Plattegrond Munchen

Meer over Plattegrond Munchen

Inleiding

De stad München telt vijfentwintig stadsdelen of “Stadtbezirke”. De meeste Bezirke hebben een eigen karakter en eigen bezienswaardigheden. Het vliegveld van München ligt niet in een van de stadsdelen, maar een paar kilometer buiten München.

Stadtbezirk Alstadt Lehel

Het Stadtbezirk Altstadt-Lehel omvat onder andere de historische binnenstad van München. In deze wijk vind je bezienswaardigheden als de Marienplatz, de Frauenkirche en de Viktualienmarkt. Ook kun je in dit Bezirk goed winkelen.

Stadtbezirk Ludwigsvorstadt

In het stadsdeel Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt vind je veel hotels die erg geschikt zijn als uitvalsbasis voor een stedentrip naar München. De meeste hotels in dit Bezirk zijn betaalbaar, terwijl ze toch niet ver van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zitten. In dit stadsdeel vind je verder de Theresienwiese en het Deutsche Museum.

Stadtbezirk Schwabing West

Schwabing, een buurt ten noorden van het centrum van de stad, is de uitgaansbuurt van München. Als je een nachtclub of een discotheek zoekt, dan moet je hier zijn, want op uitgaansdagen is hier de hele nacht leven. In Schwabing vind je ook de Englischer Garten.

Stadtbezirk Neuhausen Nymphenbur

Een eindje weg van het stadscentrum, maar met het openbaar vervoer prima te bereiken, ligt Bezirk Neuhausen-Nymphenburg. Belangrijke bezienswaardigheden in dit stadsdeel zijn Schloss Nymphenburg en het Olympiapark.

Stadtbezirk Au Haidhausen

Haidhausen is the place to be als het om design, antiek en curiosa gaat. Als je nog op zoek bent naar iets moois voor in je woonkamer, dan vind je in deze gerenoveerde arbeiderswijk zeker iets van je gading. Verder wordt in dit Bezirk drie keer per jaar de Auer Dult gehouden.