Lastminute Barcelona

(105)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Mariano Cubi

Aparthotel Mariano Cubi bezit maar liefst vier sterren en is gevestigd in een uniek gebouw. Alle ruime suites zijn voorzien van een balkon en zijn zeer geschikt ...

Vanaf € 294,- Vlucht + Hotel

Atenea Calabria

Voor zeer ruime kamers en uitgebreide faciliteiten bent u bij aparthotel Atenea Calabria op het juiste adres. Een aanrader voor reizigers die een balkon en kitchenette ...

Vanaf € 310,- Vlucht + Hotel

Aranea

Verblijven in een sfeervol hotel in modern ingerichte kamers, het is allemaal mogelijk in driesterrenhotel Aranea. In het stijlvolle restaurant van dit hotel geniet ...

Vanaf € 249,- Vlucht + Hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 33
 • 34
 • 35
 • »

Meer over Lastminute Barcelona

Je hebt er zo vaak over horen praten, over een lastminute reis maar wat is dat nu precies? En waar moet je zijn? En waar moet je boeken…en zo zijn er nog meer vragen.

Een lastminute

Vrij vertaald betekent het `laatste minuut`. In de praktijk komt het er op neer dat je snel moet beslissen of je een aanbod neemt. Wacht je te lang, dan kan het zijn dat dit aanbod weg is.

Voorbeeld

Je koopt 100 stuks van een bepaald product. Die wil je allemaal graag verkopen totdat je er geen meer over hebt. Dan heb je de maximale winst. Nu wil het geval dat het product niet loopt zoals je graag zou willen en je blijft met 10 producten zitten. Dat betekent dat je minder winst hebt. Het enige wat je nog kunt doen is die 10 producten proberen te verkopen tegen een lagere prijs. Als dat lukt dan heb je tenminste nog wat dus je verlies wordt minder. De koper koopt dus voor weinig geld dat product maar wel met dezelfde kwaliteit.

Op deze wijze gaat het ook zo wat lastminute reizen betreft. Reisaanbieders kopen vliegtuigstoelen, hotelkamers en vliegtickets en nog meer vakantieproducten. Zij willen die allemaal graag aan de mensen verkopen. Af en toe lopen die vakantieproducten niet zoals verwacht. De mensen hebben meer belang bij een ander land of stad. De reisaanbieders zijn bang om met een voorraad te blijven zitten en doen deze vakantieproducten in de `reclame`. De prijs zal daardoor flink zakken terwijl de kwaliteit hetzelfde zal blijven. De grote winnaar is de consument. Maar elke medaille heeft zijn keerzijde!

Nadelen

In het hoogseizoen worden de meeste reizen verkocht dus in die periode is er weinig kans op een lastminute. Ook voor de bekende bestemmingen zullen weinig lastminute reizen zijn. Een lastminute reis wordt in de lente maar meestal in de herfst aangeboden. Dat heeft als nadeel dat het op die lastminute bestemming nog niet alles open is. In de herfst is al veel gesloten en ook dat het dat aanmerkelijk minder druk is. Niet leuk voor de jongeren. Heb je een partner, dan moet hij of zij weten dat er vrij kan worden genomen op korte termijn. Je moet er ook zeker van zijn dat je reisdocumenten in orde zijn. Moet je bijvoorbeeld nog een paspoort aanvragen dan kun je op korte termijn niet profiteren van een bepaalde lastminute.

Voordelen

Zoals aangegeven, de prijs. Soms betaal je nog slechts 40 procent van de oorspronkelijke prijs. Het weer is natuurlijk het best in de zomertijd. Daarna kan het weer wat wisselvalliger worden maar ook de temperatuur wordt dan wat aangenamer. Ook de natuur staat in de lente in volle bloei. Een lastminute is zeker geschikt voor de wat oudere mensen. Aangenaam weer, minder uitgaanslevenlawaai en minder druk.

Hoe kun je nu te weten komen of er een lastminute reis in de aanbieding is?

Nou, dat is erg eenvoudig. Je kunt op de websites gaan kijken van vakantieaanbieders. Vaak zetten zij lastminute reizen in de dagbladen. Ook maken zij reclame voor hun aanbiedingen op de radio en in de reclameblokken op de televisie

Welke lastminute reizen zijn er?

Een lastminute met de bus. De bus pikt je bijna voor de deur op en zet je voor de deur van je hotel af in Barcelona. Er zijn enkele busaanbieders. Kijk maar eens bij GaSamen. Een andere aanbieder is De Jong Intra. Je kunt ook eens kijken bij Kras en Vertekpunt. De prijzen kunnen verschillen door excursies en andere uitstapjes.
Een lastminute met de auto. Een prima keuze want je bent dan van niemand afhankelijk. Het hotel is geboekt dus het vakantiefeest kan beginnen. Ga eens kijken bij Arke.
Een lastminute met de trein. Geen verkeershinder, geen pech onderweg maar gewoon snel naar Barcelona toe want dat is wat je wilt. Lastminute met het vliegtuig. Een fijne manier van reizen. Je bent binnen enkele uren in Barcelona. Je neemt een taxi en die brengt je naar je hotel. Aanbieders zijn onder andere Worldticketcenter, Cheaptickets en Ebookers .

Boeken

Er is veel meer lastminute aanbod. Een volledig overzicht kun je zien op pagina `reisorganisaties`. Deze reisorganisaties bieden je allemaal een verblijf aan in Barcelona.

Toon op kaart
Toon als lijst