Hotels Barcelona

(98)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Acta Bcn 40

Hotel Acta 40 ligt middenin het historische centrum van Barcelona en is een goede uitvalsbasis. Plaza Catalunya en de Ramblas ligging in de directe omgeving. ...

Vanaf € 60,- Alleen hotel

Acta Mimic

Hotel Acta Mimic is een uniek, verfrissend, nieuw designhotel, gevestigd in een voormalig theater.

Vanaf € 56,- Alleen hotel

Front Maritim

Hotel Front Maritim heeft een uitstekende, centrale ligging en pal tegenover het strand van Barcelona! Verzorgd hotel met een prima service en een goede prijs/kwaliteit ...

Vanaf € 42,- Alleen hotel

Ciutat De Barcelona

Dit trendy en moderne hotel is gelegen tussen de meest bruisende wijken van Barcalona, namelijk Barrio Gótico en El Borne. In de zomer kunt u genieten van het ...

Vanaf € 70,- Alleen hotel

Hotel Denit Barcelona

Dit frisse en moderne hotel heeft een centrale ligging in de betoverende Gotische wijk en biedt innovatief ingerichte kamers en een moderne lobby met 24 uur per dag drankjes en koffie. In het Denit kunt u genieten van de leuke en moderne inrichting.

Vanaf € 89,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 18
 • 19
 • 20
 • »

Meer over Hotels Barcelona

Hotels in Barcelona

In ons zoek&boek systeem kunt u heel gemakkelijk een overzicht vinden van alle hotels die onze aanbieders voor u geselecteerd hebben. U kunt zelf aangeven wat voor prijs of aantal sterren het hotel moet hebben. De laatste stappen zijn het aantal personen en nachten van verblijf in Barcelona. Binnen een paar stappen heeft u een hotel in Barcelona gevonden.

Om je reis naar Barcelona goed te kunnen plannen, vind je in deze tekst meer informatie over hotels in Barcelona. Je leest meer over de drukste periode voor overnachtingen in Barcelona, de meest geschikte locaties voor hotels in Barcelona, de beste manier om zo voordelig mogelijk je reis te boeken, het verschil tussen een hotel en een hostel en richtprijzen voor een overnachting in een hotel in Barcelona. Tenslotte geven we je meer informatie over hotelbeoordelingen en het beroemdste hotel van Barcelona.

Toeristen en zakenlui

Barcelona heeft een uitgebreid aanbod aan hotels van goede kwaliteit. De verscheidenheid aan hotels in Barcelona is groot: van luxueuze vijfsterrenhotels tot goedkope maar comfortabele tweesterrenhotels. De hotels in Barcelona richten zich niet enkel op toeristen. Barcelona is ook een havenstad waar veel internationale bedrijven gevestigd zijn en waar veel congressen georganiseerd worden. Naast toeristen worden veel hotels ook druk bezocht door zakenlui.

Drukste periode

De kamerprijzen van hotels die door veel zakenlui bezocht worden, zijn afhankelijk van het aantal congressen die op dat moment plaatsvinden in Barcelona. De meeste congressen vinden plaats tussen maart en mei en in de maanden september en oktober. Als je in die maanden naar Barcelona wil reizen, doe je er goed aan om je hotelkamer vroeg genoeg te reserveren.

Toeristen vind je het hele jaar door in Barcelona. De drukste periode voor het toerisme is van april tot eind september. Om goedkoop een hotelkamer te reserveren in deze periode, is het aangeraden om vroeg te boeken.

Locatie

Om de sfeer van Barcelona echt te kunnen opsnuiven, doe je er goed aan om een hotel te zoeken dat zich in het centrum van Barcelona bevindt. In wat volgt vind je wat meer informatie over de voor- en nadelen van hotels op bepaalde locaties in Barcelona.

Las Ramblas
Een geschikte keuze als locatie voor je hotel is Las Ramblas, gelegen in het historische centrum van Barcelona. Las Ramblas zijn het kloppende hart van Barcelona. De prijs van een hotelkamer is daardoor vaak wat hoger. Daarnaast is het zo dat de buurt van Las Ramblas een erg levendige buurt is, ook ’s nachts. Indien je een rustige omgeving wil, ga je best op zoek naar een hotel buiten Las Ramblas.

Barri Gòtic
De wijk Barri Gòtic bevindt zich ook in het centrum van Barcelona. Je vindt er ondermeer de kathedraal van Barcelona en veel historische gebouwen. Er zijn veel hotelletjes in de smalle straatjes en op de sfeervolle pleintjes. Sommige delen van Barri Gòtic zijn ’s nachts erg woelig, terwijl het in andere kleine straatjes redelijk rustig blijft. De prijzen van hotelkamers zijn vaak aan de hoge kant, maar je vindt ook veel goedkope hostels in deze wijk.

