Plattegrond Valencia

Meer over Plattegrond Valencia

Inleiding

Om optimaal te kunnen genieten van wat de stad Valencia te bieden heeft, volgt hieronder een beknopt overzicht van de populairste en interessantste wijken.

Wijk el Carmen

El Carmen is de oudste wijk van Valencia, het stamt al uit de Moorse tijd. De wijk el Carmen vind je in het oude, historische centrum van Valencia en het loopt van Torres de Serranos, Plaza de la Virgen, Torres de Quarts tot en met het IVAM ( Instituto Valenciano de Arte Moderno).

Barrio del Carmen is een typisch oude volkswijk met een wirwar van smalle steegjes, hippe boetiekjes, gezellige terrasjes, leuke café´s, tapasbarretjes en restaurants. Ga niet alleen naar de Calle Caballeros, waarnaar toe elke reisgids je verwijst, maar duik juist in de zij -en achteraf steegjes. Net als in Barcelona, zijn dit juist de leukste straatjes! Het is dan ook aan te raden om een goede plattegrond Valencia te kopen, zodat je niets hoeft te missen.

In deze wijk vind je ook het mooiste plein van de stad, namelijk het Plaza de la Virgen, dat omringd wordt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Niet alleen grenst de prachtige kathedraal met de klokkentoren ´El Miguelete´ aan dit plein, maar ook het gotische paleisgebouw La Palau de la Generalitat en de basiliek van de Virgen de los Desamperados dat door middel van een boog aan de kathedraal vast zit.

Vlakbij het Plaza del Virgen vind je, als je even doorloopt, het Plaza del Mercado. En dit plein is absoluut de moeite waard, want hier vind je onder andere de overdekte markt Mercado Central en de beroemde zijdebeurs: La Lonja de la Seda.

El Carmen is niet alleen een historische wijk vol bezienswaardigheden, het is ook de place to be om uit te gaan. Er is een grote verscheidenheid aan hippe clubs, er is voor elk wat wils: van flamenco, jazz tot en met eighties muziek en trance. Het straalt echt een kosmopolitische sfeer uit en je hebt er een prettige mix van allerlei verschillende culturen en subculturen

De wijk Sant Francesc

De wijk Sant Francesc bevindt zich net als de wijk EL Carmen in het oude, historische hart van Valencia. In deze wijk ligt het Plaza del Ayuntamiento, een schitterend plein dat omgeven is door monumentale gebouwen. Ook kun je hier het barokke paleis Palacio Marques de dos Aguas vinden, waarin een interessant keramiek museum is gevestigd. Bovendien is het Plaza del Ayuntamiento tijden het Fallas evenement dé centrale ontmoetingsplek voor alle festiviteiten.

De wijk L´Eixample

De wijk L´Eixample is een andere mooie historische wijk die ter hoogte van de Calle Colon begint. Het bijzondere van deze wijk is dat het zich kenmerkt door fraaie Art Nouveau architectuur en opvallend brede straten met mooie tuinen. In Eixample vind je verder een andere overdekte markt: de Mercado Colon, die in een historisch marktgebouw gehuisvest is en het Estación del Norte, het treinstation van Valencia.

De wijk Puerto marina Náutica

Aan de rand van de stad, aan de kust vind je de vrij nieuwe wijk Puerto marina Náutica oftewel de Jachthaven. Deze wijk is vrij nieuw omdat de Jachthaven speciaal voor de wereldberoemde zeilrace in 2007, de America´s Cup, werd gebouwd; compleet met trendy café´s, restaurants en hippe uitgaansclubs. Vlakbij de Jachthaven liggen de twee stadsstranden Las Arenas en La Malvarossa. Langs deze twee stranden loopt een lange boulevard, de Paseo Maritimo met veel barretjes, terrasjes en restaurants. Vooral Playa de Las Arenas is bekend om zijn restaurants, waar ze heerlijke paella´s serveren zoals in het populaire eetgelegenheid Pepica.

De wijk El Ensanche

De wijk El Ensanche ligt aan het einde van het Turiapark en grenst aan de Stad van de Kunsten en de Wetenschappen. Deze wijk is echt een paradijs voor fashion addicts. Deze wijk is namelijk de place to be voor shopping! Je vindt er grote modeketens zoals Zara, Mango en Women´s secret, straatjes met chique, peperdure boetieks zoals in de PC Hooftstraat in Amsterdam, hippe design – en interieurwinkels zoals Zara Home en last but not least: boetieks met kleding van Spaanse modeontwerpers en funky vintage kleding.