Busreis Barcelona

Meer over Busreis Barcelona

Op busreis naar Barcelona

Je kunt op verschillende manieren naar Barcelona reizen. Met de wagen, het vliegtuig, per trein of per bus. In deze tekst kom je meer te weten over busreizen naar Barcelona. We bespreken zowel busreizen als busrondreizen, dat zijn immers twee verschillende dingen.

Verschillende soorten busreizen

Als je een busreis naar Barcelona wil boeken, houd er dan rekening mee dat er verschillende soorten busreizen bestaan. Er bestaat namelijk een verschil tussen busreizen en busrondreizen. Busreizen zijn bedoeld om je per bus naar je bestemming te brengen. Daar aangekomen ben je vrij om te doen wat je verkiest. Busrondreizen vervoeren je per bus langs een aantal bezienswaardigheden. Mogelijk liggen die in dezelfde stad, mogelijk liggen die honderden kilometers van elkaar. Tijdens de reis wordt een programma afgewerkt dat vooraf bekendgemaakt werd door de reisorganisator. Busrondreizen zijn in feite begeleide rondreizen. De twee verschillende benamingen worden in de praktijk door elkaar gebruikt. Dat kan soms voor verwarring zorgen.

Daarnaast worden sommige busreizen gecombineerd met een verplaatsing per vliegtuig. Er zijn bijvoorbeeld reisorganisatoren waarbij je eerst per vliegtuig naar Barcelona reist, waarna je in groep per bus naar het centrum van Barcelona wordt gebracht.

Een busreis als alternatief voor het vliegtuig

Een belangrijke reden om per bus naar Barcelona te reizen, in plaats van per vliegtuig, is voor velen de lage prijs. Tegenwoordig hoeft een vlucht naar Barcelona niet veel te kosten, toch kost een busrit over het algemeen nog minder. Wie vroeg boekt, kan daarbij nog extra besparen.

De internationale busmaatschappij Eurolines biedt busreizen naar Barcelona aan voor minder dan 50 euro (enkele richting). Die lage ticketprijs is het belangrijkste voordeel van reizen per bus. Een bijkomend voordeel van een busreis is dat je tot in het stadscentrum van Barcelona gebracht wordt. Dat bespaart je dure transfers.

Een busrit naar Barcelona duurt ongeveer 20 uur, afhankelijk van de plaats in Nederland waar je vertrekt. Tijdens de busrit rijd je door Nederland, België, Frankrijk en Spanje tot in het centrum van Barcelona.

Tijdens de busreis

Houd er rekening mee dat een busreis naar Barcelona ongeveer 20 uur duurt. De bussen die op lange afstanden rijden, zijn over het algemeen goed uitgerust: ze beschikken over comfortabele, verstelbare zetels en een chemisch toilet. Toch kan een lange busreis erg vermoeiend zijn. Plan daarom niet te veel dingen op de dag dat je in Barcelona aankomt.

Onderweg naar Barcelona wordt er regelmatig gestopt voor een korte pauze. De chauffeur zal daarover aanwijzingen geven tijdens de busreis. Op de bus wordt er geen eten of drinken verkocht. Het is daarom aangeraden om zelf een lunchpakket mee te nemen voor onderweg. Voorzie daarbij genoeg water. Natuurlijk is het mogelijk om tijdens de pauzes eten en drinken te kopen in een minisupermarkt aan een benzinestation. Roken in de bus is niet toegestaan, dat geldt ook voor het drinken van alcohol tijdens de reis.

In Frankrijk en Spanje geldt de plicht om in de bus een gordel te dragen. In beide landen wordt er streng op gecontroleerd.

Bagage

De toegestane hoeveelheid bagage en de maximum afmetingen ervan zijn vastgelegd door de reisorganisator. Bij de internationale busmaatschappij Eurolines mag je twee koffers meenemen van normale afmetingen (70x80x20 cm) met een maximum totaalgewicht van 25 kg. Daarnaast mag je één stuk handbagage per persoon meenemen. Het vervoer van extra bagage kan niet worden gegarandeerd. Indien de extra bagage vervoerd kan worden, zal hiervoor een bagagetoeslag worden aangerekend. Alle bagagestukken, ook de handbagage, moet je voorzien van een duidelijk etiket met daarop je naam, telefoonnummers en bestemming.

Een busrondreis naar Barcelona

We vermeldden al dat er een belangrijk verschil bestaat tussen een busreis en een busrondreis. Terwijl een busreis eigenlijk gewoon een manier is om je goedkoop te verplaatsen, is een busrondreis veel meer dan dat alleen.

