Autohuur Barcelona

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Barcelona

Meer over Autohuur Barcelona

Autohuur in Barcelona

Ga je naar Barcelona en denk je erover om een auto te huren? In deze tekst lees je op welke zaken je moet letten in verband met autohuur in Barcelona.

Reserveer je auto voor je vertrekt

Als je een auto wil huren in Barcelona, reserveer je best een auto nog voor je vertrekt. De reden hiervoor is dat bij autohuurbedrijven de regel geldt van ‘first come, first served’: wie er als eerste bij is, heeft de grootste keuze. De huurprijs zal bovendien lager zijn wanneer je een huurauto boekt alvorens je vertrekt. Op voorhand je auto reserveren kan telefonisch of online.

Kies een model dat bij je past

Houd tijdens de keuze van het automerk en -model rekening met je reisprogramma en de specifieke noden van jezelf en je reispartner(s). Dit zal je helpen te bepalen welk type voertuig je nodig zal hebben. Bijvoorbeeld, als je reist met je partner, twee kleine kinderen en een hond, kies dan niet een te kleine wagen. Houd er rekening mee dat de bagage veel plaats kan innemen.

Tijdens de keuze van een automodel zal je een keuze moeten maken wat betreft de transmissie: handgeschakelde of automatische transmissie. Kies steeds een automodel met dezelfde transmissie als de auto waarmee je gewend bent om te rijden. Bedenk dat je niet mag rijden met een wagen met handgeschakelde transmissie als je een ‘rijbewijs automaat’ hebt.

Zorg voor de nodige documenten

Als je een auto huurt, neem dan steeds je rijbewijs en een legitimatiebewijs mee. Rijbewijzen uit alle landen van de Europese Unie zijn ook geldig in Spanje. Als je op voorhand je auto boekt, dan heb je een zogenaamd ‘voucher’ nodig om je huurauto op te kunnen halen. De voucher wordt naar je gemaild als je online je huurauto boekt. Je kunt de voucher dan gewoon uitprinten. Wanneer je telefonisch je huurauto boekt, wordt de voucher per post naar je adres in Nederland of België opgestuurd.

Kies een goed autoverhuurbedrijf

Voor wat betreft autohuur in Barcelona heb je een ruime keuze aan autoverhuurbedrijven. Omdat er zoveel autoverhuurbedrijven zijn, vind je het misschien niet eenvoudig om een autoverhuurbedrijf te kiezen. Houd rekening met de volgende factoren tijdens je zoektocht naar autohuur in Barcelona:

De huurprijs
Een belangrijke factor om mee rekening te houden tijdens de zoektocht naar een geschikt autoverhuurbedrijf is uiteraard de prijs. Ga steeds na of de vermelde prijs inclusief BTW en verzekering is. Boek liever geen huurauto zonder een standaard all-risk en diefstalverzekering. Het is daarnaast ook aangeraden om na te gaan of er bijkomende kosten zijn indien je op voorhand je boeking wilt annuleren of aanpassen.

Keuze uit verschillende modellen
Naast een aantrekkelijke huurprijs is het belangrijk dat je een automodel naar je wens vindt. Ga daarom na of een autoverhuurbedrijf verschillende modellen aanbiedt waartussen je kunt kiezen.

Ophaal- en inleverplaatsen
Het is uiterst belangrijk dat je je huurauto kunt ophalen en inleveren op een voor jouw geschikte plaats en tijdstip. Op die manier vermijd je dat je de huurauto moet afleveren aan de kantoren van het autoverhuurbedrijf, om vervolgens een taxi of bus te nemen naar de luchthaven. De meeste autoverhuurbedrijven zijn flexibel voor wat betreft de ophaal- en inleverplaatsen.

Verzekeringen
In Europa moet elke wagen een verzekering wettelijke aansprakelijkheid (WA) hebben, in België gekend onder de naam burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Deze verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade van derden die zich niet in de huurauto bevinden. De WA-verzekering is verplicht. Daarnaast zijn er een aantal optionele verzekeringen. Ga steeds na welke verzekeringen in de huurprijs opgenomen zijn en welke verzekeringen je eventueel nog extra kan aangaan:

All-risk verzekering (CDW): deze verzekering vrijwaart de klant van de financiële verantwoordelijkheid tengevolge van schade aan het voertuig. Bij de meeste autoverhuurbedrijven is er nog wel een zogenaamd ‘blijvend eigen risico’. Het blijvend eigen risico is een bedrag dat je zelf nog dient te betalen bij schade aan het voertuig. De verzekering komt niet tussen bij een schade die kleiner is dan het bedrag van de vrijstelling of franchise. Bij sommige autoverhuurbedrijven krijg je het blijvend eigen risico later terugbetaald indien het ongeval niet de fout van jou als bestuurder was.

Diefstalverzekering (TP): deze verzekering vrijwaart de klant van de financiële verantwoordelijkheid tengevolge van diefstal van het voertuig. Meestal betaal je bij diefstal nog een bepaald bedrag zelf, het zogenaamde ‘blijvend eigen risico’.

Inzittendenverzekering (PAI): de inzittendenverzekering dekt de lichamelijke schade van de inzittenden van het voertuig vanaf kosten die groter zijn dan het blijvend eigen risico.

Bagageverzekering (PEC): de bagageverzekering dekt de kosten die het gevolg zijn van diefstal van bagage uit het voertuig, van zodra de kosten groter zijn dan het blijvend eigen risico.

Verzekeringen verbonden aan de kredietkaart: indien je het autoverhuurbedrijf betaalt met je kredietkaart, kan je genieten van de verzekeringen die het kredietkaartbedrijf voorziet, vanaf een vastgelegd bedrag. Lees hierover de polis na van de verzekering verbonden aan je kredietkaart.

Verzekeringen zijn misschien niet het boeiendste onderwerp ter wereld. Toch loont het de moeite om je goed te informeren over de verzekeringen die een autoverhuurbedrijf aanbiedt. Als je goed verzekerd bent, kan je onbezorgd genieten van je huurauto in Barcelona.

Bereikbaarheid
Ga na of het autoverhuurbedrijf vlot bereikbaar is. Bij problemen (pech, ongeval of diefstal) zal je immers steeds het autoverhuurbedrijf moeten kunnen bereiken. De meeste grote autoverhuurbedrijven bieden een gratis internationaal noodnummer aan om dit soort situaties te melden.

Met de hierboven besproken factoren in het achterhoofd, is het mogelijk om een geschikt autoverhuurbedrijf te kiezen. We namen alvast de proef op de som, en selecteerden een bedrijf dat voldoet aan alle besproken voorwaarden.

Alamo autoverhuur

Voor autohuur in Barcelona lijkt ons Alamo autoverhuur een geschikte keuze. Alamo is een grote aanbieder met wereldwijd meer dan 2000 autolocaties. Alamo beschikt over een aanbod dat bij iedere wens aansluit. In elke klasse kan Alamo een auto aanbieden. De jonge auto's van Alamo zijn niet ouder dan 9 maanden en verkeren in perfecte staat.

De tarieven van Alamo zijn zeer gunstig zodat u een voordelige huurauto voor de vakantie kunt boeken. Op de site van Alamo kunt u alle informatie vinden of het huren van een auto in Barcelona.

www.alamo.nl