via internet bestellen en betalen, en ook een hotel kun je via het internet bespreken.

Websites waar je je reis kunt boeken, zijn bijvoorbeeld www.eurolines.com (busreizen), www.nshispeed.nl (treinreizen) en www.vliegtickets.nl of www.cheaptickets.nl (vliegreizen). Om een hotel in München te vinden, kun je terecht op bijvoorbeeld www.booking.com of www.munich-bookings.com.

Snel veel zien

Wil je snel veel van München zien, dan is een rondleiding een echte aanrader. Munich Walk Tours biedt verschillende Engelstalige rondwandelingen aan, zoals de Beer & Brewery Tour, de City Tour en de Hitler’s Munich Tour. Meer informatie en reserveren: www.munichwalktours.de.

Je kunt München ook vanuit een bus verkennen. Münich Tours (www.munich-tours.net) biedt een rondrit van een uur aan, met stops bij onder andere de Odeonsplatz, de Marienplatz, Schloss Nymphenburg en Schwabing. Bij Sightseeing Tours Munich (www.citysightseeing-munich.com) kun je eveneens een rondrit van een uur maken, en ook deze tour brengt je langs de belangrijkste plaatsen in München.

Toon op kaart
Toon als lijst