Shoppen Keulen

Meer over Shoppen Keulen

Wat is een stedentrip zonder minstens één middag shoppen? Gelukkig heb je daar in Keulen alle gelegenheid toe. De stad is een paradijs voor de ware shopaholic. In Keulen tref je vestigingen van alle grote namen, warenhuizen en ketens, maar ook leuke en verrassende boetiekjes. Of er nou veel of weinig geld in je portemonnee zit, in Keulen vind je altijd iets naar je zin.

De Schildergasse is de bekendste winkelstraat van Keulen en verbindt de Neumarkt en de Hohe Straße met elkaar. Als je op zoek bent naar kleren of schoenen, zul je zeker slagen bij bijvoorbeeld Modehaus Jacobi of, voor de heren, Anson’s. Ook zitten hier cosmeticazaken en parfumeries, zoals Douglas en Goldkopf. Heb je liever mooie sierraden? Ga dan eens kijken bij juwelier Berghoff.

De Neumarkt Passage is de ideale plek om te gaan shoppen als het eens een middagje regent. Hier kun je, geheel overdekt, genieten van heerlijke modewinkeltjes, interieurwinkeltjes en cadeauwinkeltjes. Honger of dorst? Strijk dan neer bij restaurant Verdi!

De Apostelnstraße is een kleine winkelstraat, maar de moeite van het bezoeken meer dan waard. Zeker als je op zoek bent naar een speciaal sierraad, ben je hier aan het goede adres. De Obern Passagen biedt onderdak aan een heleboel leuke winkels. In deze passage zit ook een theater.

Hürth Park: shop untill you drop! Aan de buitenste rand van Keulen vind je dit enorme winkelcentrum, dat ongeveer 150 winkels herbergt. Je kunt hier gratis parkeren op een van de 2500 parkeerplaatsen. Natuurlijk is er meer dan voldoende gelegenheid om iets te eten en te drinken, en als je moe bent van het winkelen, kun je altijd nog naar de bioscoop. De bioscoop in Hürth Park heeft niet minder dan 14 zalen.