Uitgaan Keulen

Meer over Uitgaan Keulen

Keulen heeft, als het om uitgaan gaat, een beetje een saai imago. Dat is niet helemaal terecht, want ook als het donker wordt, is er in Keulen meer dan genoeg te beleven.

Triple A

Wil je tijdens je bezoek aan Keulen een hippe club bezoeken? Dan moet je hoe dan ook naar de Triple A. De club is opgedeeld in drie ruimtes: één waar welkomstdrankjes geserveerd worden, één waar gefeest wordt, en één waar je even kunt relaxen. In Keulen is de club razend populair.

Triple A, An der Hahnepooz 8, Keulen.

Gasthaus Jan von Werth

Gasthaus Jan von Werth is een traditioneel gasthuis, waar je terecht kunt voor onder andere Reibekuchen, Strammer Max, Himmel und Erde en Rheinischer Sauerbraten. Hier tref je zowel toeristen als de inwoners van Keulen zelf.

Gasthaus Jan von Werth, Christophstraße 44, Keulen.

E-Werk

E-Werk is een uitgaansgelegenheid met een hoge must see-factor. Een sfeervolle club, waar je regelmatig optredens kunt bezoeken. Je moet wel een beetje thuis zijn in het Duitse culturele leven, want namen als 2raumwohnung en Selig zijn in Nederland volslagen onbekend.

E-Werk, Schanzenstraße 37, Keulen.

Unsicht-Bar

Dineren in het donker? Het klinkt een beetje een vreemd, maar het is een belevenis op zich. In de eetzaal van de unsicht-Bar is geen streepje licht te bekennen. Als je niets meer ziet, gaan al je andere zintuigen harder werken, wat de eetervaring intensiveert. Een drie- of viergangenmenu is al verkrijgbaar vanaf €36,50.

Unsicht-Bar, Im Stavenhof 5-7, Keulen.

Maxbar

Als je op zoek bent naar een leuke gay bar in Keulen, ga dan eens kijken bij de Maxbar. De Maxbar is een gezellige cocktailbar, waar uitstekende housemuziek gedraaid wordt. Van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 9 uur ’s avonds.

Maxbar, Am Rinkenpfuhl 51, Keulen.

Het Gloria

Het Gloria is een club/theater/concertzaal/café, en dus bijzonder veelzijdig. Er zijn feesten waar alleen muziek uit de vijftiger jaren wordt gedraaid, er is stand up comedy, er zijn Duitstalige zangers en…nou ja, te veel om op te noemen. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de club uitstekend te bereiken.

Gloria, Apostelnstraße 11, Keulen.

Theater Am Dom

Als je Duits behoorlijk goed is en je van theater houdt, dan is het leuk om naar het Theater Am Dom te gaan. In dit sfeervolle theater zijn altijd leuke stukken te zien, en kaartjes worden voor een redelijke prijs aangeboden. Scholieren en studenten krijgen korting.

Theater Am Dom, Glockengasse 11, Keulen.

Hard Rock Cafe

Ook Keulen heeft er een: een Hard Rock Cafe. Je kunt er iets eten en drinken, of een live optreden bezoeken. Ook is er een hoekje waar allerlei leuke Hard Rock Cafe-spulletjes te koop zijn. Hard Rock Cafe, Gürzenichstraße 8, Keulen.

Cinedom

Cinedom is, met veertien zalen, een bioscoop waar altijd wel een film voor jou draait. Hier kun je de grote kaskrakers gaan zien, maar je moet er wel rekening mee houden dat films in Duitsland in het Duits worden nagesynchroniseerd. Je moet deze taal dus redelijk kunnen verstaan om plezier te kunnen beleven aan een avondje film.

Cinedom, Im Mediapark 1, Keulen.