Vliegticket Barcelona

(11)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Mariano Cubi

Aparthotel Mariano Cubi bezit maar liefst vier sterren en is gevestigd in een uniek gebouw. Alle ruime suites zijn voorzien van een balkon en zijn zeer geschikt ...

Vanaf € 294,- Vlucht + Hotel

Atenea Calabria

Voor zeer ruime kamers en uitgebreide faciliteiten bent u bij aparthotel Atenea Calabria op het juiste adres. Een aanrader voor reizigers die een balkon en kitchenette ...

Vanaf € 310,- Vlucht + Hotel

Aranea

Verblijven in een sfeervol hotel in modern ingerichte kamers, het is allemaal mogelijk in driesterrenhotel Aranea. In het stijlvolle restaurant van dit hotel geniet ...

Vanaf € 249,- Vlucht + Hotel

Pere Iv

Hotel Pere IV is een elegant en verzorgd viersterrenhotel. Het is gevestigd in een modern gebouw nabij het Auditorium en het Nationaal Museum.

Vanaf € 314,- Vlucht + Hotel

Acta Bcn 40

Hotel Acta 40 ligt middenin het historische centrum van Barcelona en is een goede uitvalsbasis. Plaza Catalunya en de Ramblas ligging in de directe omgeving. ...

Vanaf € 282,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 60,-

Meer info
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

Meer over Vliegticket Barcelona

Vliegtickets naar Barcelona

Hoe koop je een zo voordelig mogelijk vliegticket om naar Barcelona te reizen? Vanuit welke luchthavens in België en Nederland kan je vertrekken? Welke luchthaven in Barcelona kies je best als aankomstluchthaven? Het antwoord op deze en nog andere vragen vind je in deze tekst.

Tip! Boek uw vliegticket Barcelona via:
-Cheaptickets
- Ebookers
- Worldticketcenter

Waar moet ik op letten tijdens mijn zoektocht naar een goedkoop vliegticket naar Barcelona?

Tijdens je zoektocht naar een goedkoop vliegticket zal je op een aantal zaken moeten letten. De prijs van een vliegticket naar Barcelona hangt van deze factoren af:

1. Het moment van je boeking
Een eerste factor die de prijs van je vliegticket naar Barcelona sterk beïnvloedt is het moment van je boeking. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je boekt, des te goedkoper je vliegticket is. De goedkope vliegtuigmaatschappijen, de zogenaamde ‘low cost carriers’, kunnen goedkope vliegtickets aanbieden omdat ze het principe hanteren van ‘first come, first served’. Goedkope stoelprijzen worden gecompenseerd met dure stoelprijzen die op het allerlaatste moment verkocht worden. Er is één uitzondering op de regel ‘hoe vroeger je boekt, des te goedkoper je vliegticket’. Als je te vroeg boekt, is het mogelijk dat bepaalde promoties nog niet uit zijn. Als vuistregel boek je een vlucht best niet langer dan 10 maanden op voorhand.

2. De vliegtuigmaatschappij
Er zijn drie soorten vliegtuigmaatschappijen die vliegtickets naar Barcelona aanbieden: reguliere lijnvluchtmaatschappijen, chartermaatschappijen en lagekostenmaatschappijen.

Reguliere lijnvluchtmaatschappijen
Reguliere lijnvluchtmaatschappijen als KLM of Brussels Airlines bieden regelmatige lijnvluchten aan naar Barcelona. Deze luchtvaartmaatschappijen vind je standaard tussen de zoekresultaten van een online prijsvergelijker als Cheaptickets. Bij dit soort lijnvluchten kan je meestal kiezen uit vliegtickets in verschillende klassen zoals economy of business. De prijs van een vliegticket bij een reguliere lijnvluchtmaatschappij ligt meestal hoger dan de prijs van een vliegticket bij een chartermaatschappij of een lagekostenmaatschappij. Toch is dit niet altijd het geval. Ook de reguliere lijnvluchtmaatschappijen verkopen tijdens bepaalde promotiecampagnes goedkope vliegtickets naar Barcelona.

Chartermaatschappijen
Tijdens het vakantieseizoen bieden chartermaatschappijen chartervluchten aan naar Barcelona. Vliegtickets voor een chartervlucht naar Barcelona kosten in een aantal gevallen minder dan de standaard vliegtickets naar Barcelona, aangeboden door een reguliere lijnvluchtmatschappij. Een nadeel is wel dat je meestal geen gegevens over prijzen van chartervluchten terugvindt in zoekmodules voor lijnvluchten. Gegevens over chartervluchten vind je terug op de sites van touroperators als Jetairfly.

