Weer Valencia

Meer over Weer Valencia

Klimaat

Valencia heeft een aangenaam, mild, mediterraan klimaat, dat zich kenmerkt door droge, warme zomers en milde winters. Het hele jaar door heeft Valencia een gemiddelde temperatuur van 18 graden en gemiddeld heeft het zo´n 300 dagen zon. Het klimaat in Valencia is dus één van de hoofdredenen, die van Valencia een ideale vakantiebestemming maken.

Temperatuur

Van maart tot en met oktober kenmerkt het weer in Valencia zich door warme temperaturen en de warmste maanden zijn van mei tot eind september. In juni en juli kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 40 graden en dat is het weer in Valencia niet echt aangenaam meer. Vooral niet in de binnenstad van Valencia in combinatie met het autoverkeer. In deze maanden is ook de vochtigheid het hoogst.

De lente en de herfst zijn de ideale seizoenen om vakantie te vieren in Valencia. Het weer is dan zo aangenaam in Valencia omdat dan de gemiddelde temperatuur zo´n 20 graden is.

Regenval

Regen komt niet zo gek veel voor in Valencia. Als er regen valt, dan duurt het kort. Het is niet net zo als in Nederland, waar het dagen achter elkaar kan regenen, Als er regen valt dan is dat meestal in de maanden september, oktober, maart en april.

In de herfst met name in oktober kan het er soms zo hard gaan stortregenen, dat er overstromingen kunnen voorkomen. Dat is het gevolg van de zogenaamde ´Gota Fría´ (betekent letterlijk koude waterdruppel), dat veroorzaakt wordt door het verschil in temperatuur tussen de Mediterrane zee die langzaam afkoelt en het land zelf dat sneller afkoelt. Meestal duren deze stortregens een paar dagen.