Eixample
Het district Eixample ligt net buiten het historische centrum van Barcelona. In het district vind je veel bouwwerken van Gaudí, ondermeer de Sagrada Familia en het Casa Milà. De hotels in Eixample zijn goedkoper dan die in het centrum van Barcelona.

De internationale luchthaven van Barcelona
De internationale luchthaven van Barcelona bevindt zich op iets meer dan tien kilometer van het centrum van Barcelona. Je vindt er grote en voordelige hotels van internationale ketens. Het is praktisch om dicht bij de luchthaven een hotel te hebben als je pas laat op de avond landt. Langs de andere kant zal je niet de echte sfeer van Barcelona opsnuiven, en zal je meer tijd verliezen aan verplaatsingen naar het centrum van Barcelona.

Het Olympische Dorp
Ten noordoosten van het centrum van Barcelona bevindt zich het Olympische Dorp, aan de Middellandse Zee. Je vindt er veel moderne hotelcomplexen met hotelkamers aan voordelige prijzen. Het centrum van Barcelona is niet vlakbij maar nog steeds goed bereikbaar.

Zelf je reis samenstellen of een pakketreis kopen?

Kan je geld besparen door zelf je reis samen te stellen? Of is het voordeliger om een kant-en-klare pakketreis te kopen, inclusief vlucht, hotel en vervoerspas of huurauto. Een eenduidig antwoord is er niet. Prijsvergelijkingen van ondermeer de Consumentenbond tonen aan dat de onderlinge variatie erg groot is: soms is een pakketreis goedkoper, soms is het goedkoper om je reis zelf samen te stellen. De enige manier om geld te besparen is om goed te vergelijken. Een surftocht op het Internet en een bezoek aan een aantal reisbureaus vraagt tijd, maar het levert vaak een mooie besparing op.

Hotel of hostel?

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel in Barcelona, dan loont het de moeite om ook hostels in Barcelona in je zoektocht op te nemen. Hostels zijn in feite jeugdherbergen: goedkope overnachtingsmogelijkheden voor jongeren. Tegenwoordig worden zelden leeftijdsvereisten gehanteerd. Je vindt gasten van allerlei leeftijden in een hostel. De twee grote verschillen tussen een hotel en een hostel zijn de prijs en het comfort. Beide zijn lager in een hostel dan in een hotel. In Barcelona zijn er veel hostels, vaak met kamers aan aantrekkelijke prijzen.

Richtprijzen voor een hotel in Barcelona

Afhankelijk van de locatie en het aangeboden comfort, zijn dit enkele richtprijzen voor een hotel of hostel in Barcelona:

- Hostelkamer per nacht: tussen 19 euro en 50 euro
- Hotelkamer per nacht: tussen 35 euro en 120 euro
- Hotelkamer per nacht in een luxehotel: vanaf 80 euro tot meer dan 500 euro

Hotels vergelijken

Een site met beoordelingen over hotels in Barcelona is een erg bruikbaar hulpmiddel tijdens je zoektocht naar een geschikt hotel of hostel. Op de site van Hotels Combined vind je hotelbeoordelingen, prijsinformatie, foto’s en beschrijvingen van meer dan 700 hotels in Barcelona. Hotelscombined is de naam van deze vergelijker.

Het is mogelijk om op de site de prijs van je verblijf te berekenen. Voor de boeking wordt je doorverwezen naar een partnerwebsite.

De site is beschikbaar in het Nederlands. De beoordelingen zijn wel meestal in het Engels geschreven. Zorg ervoor dat je altijd de beoordelingen leest, voor je een hotelkamer boekt. Op die manier kun je met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Het beroemdste hotel van Barcelona

Zonder twijfel is het beroemdste hotel van Barcelona het Le Méridien Barcelona hotel. Het vijfsterrenhotel wordt ook ‘het hotel van de sterren genoemd’. Talloze beroemde personen hebben er al een nacht doorgebracht: Madonna, Pavarotti, Bruce Springsteen, de Rolling Stones en vele anderen. Le Méridien Barcelona ligt aan Las Ramblas, in het hart van Barcelona. Op de bovenverdiepingen zijn er 40 prachtige suites met grote balkons met een indrukwekkend uitzicht. Wil je een nacht in Le Méridien doorbrengen? Boek dan vroeg genoeg op voorhand en reken gerust 200 euro per nacht voor een normale kamer.

Toon op kaart
Toon als lijst