Busreis Valencia

Meer over Busreis Valencia

Voor degenen die een busreis Valencia willen boeken, komen bedrogen uit. Een zoektocht op het Internet naar informatie over busreis Valencia vanuit Nederland, levert nauwelijks iets op. Een busreis Valencia wordt alleen aangeboden door de internationale busmaatschappij Eurolines en verder houdt het op.

Tegenwoordig zijn er zoveel low-budget vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Vueling, die een goedkope vlucht naar Valencia aanbieden, dat een busreis Valencia moeilijk kan concurreren met de vliegreizen. Voor de traditionele kustgebieden Costa Brava en Costa Blanca is er nog wel een markt. Vooral als je veel bagage wilt meenemen (bijvoorbeeld overwintereraars) kan de bus een interessant alternatief zijn. En natuurlijk ook voor mensen die kampen met vliegangst.

Als je maar een paar dagen naar Valencia gaat, is een busreis Valencia niet erg aantrekkelijk, simpelweg omdat er dan teveel reistijd van je vakantie afgaat. Je moet toch gauw rekenen op een halve dag reizen.

Bovenstaande argumenten verklaren voor een groot deel waarom er dus nauwelijks een busreis Valencia wordt aangeboden. In Nederland kun je alleen via Eurolines een busreis Valencia boeken en dat gaat vrij eenvoudig via hun website. Verspreid over Nederland heeft Eurolines een aantal opstapplaatsen dat je op de website kunt vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat de reisduur met de bus veel langer is dan met het vliegtuig. Vanuit Nederland is het minimaal een halve dag reizen ( bijvoorbeeld vanaf Eindhoven is de reistijd met een Eurolines Bus naar Valencia 5 uur en 15 minuten). Stap je op in Amsterdam, dan is de reisduur een stuk langer, het is dus afhankelijk van waar je in Nederland opstapt.

Zoals al eerder is aangegeven is vliegen naar Valencia veel goedkoper dan een busreis naar Valencia. Tien jaar geleden was een bus of treinreis naar steden als Valencia, Barcelona, Londen juist goedkoper, maar tegenwoordig is het aanbod van low-budget reizen naar Europese bestemmingen zo groot en voordelig dat het veel aantrekkelijker is om een vliegreis Valencia te boeken.

In het volgende artikel ‘’Vliegreis Valencia’’ vind je uitgebreide informatie over vliegen naar Valencia en wat een dergelijk vliegreis gemiddeld kost.