Shoppen Munchen

Meer over Shoppen Munchen

Shoppen, shoppen, shoppen! In München vind je winkels genoeg, en wie dat wil, kan in deze stad een week lang winkelen. Er zijn winkels voor alle portemonnees, een hypermodern winkelcentrum en gezellige, typisch Beierse markten.

De winkels in München mogen van maandag tot en met vrijdag van 6:00 tot 20:00 uur geopend zijn. De meeste grote winkels zijn ’s avonds dan ook nog laat geopend. Veel kleinere winkels sluiten al om 19:00 uur.

Neuhauserstraße en Kaufingerstraße

De Neuhauserstraße en de Kaufingerstraße zijn goede plekken om je shopping tour te beginnen. Je vindt er de grote, internationale winkelketens, zoals Hennes & Mauritz en Zara. Ook zitten er boetiekjes met sieraden en accessoires. Bovendien rijdt er in het centrum geen verkeer, zodat je zonder stress kunt shoppen. Her en der verstopt tussen de winkels zitten verschillende cafeetjes en Konditoreien, waar je even rustig kunt gaan zitten voor een kopje koffie of thee met gebak.

Maximilianstraße en de Theatinerstraße

Münchenaren die geld hebben, gaan winkelen in de Maximilianstraße en de Theatinerstraße. De winkels van onder meer Gucci, Yves St. Laurent en Armani zitten hier vlak bij elkaar, en als je de P.C. Hooftstraat in Amsterdam leuk vindt, zal het je hier ook zeker bevallen. Ook als je budget wat minder groot is, loont het de moeite om hier een middagje te gaan windowshoppen.

Fünf Höfe

De Fünf Höfe zijn te vinden tussen de Marienplatz en de Odeonsplatz. Het is een complex van passages en hofjes, waar je kunt eten en drinken en winkelen, en waar je en passant ook nog een stukje cultuur meepikt. Naast winkels van onder andere Marc O’Polo, Massimo Dutti en Emporio Armani vind je hier namelijk de kunsthal van de Hypo-Kulturstifting, die kunstenaars een platform biedt door regelmatig wisselende tentoonstellingen te organiseren.

De Fünf Höfe vormen nu een gebouwencomplex waarin een modern winkelcentrum gevestigd is, maar vroeger zaten hier het aartsbisschoppelijk paleis, het Palais Portia en de vroegere Beierse hypotheek- en wisselbank. De oude gevels zijn bijna helemaal bewaard gebleven.

De Viktualienmarkt

De Viktualienmarkt is de grootste Münchense levensmiddelenmarkt. Oorspronkelijk was het vooral een boerenmarkt, maar tegenwoordig is het de plek waar de fijnproevers hun inkopen doen. Honderdveertig handelaren verkopen hier zes dagen per week bloemen, exotisch fruit, wild, gevogelte, worsten, kaas, vis en nog veel meer. Nergens in München vind je zo’n groot aanbod aan verse levensmiddelen en andere lekkernijen. Op de Viktualienmarkt is het altijd druk. De openingstijden van de individuele markthandelaren kunnen nogal verschillen, maar in het algemeen kun je op de Viktualienmarkt dagelijks van ongeveer 8:00 tot ongeveer 19:00 uur terecht. Op zaterdag gaan de meeste kraampjes om 17:00 uur dicht.

Maxvorstadt / Schwabing

Verspreid door de wijk Maxvorstadt zitten allerlei leuke, kleine tweedehands-, design- en antiekwinkeltjes. Ook zijn er veel restaurants en cafés, waar je tussen twee winkels door even uit kunt rusten onder het genot van een kopje koffie met gebak. Je vindt hier overigens ook veel musea en kunstgaleries van naam, zodat je in Maxvorstadt dagen door kunt brengen zonder je een moment te vervelen.

Ben je op zoek naar trendy kledingwinkeltjes, dan moet je in de wijk Schwabing zijn. Ook zitten hier leuke boetiekjes, en winkeltjes die zich gespecialiseerd hebben in bijvoorbeeld kinderschoenen of balletschoenen.

Het Olympia Einkaufszentrum

Het Olympia Einkaufszentrum is een groot, overdekt winkelcentrum met onder andere kledingwinkels, schoenenwinkels, parfumerieën, cafés en restaurantjes. Er zitten winkels van bijvoorbeeld Vero Moda, Esprit, C&A, Zara, Nike en Mexx.

Het Olympia Einkaufszentrum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9:30 tot 20:00 uur.