Vliegvelden Munchen

Meer over Vliegvelden Munchen

Er is in München één vliegveld: Flughafen München. De officiële naam van de luchthaven is ‘Franz Josef Strauss International Airport’. Het officiële adres: Nordallee 25, München.

Naar M√ľnchen vliegen

Vanaf Amsterdam Schiphol is het ongeveer anderhalf uur vliegen naar Flughafen München. De prijzen van een retourticket variëren nogal. Als je een aanbieding treft, kun je al vanaf €90,00 per persoon naar München op en neer, maar de gemiddelde prijs van een ticket ligt rond de €180,00.

Vervoer vanaf de luchthaven

Vanaf Flughafen München kun je niet alleen met de auto, maar ook met de bus, de trein en de taxi naar de stad München zelf. De trein is goedkoop, en je bent ongeveer veertig minuten onderweg van het vliegveld naar het centrum van München. Als je de taxi neemt, ben je al gauw €50,00 kwijt voor een ritje van Flughafen München naar de binnenstad.

Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op Flughafen München. Grote aanbieders als Budget (www.budget.de), Hertz (www.hertz.nl), Avis (www.avis.nl) en Alamo (www.alamo.nl) verhuren er auto’s en zijn vaak vierentwintig uur per dag geopend. In de omgeving van de luchthaven zit een aantal kleinere autoverhuurbedrijven, zoals Terstappen Autovermietung (muenchen.terstappen.de) en Holiday Autos (www.holidayautos.de).

Voorzieningen op de luchthaven

De terminals van Flughafen München zijn berekend op mensen in een rolstoel. Er zijn geen barrières, en er zijn liften, zodat mensen met een rolstoel zich zonder hulp door de terminals kunnen verplaatsen. Ook is er een speciale incheckbalie, waar mensen met een handicap zich kunnen melden en medewerkers van de luchthaven ze zo goed mogelijk verder helpen.

Flughafen München beschikt verder over een groot aantal winkels en restaurantjes. Je kunt er kleding, levensmiddelen en parfums kopen, maar ook cadeautjes en consumentenelektronica. Op verschillende plaatsen op de luchthaven kun je gaan zitten om even rustig iets te drinken. Ook zijn er diverse restaurants en Imbißen, een soort snackbars.