Shoppen Valencia

Meer over Shoppen Valencia

Shoppen in Valencia is een absolute must als je een stedentrip naar deze bruisende stad gaat maken. De stad Valencia biedt hiervoor plenty mogelijkheden: er zijn tal van leuke, hippe boetiekjes te vinden zowel van Spaanse modeontwerpers als internationale, er zijn grote, Spaanse modeketens zoals Zara en Mango, overdekte winkelcentra- en markten en vlooienmarkten. Kortom er is voor elk wat wils.

De beste winkelstraten in Valencia

De best winkelstraten zijn geconcentreerd rondom de overdekte markt Mercado Colon in de wijk El Ensance. Het gaat om de straten Calle Jorge Juan valkbij Mercado Colon, Calle Colon en Calle Don Juan Austria vlakbij Metro Colon en de straten hiertussen.

In de Calle Colon vind je een walhalla van grote modeketens zoals Mango, Zara, Berschka. In Calle Jorge Juan vind je trendy winkels zoals de hippe lingeriewinkel Secret Women, de interieurwinkel Zara Home, waar je prachtige design dingetjes kunt kopen voor een redelijke prijs. Verder vind je in de wijk El Ensanche dure winkelstraten, vergelijkbaar met de PC Hoofdstraat in Amsterdam.

In de wijk EL Carmen is het ook goed shoppen voor degenen die op zoek zijn naar aparte, originele kleding zoals van het hippe kledingmerk Custo uit Barcelona in de Calle Bolseria of Studio Vintage in Calle Purisma, waar je authentieke vintage kleding uit de jaren 70 kunt vinden

Overdekte markten in Valencia

Mercado central

In het historische centrum, precies tegenover La Lonja de la Seda bevindt zich de Mercado Central, één van de oudste overdekte markten van Europa. De Mercado Central is een schitterend historisch marktgebouw uit 1928 met glas-in-lood ramen. Het is een levendige markt waar je niet alleen groenten, fruit, vis en vlees kunt kopen, maar juist ook die delicatessen die typisch zijn voor de streek. Bovendien is dit dé kans om een stukje van het dagelijkse leven in Valencia te leren kennen!

Adres: Plaza del Mercado
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 7.30 tot 14.30

Mercado de Colón

De Mercado de Colon is een ander historisch marktgebouw, dat gebouwd is tussen 1914 en 1916, een architectonisch hoogstandje dat voor die tijd vrij avant-gardistisch was. Het is nu niet meer echt een markt te noemen maar meer een winkelcentrum met exclusieve modezaken, zeer prijzige souvenirshops, delicatessenzaken, terrasjes en restaurants. Je kunt hier wel de beste wijnen, topkwaliteit vlees, de mooiste keramiek en souvenirs van eveneens hoge kwaliteit vinden. Bovendien vind je hier ook het bekende, Spaanse warenhuis ´El Corte Inglés´, een beetje vergelijkbaar met de Nederlandse Bijenkorf.

Adres: Calle Cirilio Amoros s/n
Openingstijden:
Maandag t/m zondag van 09.30 tot 13.30 en van 16.30 tot 20.00 uur, zaterdag van 09.30 tot 14.00 uur