Treinreis Valencia

Meer over Treinreis Valencia

Een andere vervoermiddel om een stedentrip naar Valencia te maken is de trein. Het ligt niet zo voor de hand om voor een treinreis Valencia te kiezen, omdat er vanuit Nederland geen directe treinverbinding is met Valencia. Het is een hele onderneming, want vanuit Nederland zal een treinreis bijna 24 uur duren en afhankelijk van waar je opstapt in Nederland moet je met de trein twee tot drie keer overstappen. Een treinkaartje zal dan ook veel duurder uitvallen dan een vliegticket – vooral als je met een low-cost vliegmaatschappij reist.

Er zijn natuurlijk ook voordelen op te noemen als je voor een treinreis Valencia kiest. Ten eerste is het reizen met de trein ideaal voor mensen die vliegangst hebben. Dan is het fijn om te weten dat de mogelijkheid bestaat om met de trein naar Valencia te reizen. Verder heeft het als voordeel dat je niet uren in de rij hoeft te staan om te kunnen inchecken, je kunt op de trein stappen op het dichtstbijzijnde treinstation. En het scheelt je een ritje vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad. Bovendien is het in de trein lekker relaxed reizen en kun je ook voor de mogelijkheid kiezen voor een slaaptrein met je eigen compartiment.

Met de trein naar Valencia

Valencia is het snelst per trein te bereiken via Madrid en Barcelona. Vanaf deze steden kun je rechtstreeks met de Spaanse Nationale Spoorwegmaatschappij ( RENFE) naar Valencia reizen. Vanuit Barcelona doe je er met de spoorwegmaatschappij Renfe er ongeveer drie uur over. Een enkeltje kost gemiddeld 40 euro. Vanuit Madrid doe je er met deze zelfde maatschappij over drie en een half uur over en een enkeltje kost gemiddeld 45 euro. De meeste treinen stoppen en vertrekken vanaf het station Estacio del Nord, het treinstation van Valencia, dat vlakbij het centrum ligt. Dit station is op loopafstand van het centrum. Voor meer informatie over treintijden en tarieven: www.renfe.es

Vanuit Nederland heb je mogelijkheid om met de Thalys een treinreis Valencia te maken. Reserveren is wel verplicht en het is aan te raden om dat minimaal een week van tevoren te doen. Maar zoals al eerder is gezegd: het is een hele onderneming die meer dan 22 uur duurt, met 2 tot 3 keer overstappen, afhankelijk van waar je opstapt in Nederland. Met de Thalys kun je vanuit Amsterdam Centraal Station. Rotterdam Centraal Station, Utrecht Centraal Station en vanuit Maastricht een treinreis Valencia maken. Vanuit Amsterdam reis je dan via Paris Nord, Paris Austerliz, Cerbere naar Valencia. Vanuit Rotterdam Centraal volg je dezelfde route. Vanuit Utrecht is het ook hetzelfde, alleen met het verschil dat je eerst nog naar Rotterdam CS reist. Vanuit Maastricht reis je eerst via Station Luik-Guillemins naar Paris Nord. Voor meer informatie over een treinreis Valencia kun je de website van een internationale treinplanner raadplegen: plannerint.b-rail.be.