Uitgaan Valencia

Meer over Uitgaan Valencia

Valencia is na Barcelona en Madrid, de derde grootste stad van Spanje, het is bovendien een upcoming stad en het kent dan ook een hip, trendy uitgaansleven. Er is een groot aanbod aan leuke café´s, bars, clubs, goede restaurants en tapasbars.

Uitgaan in Valencia: clubs en discotheken

Het uitgaansleven in Valencia concentreert zich in twee wijken: El Carmen en Canovas.

Uitgaansleven in de wijk El Carmen

In de oude, historische wijk El Carmen kom je het echte bohemien leven tegen. Hier vind je het meest diverse en meest kosmopolitische nachtleven van de hele stad . Ben je op zoek naar echte underground, de alternatieve scene, dan moet je in El Carmen zijn. Werkelijk allerlei soorten bars en clubs tref je hier aan: van punk, reggae en lounge bars tot salsa clubs, kunstenaarscafé´s en homo -en lesbische bars ( alleen in deze wijk vind je het uitgaansleven voor de homoscene). En dit alles zit op loopafstand van elkaar. Het is wel zo dat je in deze wijk meer café´s en bars vindt, dan clubs en discotheken waar je lekker kunt dansen. Trendy discotheken zijn: Bigornia, Mitganit, Pinhall of Radiocity, die tot in de late uurtjes open zijn.

Het Spaanse nachtleven begint pas rond een uur of 11 op gang te komen, maar bars en café´s sluiten al om twee uur ´s nachts, clubs en discotheken om 4 uur ´s nachts.

Wat betreft de prijzen: entree is overal gratis maar de consumptieprijzen zijn aan de hoge kant, voor een biertje betaal je al gauw gemiddeld drie euro. Het uitgaansleven in El Carmen is dan ook het duurst van heel de stad

Uitgaansleven in de wijk Canovas

De wijk Canovas is vrij populair onder de Valencianen. Hier tref je een groot aantal discotheken aan, waar de grote massa op afkomt en waar ze meer Spaanse popmuziek draaien. Daarnaast zijn er een groot aantal salsa/latino clubs zoals Coco Loco en Decada Loca.

Het echte nachtleven begint hier rond middernacht tot een uurtje of vier. Daarna kun je nog doorzakken of beter door dansen in clubs als Benavente Club of nachtclub Un Sur, die tot een uur of 7 ´s ochtends geopend zijn.

Consumptieprijzen liggen hier een stuk lager dan in de wijk El Carmen. Voor een flesje bier bijvoorbeeld betaal je gemiddeld 1,30 euro.

Uitgaan in Valencia: restaurants en tapasbars

Eet- en drink cultuur in Valencia

In Valencia, kun je net als in de meeste Spaanse steden de hele dag door ergens een hapje eten. Het is inherent aan het Mediterrane leven waarin een lekkere maaltijd en een goed glas wijn deel uitmaakt van de Spaanse cultuur.

´s Ochtends ontbijten de meeste Spanjaarden met een klein kopje koffie – een cortado - en iets zoets erbij, bijvoorbeeld een donut of churros ( gefrituurd gebak, vergelijkbaar met de Nederlandse oliebol). ´s Middags wordt er dan uitgebreid geluncht en de meeste restaurants bieden dan ook een menu del dia – dagmenu – aan. Dit dagmenu wordt alleen doordeweeks en alleen in de middag, meestal van 13.00 toot 16.00 aangeboden. Je krijgt dan een driegangen menu waarin drank en soms zelfs ook een kopje koffie ter afsluiting is inbegrepen. Een driegangen menu heb je al vanaf 6 euro, dus dat is spotgoedkoop. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 9 en 12 euro. Menu del dia is zelfs meestal goedkoper dan als je één hoofdgerecht zou nemen of als je ´s avonds gaat dineren. De porties zijn natuurlijk niet erg groot, maar omdat het menu uit drie gangen bestaat, heb je meer dan genoeg gegeten.

Wil je ´s avonds dineren, dan kan dat pas vanaf 8 uur, eerder niet. Sommigen openen hun keuken nóg later en de meeste Valencianen gaan pas rond een uur of 10 ´s avonds eten. Of in plaats van een diner gaan ook veel Valencianen naar een tapasbar om daar de honger te stillen met verschillende hapjes en een wijntje.

Restaurants

Uitgaan in Valencia en uit eten gaan hand in hand in de Spaanse cultuur en Valencia kent dan ook vele goede restaurants die je overal in de stad kunt vinden. De Valenciaanse keuken is natuurlijk beroemd om de paella. Het heerlijke rijstgerecht dat in een grote, ronde platte pan gekookt wordt – de paellera- en het is bij uitstek een gerecht dat je op zijn minst met zijn tweeën moet delen. Er zijn twee pure paella gerechten: de Paella Valencia en de Paella Marinera. Paella Valenciana is paella met vlees: kip en/of konijn met groenten. De Paella Marinera is paella met zeevruchten zoals mosselen, inktvisringen, garnalen en kreeft. Daarnaast kent de Valenciaanse keuken nog andere bekende rijstgerechten zoals Arroz al Horno: gebakken rijst met bonen, worst, groenten en aardappelen en Arroz a Banda: rijst dat samen met gedroogde, gezouten vis gestoofd wordt en als het klaar is, wordt de vis apart van de rijst geserveerd.

In het oude centrum van Valencia zijn een aantal goede restaurants. Zoals rond Plaza de la Reina, Plaza de la Virgin en tusssen Plaza del Ayantamiento en Calle Colon. Bijvoorbeeld bij Plaza de la Reina vind je het restaurant La Fonda, waar je heerlijke paella kunt eten. Bovendien heeft het ook nog een heerlijk terras, waar het op warme zomeravonden goed toeven is.

Aan de boulevard van het Las Arenas strand tref je een aantal van de beste vis –en paella restaurants van Valencia aan. Restaurant La Pepica aan de Paseo Neptuno is hét restaurant waar je volgens kenners de beste paella kunt eten.

Tapasbars

Uitgaan in Valencia is niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele tapasbars die de stad Valencia bezit. Je kunt er de hele dag terecht: tijdens de lunch, avondeten of juist rond middernacht als je trek hebt in een klein hapje. De meeste, goede tapasbars kun je vinden in de wijk El Carmen. Bijvoorbeeld tapasbar Tasca Angel is een legendarische plek in El Carmen en het is beroemd om zijn sardientjes. Een andere tapasbar: Las Cuevas heeft misschien wel de grootste keus aan tapas en de bar is in de vorm van een grot dat gedecoreerd is met keramiek uit Valencia. Last but not least: tapasbar 100 Montaditos, biedt 100 verschillende minibroodjes aan, die elk anders belegd zijn. Elk broodje of montadito kost maar een euro, dus je kunt volop verschillende smaken uitproberen