Taxi Keulen

Meer over Taxi Keulen

Als je je niet druk wilt maken over de vraag hoe je in Keulen van A naar B moet komen, kun je je tijdens je verblijf in Keulen laten vervoeren in een taxi.

Het tarief is, als het goed is, in elke taxi hetzelfde: het is van overheidswege vastgesteld. Het basistarief is overdag én ’s nachts €2,50. Overdag betaal je voor de eerste 5 kilometer €1,55 per kilometer, ’s nachts €1,65 per kilometer. Elke volgende kilometer kost overdag €1,35, ’s nachts €1,45. Een taxi laten wachten kost zowel overdag als ’s nachts €0,30 per minuut. oor betaling met creditcard kan de taxichauffeur een toeslag vragen. Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Keulen kost ongeveer €25,00.

Een grote speler op de Keulse taximarkt is Taxiruf Köln. Bij dit bedrijf zijn ongeveer 1200 taxi’s en limousines aangesloten. Om een taxi te bestellen kun je (in Keulen) 2882 bellen.

Taxi Cologne is een ander groot taxibedrijf in Keulen. Dit bedrijf heeft geen taxi’s voor 5 of meer passagiers, zoals Taxiruf Köln, maar heeft service hoog in het vaandel staan. Als je een taxi van Taxi Cologne wilt laten komen, bel je 0177 - 428 98 79.

Een van de vele taxibedrijven die in Keulen actief zijn, is Kugel Taxi. De bestuurders van dit bedrijf spreken niet alleen Duits, maar ook Engels. Om Kugel Taxi te laten voorraden, kun je bellen met 760 28 29 (in Keulen).