Vliegticket Valencia

Meer over Vliegticket Valencia

Een vliegticket Valencia is tegenwoordig spotgoedkoop door het grote aanbod van low-cost airlines. Dit zijn goedkope luchtvaartmaatschappijen die tegen lage prijzen vliegtickets aanbieden. De reden waarom deze maatschappijen zeer voordelige vliegtickets kunnen aanbieden is hoofdzakelijk omdat ze van kleinere vliegvelden vertrekken waar ze weinig belasting hoeven te betalen. Bovendien is de service minimaal in die zin dat drankjes en maaltijden niet gratis verstrekt worden, maar ze kunnen wel aan boord gekocht worden.

Daarnaast moet je bij sommige low-cost vliegmaatschappijen extra toeslagen betalen. Bijvoorbeeld bij Ryanair betaal je extra toeslag per koffer. Het is dus heel belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen voordat je gaat boeken zodat je weet hoe het totale kostenplaatje eruit zal zien. Hieronder vind je een aantal tips voor het boeken van een zo voordelig mogelijk vliegticket Valencia

Tips voor het boeken van een voordelig vliegticket Valencia

Vliegticketaanbieders

Populaire low-cost vliegtuigmaatschappijen zijn Easyjet, Ryanair, Transavia en Veuling. Deze laatste drie bieden ook een vliegticket Valencia aan. Wil je de aanbiedingen van verschillende low -cost airlines met elkaar vergelijken, dan is het handig om op internet bij vliegticketaanbieders zoals Cheaptickets.nl een kijkje te nemen. Op deze website krijg je een handig overzicht van de goedkoopste vliegmaatschappijen en kun je op je gemak de prijzen met elkaar vergelijken en direct on-line boeken. Ook Worldticketcenter.nl is een goede website, die voordelige aanbiedingen heeft voor vluchten naar populaire vakantiebestemmingen als Valencia. Mocht het voorkomen dat bij deze twee websites geen goedkoop vliegticket Valencia kunt boeken, dan zijn er ook nog de volgende websites die absoluut de moeite waard zijn: Arkefly.nl, Ebookers.nl, Budgetair.nl en Vliegticketszoeken.nl

Het is ook handig om de prijzen van al deze verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, want de prijs van een vlucht kan per vliegticketaanbieder en per dag grote verschillen laten zien.

Nog iets waar je op moet letten; bij sommige vliegticketaanbieders is het voordeliger om een compleet reispakket te boeken, waarin bijvoorbeeld hotel, vliegticket en autohuur inbegrepen zijn.

Websites van low-cost vliegmaatschappijen

Ook is het de moeite waard om de website van de vliegmaatschappijen zélf te bezoeken. Op deze sites worden regelmatig interessante aanbiedingen aangeboden die zeer gunstig kunnen zijn.

Bovendien bieden vrijwel alle low-cost vliegmaatschappijen de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief ben je altijd direct op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen en stuntprijzen. Vaak duren deze aanbiedingen maar een paar dagen, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Maar als je er vroeg bij bent kun je een spotgoedkoop ticket scoren dus het loont absoluut de moeite om jezelf te abonneren op de nieuwsbrief

Op tijd reserveren

Het is bijna een gouden regel dat hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de het ticket is en hoe groter de kans dat er nog genoeg plaats is. Ervaring leert dat hoe later je boekt, bijvoorbeeld 1 á 2 weken vóór de reisdatum de prijzen van een vliegticket het duurst zijn. En vooral bij de low-cost airlines moet je minimaal een paar maanden van tevoren boeken wil je kans maken op het goedkoopste ticket.

Wanneer kun je het meest voordelig een vliegticket Valencia boeken?

Het komt regelmatig voor dat het goedkoper is om in het weekend te vliegen dan op een doordeweekse dag. Maar let op: dit geldt niet voor de schoolvakanties want dan is het juist omgekeerd. Vluchten op doordeweekse dagen – vanaf dinsdag tot en met donderdag – kunnen veel voordeliger uitvallen dan als je een vlucht in het weekend boekt. Hierbij moet je wel in acht nemen dat in de schoolvakanties de prijs van een vliegticket Valencia veel duurder kan uitvallen dan buiten deze vakanties.

Bovendien stunten low-cost vliegmaatschappijen vaak met hun prijzen voor vliegtickets op een doordeweekse dag. Meestal niet op maandag en vrijdag.

Wat kost een vliegticket Valencia gemiddeld?

Op deze vraag kan alleen een algemeen antwoord gegeven worden omdat het van zoveel verschillende factoren afhangt: de prijs van een vliegticket varieert per aanbieder, per dag, per luchthaven, per seizoen, per periode enz.

Om toch een idee te krijgen wat een ticket Valencia gemiddeld kost, zijn hier twee voorbeelden van twee voordelige prijsvechters. Reis je met de Spaanse vliegmaatschappij Veuling vanaf vluchthaven Schiphol – met een reistijd van twee en een half uur – dan kost je dat gemiddeld 150 euro voor een retourtje. Maar dan moet je het ruim op tijd boeken, dus minimaal een paar maanden van tevoren.

Een andere populaire prijsvechter is Ryanair. Als je dan vanaf vliegveld Düsseldorf-Weeze (NRN) vertrekt – eveneens ongeveer twee en een half uur reistijd - betaal je voor een retourtje gemiddeld tussen de 70 en 100 euro, inclusief belastingen. Eveneens geldt voor deze stuntprijzen dat je minimaal een paar maanden van tevoren moet boeken en bij Ryanair is de prijs van een vliegticket exclusief toeslagen voor bijvoorbeeld bagage en inchecken via internet. Lees dus vooral de voorwaarden goed door!

Bovengenoemde prijzen zijn slecht indicaties en kunnen door tussentijdse verhogingen van brandstof en/of luchthavenbelasting variëren.