Vervoer Keulen

Meer over Vervoer Keulen

Of je nu met de auto, de bus, de trein of het vliegtuig naar Keulen gaat, als je er eenmaal bent, is het van belang dat je makkelijk en snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere kunt reizen. Je kunt in Keulen zelf gaan rijden, met je eigen of een gehuurde auto, maar je kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, kun je ook een taxi laten komen. En heb je er wel eens aan gedacht om de stad op de fiets te verkennen?

Zelf rijden

Je kunt in Keulen prima zelf rijden. Het is wel handig om een navigatiesysteem in je auto te hebben, want er zijn in de stad veel eenrichtingswegen, waardoor je gemakkelijk verdwaalt. Een deel van het centrum is aangewezen als voetgangerszone, waar je met de auto niet mag komen. In de stad zijn meer dan 19.000 parkeerplaatsen, maar parkeren in Keulen is wel we duur. Denk er wel aan om een milieusticker in je raam te plakken, want anders loop je het risico dat je een flinke boete krijgt. Je kunt een sticker kopen bij de ANWB.

Openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer is in Keulen makkelijk en goedkoop. De Kölner Verkehrs-Betriebe AG onderhoudt een uitgebreid stelsel van bus-, tram- en metrolijnen. Bij alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad is wel een halte in de buurt.

Het openbaar vervoer in Keulen is niet duur. Dagkaarten, waarmee je zowel in de bus als in de tram of de metro een dag lang onbeperkt kunt reizen, kun je al kopen vanaf €5,40 per persoon. Een weekkaart koop je al vanaf €14,10. Kaartjes zijn niet alleen te koop bij de klantenservice van de Kölner Verkehrs-Betriebe AG en bij 800 kaartautomaten in bussen en treinen en bij bushaltes, maar ook via de website van het vervoersbedrijf: www.kvb-koeln.de.

Taxi

Als je jezelf tijdens je stedentrip naar Keulen eens echt wilt verwennen, kun je je natuurlijk laten rondrijden in een taxi. In Keulen zijn er verschillende betrouwbare taxibedrijven. Het tarief ligt vast. Naast het basistarief van €2,50 moet je, afhankelijk van de afstand die je aflegt op €1,35 tot €1,55 rekenen. Je kunt een taxi bellen, of een taxichauffeur aanspreken op een van de taxistandplaatsen in de stad.

Fietsen

Keulen is een geweldige stad om op de fiets te verkennen. De leukste bezienswaardigheden liggen op fietsafstand van elkaar, en er is meer dan genoeg gelegenheid om even af te stappen en onder het genot van een hapje en een drankje uit te rusten. Als je met de trein of met de auto gaat, kun je je eigen fiets meenemen, maar je kunt in Keulen ook een fiets huren.