Lagekostenmaatschappijen
Er zijn verschillende lagekostenmaatschappijen die vanuit Nederland of België naar Barcelona vliegen: Ryanair, Clickair, Transavia.com en Vueling Airlines. De vliegtickets die deze lagekostenmaatschappijen aanbieden zijn meestal goedkoper dan de vliegtickets die de reguliere lijnvluchtmaatschappijen aanbieden. Een nadeel is wel dat je op de zoekmodules voor lijnvluchten geen gegevens terugvindt over vluchten naar Barcelona door lagekostenmaatschappijen. Om de prijs van een vliegticket naar Barcelona met een lagekostenmaatschappij te kennen, moet je surfen naar de website van de lagekostenmaatschappij: Ryanair, Transavia en Vueling.

De wijze waarop je het vliegticket boekt
Vliegtickets naar Barcelona kan je boeken via een online boekingssite of in een reisbureau.

Vliegtickets boeken via een boekingssite
Elke site waar je vliegtickets online kan bestellen is een boekingssite. Het kan gaan om de site van een vliegtuigmaatschappij of om de site van een reisbureau. Boekingssites die een onderdeel zijn van een luchtvaartmaatschappij tonen enkel gegevens over vluchten van de eigen luchtvaartmaatschappij. Op boekingssites van reisbureaus komen meerdere luchtvaartmaatschappijen aan bod. Geen enkele boekingssite zal echter gegevens tonen over alle luchtvaartmaatschappijen die naar Barcelona vliegen, zowel reguliere luchtvaartmaatschappijen, chartervluchten als lagekostenmaatschappijen. Het is daarom verstandig om alvorens je boekt op meerder online boekingssites de prijzen van vliegtickets naar Barcelona te bestuderen. Vergeet ook niet om de reserveringskosten en eventuele administratiekosten in je prijsvergelijking op te nemen, net als de kosten om met een kredietkaart te betalen. Het is steeds goedkoper om je vliegtickets op het Internet te bestellen dan via een callcenter.

Vliegtickets boeken via een reisbureau
Reisbureaus bieden ook vliegtickets aan. Indien je naast een vliegticket naar Barcelona ook een hotel wenst te boeken, kan je in veel gevallen geld besparen door je complete reis te boeken in een reisbureau. Indien je enkel een vliegticket wenst te boeken, zal je in een reisbureau zelden vliegtickets naar Barcelona vinden die goedkoper zijn dan de prijzen op online boekingssites.

4. Het tijdstip van je vlucht

Bij het bepalen van de prijs van vliegtickets naar Barcelona houden de luchtvaartmaatschappijen rekening met de wet van vraag en aanbod. Vliegtickets naar Barcelona zijn daardoor duurder op dagen dat meer reizigers naar Barcelona willen reizen. Een voorbeeld daarvan zijn het begin en het einde van de schoolvakanties.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hanteren de zogenaamde ‘Sunday rule’. Die houdt in dat de vluchten die plaatsvinden tijdens de nacht van zaterdag op zondag goedkoper zijn.

Het tijdstip van je vlucht heeft ook een invloed op de prijs van je vliegticket naar Barcelona: je betaalt over het algemeen minder voor vluchten die ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat vertrekken.

5. De vertrek- en aankomstluchthaven
De luchthaventaksen kunnen een behoorlijk grote invloed uitoefenen op de prijs van je vliegticket naar Barcelona. Dat is in het bijzonder waar voor wat betreft de luchthaventaksen in Nederland en België. De verschillende luchthavens in en rond Barcelona heffen immers geen extra luchthaventaks, doch wel een veiligheidstoeslag en een vertrektoeslag. Het bedrag daarvan is in heel Spanje even hoog. Lees meer hierover in de tekst vliegvelden in Barcelona.

6. Eventuele extra’s
Het spreekt voor zich dat je meer betaalt voor een vliegtuigticket naar Barcelona in business class dan voor een vliegtuigticket naar Barcelona in economy class. Naast dit voor de hand liggende voorbeeld zijn er nog een aantal andere extra’s die de prijs van je vliegticket naar Barcelona kunnen beïnvloeden. Het loont de moeite om ook deze zaken in je prijsvergelijkingonderzoek op te nemen:

De brandstoftoeslag
Wanneer de brandstofprijs sterk stijgt, is het mogelijk dat vliegtuigmaatschappijen een brandstoftoeslag aanrekenen aan hun reizigers. In de algemene voorwaarden van elke luchtvaartmaatschappij vind je meer informatie daarover. Het loont zeker de moeite om alvorens je boekt de algemene voorwaarden erop na te lezen.