Een busrondreis biedt je een vooraf uitgewerkt programma, een professionele Nederlandstalige reisbegeleiding en het gezelschap van een groep medereizigers. Daarnaast voorzien reisorganisatoren van busrondreizen in de meeste gevallen een tussentijdse overnachting onderweg in een hotel. Bij busreizen is dat niet het geval, daar rijdt de bus in één keer door naar Barcelona. In wat volgt overlopen we enkele reisorganisatoren die busreizen aanbieden naar Barcelona.

Reisorganisatoren van busrondreizen naar Barcelona

Op het Internet is het eenvoudig om een reisorganisator te vinden waar je een busrondreis naar Barcelona kan boeken. Het volstaat om een zoekmotor als www.google.nl te consulteren en er de woorden ‘busrondreis Barcelona’ in te vullen. Deze eenvoudige zoekopdracht leert ons dat de volgende reisorganisatoren een busrondreis naar Barcelona aanbieden:

- Effeweg biedt een 8-daagse busrondreis naar Barcelona en de Spaanse kust aan.
- Pelikaanreizen organiseert een 9-daagse busrondreis naar Barcelona en de Costa Brava.
- Kras organiseert verschillende busrondreizen die langs Barcelona komen, ondermeer een 19-daagse excursiereis naar de Portugese Algarve en een 20-daagse excursiereis naar Andalusië en de Costa del Sol.


Alvorens je boekt, bestudeer je best het programma van de reisorganisator. Hieronder worden enkele excursiemogelijkheden in Barcelona overlopen.

Excursiemogelijkheden

Het programma van een busrondreis ligt vooraf vast. Het is dus mogelijk om de busrondreis te kiezen die het beste bij jou past, door een excursieprogramma te kiezen dat je bevalt. Op wat moet je daarbij letten? We zetten enkele raadgevingen op een rijtje.

- Begin rustig: Het is verstandig om de dag van aankomst een rustig programma af te werken. Een rustige verkenningswandeling is gepast, een bezoek aan een klooster op een berg is dat minder.

- Laat je rondrijden: De eerste volledige dag na aankomst staat meestal in het teken van een uitgebreide verkenning van Barcelona. Kies er indien mogelijk voor om eerst een begeleide stadsrondrit te maken. Op die manier zie je eerst het grote geheel. Daardoor zal je later beter in staat zijn om de aparte wijken te kunnen situeren.

- La Rambla: Wie in Barcelona is, moet zeker op La Rambla geweest zijn. Een begeleide stadswandeling tussen de talrijk aanwezige kraampjes, terrassen en straatmuzikanten is een gepaste manier om kennis te maken met het kloppende hart van Barcelona. Dit hart wordt ook wel Ramblas genoemd doordat het uit vijf delen bestaat.

- Barrio Gotico: Een middeleeuwse wijk met veel historische Gotische gebouwen die erg goed bewaard zijn, is zeker ook een bezoek waard.

- Park Guell: Mag zeker niet ontbreken in het programma. Het park is een rustpunt in de stad waar natuur en architectuur (van Gaudi) prachtig gecombineerd werden. Park Guell is het bekendste park in Barcelona, het is door de UNESCO erkend als werelderfgoed.

- La Sagrada Familia: De beroemdste kerk van Barcelona, naar de hand van Gaudi.

- Klooster van Montserrat: Dit klooster ligt op een rots. Het vergt dus een inspanning om er te geraken. Het klooster is gebouwd in de 9de eeuw en is beroemd om het beeld om haar Zwarte Madonna.

- Vrije tijd: Zorg voor genoeg vrije momenten in het programma. In Barcelona is het immers ook heel leuk om te shoppen, een terrasje te doen of gewoon rond te kuieren.

- Costa Brava: Barcelona ligt aan de Middellandse Zee. Wie cultuur wil combineren met ontspanning aan het strand, is in Barcelona aan het juiste adres. De stranden van Barcelona maken deel uit van de Costa Brava.

- Olympisch stadion:
In 1992 waren de Olympische spelen te gast in Barcelona. Het olympische stadion ligt net buiten Barcelona.

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen de programma’s die de verschillende reisorganisatoren aanbieden? De mening van reizigers kan je bij je keuze helpen.

Vakantiebeoordelingen kunnen je helpen

Bepaalde reisorganisatoren plaatsen de reisverslagen van klanten op hun website. Deze verslagen bevatten vaak nuttige informatie over de reis en de excursies. Negatieve berichten zal je er uiteraard bijna nooit vinden.

Om je een objectief beeld te geven van de kwaliteit van het aanbod van verschillende reisorganisatoren, bestaat er een site waarop je vakantiebeoordelingen van reizigers kan lezen. Je kunt er ook meningen terugvinden over excursies naar bepaalde plaatsen in Barcelona.
Het adres van deze site is:

www.vakantiemogelijkheden.nl

Het is geen slecht idee om op deze site even rond te neuzen alvorens je een reisorganisator kiest voor je busrondreis naar Barcelona.