Betalen Keulen

Meer over Betalen Keulen

In Duitsland kun je, net als in Nederland, met de euro betalen. Je hoeft dus voor je op vakantie gaat dus niet naar de bank om buitenlandse valuta te bestellen. Het kan wel handig zijn om wat contant geld mee te nemen op reis. Je kunt in Duitsland namelijk niet overal even makkelijk met je pinpas betalen. Bovendien is het handig om wat geld achter de hand te hebben voor het geval je je pinpas of je creditcard kwijtraakt.

Pinnen

In Duitsland kun je niet, zoals je in Nederland gewend bent, overal met je pinpas betalen. Bij veel tankstations kun je bijvoorbeeld uitsluitend terecht met contant geld of een creditcard. Ook in restaurants moet je er niet op rekenen dat je met je bankpas kunt betalen.

In veel winkels wordt je bankpas wel geaccepteerd. Ook kun je in Keulen overal terecht bij pinautomaten, als je pas én de geldautomaat tenminste voorzien zijn van het Maestro-/Cirrus-logo.

Let op! Niet alle banken staan toe dat je in het buitenland onbeperkt betaalt of geld opneemt met je bankpas. Informeer voor je naar Keulen gaat naar de voorwaarden van jouw bank, zodat je tijdens je stedentrip niet voor verrassingen komt te staan.

Creditcard

Met een creditcard kun je in Duitsland op veel plaatsen terecht, ook op plaatsen waar je niet met een pinpas kunt betalen. De meeste benzinestations en restaurants bijvoorbeeld, accepteren de belangrijkste creditcards, zoals de kaarten van Visa, MasterCard en American Express.

Je kunt je creditcard bovendien gebruiken om contant geld op te nemen bij geldautomaten die voorzien zijn van het Maestro-/Cirrus-logo. Je moet dan wel de pincode die bij de pas hoort kennen. Veel creditcardmaatschappijen brengen extra kosten in rekening voor het opnemen van contant geld bij een buitenlandse geldautomaat.

Traveller’s cheques

Het is tegenwoordig niet meer nodig om traveller’s cheques mee te nemen als je naar Keulen gaat, omdat er voldoende andere betaalmogelijkheden zijn. Wil je voor de zekerheid toch wat cheques in je koffer stoppen, bestel ze dan op tijd. Dat kan bij het GWK, bij een aantal banken of online, bijvoorbeeld via www.travelex.com.

Meer dan een betaalmiddel

Als je op reis gaat, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je verschillende betaalmiddelen meeneemt, die je op verschillende plekken bewaart. Zo voorkom je dat je in de problemen komt als een tankstation je pinpas niet accepteert, als je portemonnee gestolen wordt of de bank op zaterdag al vroeg dicht blijkt te gaan.