Stedentrip Keulen

(2)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Leonardo Hotel Koln

Leonardo Hotel Koln is een groot hotel, waar gebruik van gemaakt kan worden voor meerdere doeleinden. Voor de zakelijke bezoeker is het hotel uiterst geschikt, maar ook voor de gast die de stad Keulen wil bezichtigen. Dit hotel heeft een goed restaurant en een aangenaam bar. Het centrum van Keulen is gelegen op vijf ki...

Vanaf € 62,- Alleen hotel

Excelsior Hotel Ernst

Het 5-sterrenhotel Excelsior Ernst am Dom bevindt zich tegenover de kathedraal in het centrum van Keulen. Het heeft een bekroonde cuisine en vormgevingvole kamers met een kostenloos minibar. Eveneens beschikt dit hotel over een wellnesscentrum en een fitnesszaal.

Vanaf € 167,- Alleen hotel
  • 1

Meer over Stedentrip Keulen

Wie van plan is een weekendje of een midweek weg te gaan, denkt niet meteen aan Keulen. Maar waarom eigenlijk niet? Keulen is een gezellige stad, met veel geschiedenis en meer dan genoeg gelegenheid om te winkelen. Bovendien kun je in Keulen heel gezellig uitgaan.

Kunst en cultuur

Als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, dan is Keulen een van de leukste steden in Duitsland. Het is niet voor niets dat Keulen ook wel ‘de museumstad’ genoemd wordt. Het beroemdst zijn waarschijnlijk het Wallraf-Richartz-Museum en het Museum Ludwig: deze musea nemen in de Europese museumwereld een vooraanstaande plaats in.

Niet zo’n museumliefhebber? Ook dan is er op cultureel terrein genoeg te doen in Keulen. Zo is Keulen een echte theaterstad. In een van de talloze theaters is er zowel voor kinderen als voor volwassenen van alles te beleven. Verder zijn er in Keulen verschillende kamer- en symfonieorkesten.

Eten en drinken

Als je in Duitsland bent, doe dan zoals Duitsers doen. Dat betekent: vlees eten en bier drinken. Eet eens in een Kneipe en bestel een Kölschbier in een van de Keulse bierhuizen. Zie je een menu van Bockwurst, Kölsch Kaviar en Himmel und Aad toch niet zo zitten? Keulen telt ongeveer drieduizend horecagelegenheden. Er zit vast wel iets naar jouw smaak tussen.

Extra informatie over Keulen

Winkelen

Shopaholics zullen het moeilijk hebben in Keulen. Waar moeten ze als eerste naartoe? De Hohe Straße misschien, of de Schildergasse? De Breite Straße, de Neumarkt Passage of de Ehrenstraße? Bekend zijn de straten met dure merkwinkels, maar ook als je iets minder te besteden hebt, valt er in Keulen genoeg te winkelen. Maak maar vast wat ruimte vrij in je kledingkast!

Uitgaan

Keulen is een echte muziekstad en heeft een naam hoog te houden als het gaat om klassieke muziek, maar ook de moderne muziek die uit Keulen komt mag gehoord worden. Er is een levendige hiphop-, house- en technoscene, en je kunt er regelmatig optredens bezoeken.

Als je Duits goed genoeg is, kun je ook een van de bioscopen in Keulen bezoeken. Er zijn grote bioscopen die de bekende Hollywoodfilms draaien, maar ook kleinere filmhuizen, waar je kleinere films kunt gaan zien.

Verder zijn er in Keulen een heleboel leuke bars en clubs. In de bars kun je het echte Kölsch bestellen, en afhankelijk van je muzieksmaak kun je bij verschillende clubs terecht. R&B, hiphop, house, je vindt het allemaal in Keulen.

Overnachten

Overnachten in Keulen kan heel sjiek, maar hoeft niet duur te zijn. Of je nu met het hele gezin, je geliefde of je beste vriend of vriendin op reis gaat, er is altijd een geschikt hotel te vinden. Ben je avontuurlijk ingesteld en zit je krap bij kas? Overnacht dan eens in een jeugdherberg!

Toon op kaart
Toon als lijst