Plattegrond Keulen

Meer over Plattegrond Keulen

Inleiding

Keulen is opgedeeld in 9 Stadtbezirke, die allemaal zijn onderverdeeld in kleinere stadsdelen, 86 in totaal. Voor toeristen is vooral de Innenstadt, die bestaat uit de Altstadt-Nord, de Altstadt-Süd, de Neustadt-Nord, de Neustadt-Süd en Deutz, interessant.

Altstadt

Het grootste deel van de Altstadt werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd door geallieerde bombardementen. De huizen die de bombardementen overleefden, zijn in ere gehouden. De rest is opnieuw opgebouwd.

De buurt waar de Dom staat en waar je ook het stadhuis en de St. Martin Kirche moet zoeken, is een voetgangerszone. Je kunt er dan ook heerlijk ontspannen rondwandelen. De Altstadt is ook een uitstekende plek om te gaan winkelen. Er zijn hier winkels in alle soorten en maten. Dorstig geworden? Hier is overal het originele Kölsch Bier te koop.

Deutz

In Deutz is van alles te beleven. Je vindt er onder andere de Hohenzollernbrücke, de KölnArena, de Basilica St. Heribert, de Deutzer Freiheit, de KölnTriangle en het Station Köln-Deutz/Messe. Er zitten verschillende goede restaurants en gezellige kroegen, en je kunt er ook naar het theater.