Vliegvelden Valencia

Meer over Vliegvelden Valencia

Valencia heeft maar één vliegveld : Valencia Airport, kort aangeduid met VLC. Het vliegveld van Valencia is gelegen in het westen van Valencia (Manises). Vanaf het vliegveld is het 8 kilometer naar het centrum van de stad en het is gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg (E15).

De afgelopen 10 jaar heeft Valencia Airport een enorme stijging van passagiers doorgemaakt, dat hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door de enorme opkomst van low-cost vliegmaatschappijen, zoals Ryan Air.

Vervoer vanaf het vliegveld Valencia naar het centrum

Er zijn verschillende mogelijkheden om op een snelle manier vanaf het vliegveld Valencia naar het centrum van de stad te gaan:

Busvervoer

Er zijn twee mogelijkheden om met de bus te gaan. Het aller-snelst is met de zogenaamde Aero-Bus, dit is een soort shuttle bus die je meteen voor de aankomsthal aantreft. De Aero-Bus gaat direct naar het centrum van Valencia en vertrekt elke 20 minuten. De prijs voor een enkele reis is slechts 2,50 euro. De Aero-Bus rijdt vanaf 6.00 tot 22.00.

Verder kun je ook nog met lokaal busvervoer reizen: buslijn 150 vertrekt vanaf het vliegveld Valencia naar het centrum, maar doet er veel langer over dan de Aero-Bus omdat deze bus niet rechtstreeks gaat, maar meerdere haltes aandoet. De prijs van een enkele busreis naar het centrum is vanaf 1,05 euro (is afhankelijk van welke afstand je gaat afleggen). Deze buslijn rijdt vanaf 5.25 tot 23.55.

Metro

Een ander makkelijk en zelfs het snelste vervoermiddel om vanaf het vliegveld Valencia naar het centrum te reizen is de ondergrondse metro, de metro doet er slecht 15 minuten over om naar het centrum te komen. Je kunt hiervoor de metrolijnen 3 en 5 nemen. Een metrokaartje kost ongeveer 1.30 euro. Je kunt er ook voor kiezen om een metrostrippenkaart ( Bonometro in het Spaans) te kopen, als je besluit om veelvuldig gebruik te maken van de metro. Voor 10 reizen betaal je dan ongeveer 6.10 euro

Taxi

Het reizen per taxi is snel en voordelig vanaf vliegveld Valencia naar het centrum. Buiten, direct voor de uitgang van de aankomsthal staan de taxi´s al klaar in een lange rij. Het systeem werkt zo, dat alle passagiers die gebruik willen maken van een taxi eveneens in een rij staan – tenzij je natuurlijk de enige wachtende bent - je moest dus achter de rij aansluiten en je moet de eerste taxi nemen die vooraan staat. Een taxiritje vanaf het vliegveld Valencia naar het centrum kost tussen de 14 en de 16 euro. Afhankelijk van hoe druk het op de weg is, doet de taxi er ongeveer 20 minuten over om het centrum te bereiken.

Autoverhuur op het vliegveld Valencia

Als laatste mogelijkheid kun je er ook voor kiezen om een auto te huren als je van plan bent om van een huurauto gebruik te maken tijdens je vakantie. Op de begane grond, in de aankomsthal zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig, zoals Avis en Hertz. Van tevoren kun je natuurlijk ook een huurauto reserveren via websites zoals Wordticketcenter.nl

Parkeren op het vliegveld Valencia

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het vliegveld. Er zijn twee parkeerplaatsen: P1 en de P4. De P1 is de belangrijkste parkeergelegenheid die je vlak voor het terminalgebouw kunt vinden en is voor iedereen beschikbaar die voor korte of lange duur zijn auto wil parkeren.

Het andere parkeerterrein de P4 is voor mensen die hun auto voor een langdurige periode willen parkeren, bijvoorbeeld gedurende hun hele vakantie.