Weer Munchen

Meer over Weer Munchen

Hoewel je in München het hele jaar door rekening moet houden met regenachtige dagen, is het beste seizoen om een reisje naar de stad te maken, de zomer. In het voor- en het najaar tref je echter ook vaak goed weer. Als je in de winter naar München gaat, kun je het beste veel binnenactiviteiten op het programma zetten.

In de periode van begin december tot eind februari kan het erg koud worden in München. Tot begin mei kan er zelfs nog sneeuw vallen. Overigens laten de inwoners van München zich daar niet door van de wijs brengen: ook als de temperatuur rond de 0 °C ligt, zijn de Biergartens gewoon geopend. De winter is het seizoen met de minste regen.

In de zomer, zo tussen begin juni en eind augustus, kan het in München erg warm zijn. De temperatuur loopt dan soms op tot ongeveer 30 °C. ’s Zomers regent het wel weer vaak in München.

Föhnwind en Alpenstau

De Föhnwind is een warme, droge wind die uit de Alpen komt. Door de Föhnwind stijgt de temperatuur, gaat het harder waaien en minder regenen. De weersomslag kan zich in een paar uur tijd voltrekken. De Föhnwind kan het hele jaar door voorkomen.

Een soortgelijk fenomeen is de Alpenstau. Dit is de noordwestenwind uit de Alpen, die de temperatuur laat dalen en vaak regen of sneeuw met zich meebrengt. De Alpenstau hoort vooral thuis in de lente en de zomer.