Kosten voor (extra) bagage
Sommige lagekostenmaatschappijen rekenen een extra toeslag aan om bagage mee te nemen. Deze extra kosten kunnen de totaalprijs van de vlucht flink de hoogte in sturen. Daarnaast heeft elke luchtvaartmaatschappij regels over het aantal toegelaten stukken bagage, het maximum toegelaten gewicht en de maximale afmetingen van de bagage en handbagage. Daarbij horen ook kosten voor bagage die deze normen overschrijdt. Je leest er meer over in de algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Upgrades
Veel vliegtuigmaatschappijen bieden de reiziger zogenaamde ‘upgrades’ aan. Het kan ondermeer gaan om extra beenruimte, een warme maaltijd aan boord, een verkorte incheckprocedure, een plaats naast het raam, een vooraf genummerde zitplaats of toegang tot een lounge in de vertrekluchthaven. Je bent niet verplicht om voor deze upgrades te kiezen.

Met al de factoren die de prijs van je vliegticket naar Barcelona beïnvloeden in het achterhoofd, loont het de moeite om een prijsvergelijkingonderzoek te verrichten. In wat volgt geven we enkele richtprijzen waar je je op kan baseren.

Richtprijzen voor vliegtickets naar Barcelona

Hoeveel kost een vliegticket naar Barcelona? Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat geen enkele luchtvaartmaatschappij een vaste prijs heeft voor een vliegticket naar Barcelona. De prijs van de vlucht hangt af van alle factoren die hierboven opgesomd werden. Toch kunnen we enkele richtprijzen meegeven voor retour vliegtickets naar Barcelona. De richtprijzen zijn all-in en gelden voor twee volwassen reizigers met elk één stuk bagage die vertrekken vanuit een luchthaven in Nederland of België, in economy.

- Gemiddelde kostprijs voor twee vliegtickets retour naar Barcelona: € 292
- Laagste kostprijs voor twee vliegtickets retour naar Barcelona: € 164
- Hoogste kostprijs voor twee vliegtickets retour naar Barcelona: € 448

Op basis van deze prijsgegevens kunnen we drie prijsklassen afbakenen voor vliegtickets retour naar Barcelona voor twee volwassenen met elk één stuk bagage die vertrekken vanuit een luchthaven in Nederland of België, in economy:

- Spotgoedkoop: minder dan € 164
- Goedkoop: van € 164 tot € 228
- Gemiddeld: van € 229 tot 370
- Duurder: van € 371 tot € 448
- Zeer duur: meer dan € 448

Afhankelijk van de datum van de boeking en de vakantieperiode is telkens een andere luchtvaartmaatschappij de goedkoopste. Het loont dus de moeite om een prijsvergelijkend onderzoek te verrichten. Dat kan door de prijzen te vergelijken op de websites van de verschillende vliegtuigmaatschappijen die naar Barcelona vliegen. Hieronder vind je de webadressen van alle vliegtuigmaatschappijen die vluchten naar Barcelona verzorgen.

Vliegtuigmaatschappijen die naar Barcelona vliegen

Hier volgt een overzicht van alle beschikbare vluchten naar Barcelona vanuit een luchthaven in Nederland of België. Daarbij vind je telkens het webadres van de vliegtuigmaatschappij.

Amsterdam Schiphol – Barcelona Internationale Luchthaven
- KLM
- Transavia
- Vueling

Brussel Zaventem – Barcelona Internationale Luchthaven
- Brussels Airlines
- Vueling

Brussel Zaventem – Barcelona Girona Costa Brava
- Jetairfly

Charleroi – Barcelona Girona Costa Brava
- Ryaniar

Eindhoven – Barcelona Girona Costa Brava
- Ryanair

Maastricht – Barcelona Girona Costa Brava
- Ryanair

Rotterdam – Barcelona Girona Costa Brava
- Transavia

Charleroi – Barcelona Reus
- Ryanair

Eindhoven – Barcelona Reus

- Ryanair

Toon op kaart
Toon als lijst