Weekendje Barcelona

(105)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Mariano Cubi

Aparthotel Mariano Cubi bezit maar liefst vier sterren en is gevestigd in een uniek gebouw. Alle ruime suites zijn voorzien van een balkon en zijn zeer geschikt ...

Vanaf € 294,- Vlucht + Hotel

Atenea Calabria

Voor zeer ruime kamers en uitgebreide faciliteiten bent u bij aparthotel Atenea Calabria op het juiste adres. Een aanrader voor reizigers die een balkon en kitchenette ...

Vanaf € 310,- Vlucht + Hotel

Aranea

Verblijven in een sfeervol hotel in modern ingerichte kamers, het is allemaal mogelijk in driesterrenhotel Aranea. In het stijlvolle restaurant van dit hotel geniet ...

Vanaf € 249,- Vlucht + Hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 33
 • 34
 • 35
 • »

Meer over Weekendje Barcelona

Weekendje Barcelona

Waarop moet je zeker letten als je een weekendje Barcelona wilt boeken? In deze tekst lees je meer over hoe je voordelig een weekendje Barcelona boekt, verschillende manieren om in Barcelona te geraken, hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op een weekendje Barcelona, hoe je een goed hotel in Barcelona vind, hoe je jezelf kunt verplaatsen in Barcelona en hoe je een voordelige huurauto vind in Barcelona.

Wat is voordeliger? Zelf je reis samenstellen of een pakketreis kopen?

Veel reisorganisatoren bieden een kant-en-klaar weekendje naar Barcelona aan. In de prijs zijn de vlucht, het verblijf en extra’s als een huurauto of een vervoerspas voor het openbare vervoer inbegrepen. Is het voordelig om deze kant-en-klare pakketreis te boeken, of kan je geld besparen door zelf je weekendje Barcelona samen te stellen?

Het antwoord is niet eenduidig: prijsvergelijkingen leren dat er geen formule is die steeds de goedkoopste is. Soms is het goedkoper om zelf je weekendje Barcelona samen te stellen, soms is het goedkoper om een pakketreis naar Barcelona te kopen via een online reisorganisator of in een reisbureau.

Je kunt geld besparen door een grondige prijsvergelijking te doen. Dat vergt tijd. Een surftocht op het Internet volstaat immers niet: je gaat best ook eens langs bij een aantal reisbureaus. Wie er wat tijd in wil steken, kan dus flink wat geld besparen. In wat volgt lees je meer over de zaken waarop je best let als je een weekendje Barcelona zelf wenst samen te stellen.

Hoe geraak je in Barcelona?

Er zijn verschillende manieren om in Barcelona te geraken. Je kunt er naar toe reizen per bus, per trein of met het vliegtuig. Overweeg je om een weekendje naar Barcelona te gaan, dan is het aangeraden om met het vliegtuig naar Barcelona te gaan. Als je met de bus of per trein zou reizen, zou je immers bijna even veel tijd onderweg doorbrengen dan de tijd die je in Barcelona bent.

Wil je toch meer weten, lees dan busreis naar Barcelona.
Wil je meer weten, lees dan treinreis naar Barcelona.

Een vliegreis van Nederland of België naar Barcelona duurt ongeveer 2 uur, afhankelijk van de vertrek- en aankomstluchthaven. Alvorens je start met je zoektocht naar voordelige vliegtickets naar Barcelona, lees je best even deze tekst na. Je verneemt er meer over de beste manier om goedkope vliegtickets op de kop te tikken.

Barcelona heeft niet minder dan vier luchthavens, waarvan er drie gebruikt worden voor commerciële passagiersvliegtuigen. Wanneer je beslist om je weekendje Barcelona zelf samen te stellen, zal je een aankomstluchthaven moeten selecteren. De vliegvelden in de omgeving van Barcelona zijn de internationale luchthaven van Barcelona, de luchthaven van Girona-Costa Brava en de luchthaven van Reus. Lees meer over de vliegvelden in Barcelona.

Hoe bereid je jezelf voor?

Tijdens een weekendje Barcelona zal je tijd te kort komen om alle bezienswaardigheden in Barcelona te bezoeken. De hoofdstad van Catalonië beschikt immers over een erg rijk cultureel en historisch erfgoed. Het is een goed idee om, voor je begint aan je weekendje Barcelona, je een beeld te vormen van wat Barcelona te bieden heeft. Hier vind je alvast een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona. Op die manier kan je een haalbaar reisprogramma opstellen voor je weekendje Barcelona.

Lees hier meer informatie over de musea in Barcelona. Het is geen slecht idee om op voorhand de kaart van Barcelona al eens te bekijken. Op die manier geraak je vertrouwd met de structuur van de stad. Dat zal je tijdens je weekendje Barcelona ongetwijfeld van pas komen. Bekijk hier de plattegrond van Barcelona met uitleg over de locatie van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Het is aangeraden om tijdens je weekendje Barcelona een goede reisgids mee te nemen. Er bestaan veel kwaliteitsvolle reisgidsen over Barcelona. Op de site www.dezwerver.nl vind je talrijke reisgidsen over Barcelona. Bekijk de selectie van de beste reisgidsen in Barcelona.

Vorm je een beeld van de prijzen voor bepaalde goederen en diensten in Barcelona. Lees hier meer informatie over het betalen in Barcelona en kom meer te weten over prijzen en betalingsmethodes in Barcelona.

Ga na of er tijdens de duur van je weekendje Barcelona evenementen plaatsvinden in Barcelona. De vele evenementen die jaarlijks in Barcelona doorgaan zijn een absolute aanrader. Lees hier meer informatie over de evenementen in Barcelona.

Hoe vind je een goed hotel in Barcelona?

Als je ervoor kiest om je weekendje Barcelona zelf samen te stellen, zal je op zoek moeten gaan naar een goed en betaalbaar hotel of hostel in Barcelona. Zorg ervoor dat je hotel of hostel zich bevindt op een plaats die gemakkelijk toegang geeft tot het centrum van Barcelona. Op die manier verlies je geen tijd tijdens je verplaatsingen naar het stadscentrum.

Indien je vroeg genoeg start met de voorbereidingen van je weekendje Barcelona, dan kan je geld besparen. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je een hotel boekt, des te goedkoper de prijs per nacht is.

Lees ook steeds de hotelbeoordelingen na van reizigers die je voorgingen. Een goede site met veel beoordelingen over hotels in Barcelona is die van hotelscombined. Op de site van Hotels Combined vind je hotelbeoordelingen, prijsinformatie, foto’s en beschrijvingen van meer dan 700 hotels in Barcelona.

Lees hier meer over het vinden van hotels in Barcelona.

Hoe verplaats ik me het best in Barcelona?

Barcelona beschikt over een uitgebreid en modern openbare vervoersnetwerk. Het openbare vervoer in Barcelona is geïntegreerd. Daarmee wordt bedoeld dat je met één vervoersbewijs toegang verkrijgt tot bussen, trams, lokale treinen en de metro van Barcelona. Je kunt de vervoersbewijzen online of ter plaatse kopen.

Andere manieren om je in Barcelona te verplaatsen zijn ondermeer per (gehuurde) auto of per taxi. Taxi’s zijn niet zo duur in Barcelona. Lees hier meer informatie over Taxi's in Barcelona.

Lees hier meer informatie over vervoer in Barcelona.

Waar vind je een goedkope huurauto in Barcelona?

Als je tijdens je weekendje Barcelona gebruik wil maken van autohuur, reserveer je best je huurauto nog voor je vertrekt. Op die manier heb je een grotere keuze aan automodellen en een voordeligere prijs. Lees zeker de kleine lettertjes van het autohuurcontract, zodat je op de hoogte bent van de verzekeringen die van toepassing zijn. Neem ook zeker je rijbewijs mee. Lees hier meer informatie over autohuur in Barcelona.

Toon op kaart
Toon als lijst