Shoppen Barcelona

Meer over Shoppen Barcelona

Shoppen in Barcelona

Wie houdt van shoppen, zal zich in Barcelona zeker en vast kunnen uitleven. De stad telt maar liefst 35.000 winkels. In Barcelona vind je de beroemde ‘vijf kilometer shopping line’: een winkelboulevard die begint aan La Rambla en zich uitstrekt langs de Plaça de Catalunya, de Passeig de Gràcia en de Avinguda Diagonal. Het grootste gedeelte van dit winkelgebied is een voetgangerszone, vrij van verkeer. Je vindt er winkels van alle grote merken, ondermeer Burberry, Versace, Calvin Klein, Giorgio Armani, Bally en Cartier. In Barcelona vind je ook vele markten waar je echte koopjes kan doen. Daarnaast vind je in Barcelona een brede keuze aan Spaans design in kleren, schoenen, juwelen, accessoires, elektronica, cosmetica en nog zoveel meer.

In deze tekst vind je meer informatie over de plaatsen in Barcelona waar je zeker langs geweest moet zijn als je van shoppen houdt.

Markten

Shoppen in Barcelona is een hele belevenis. Niets is leuker dan rondsnuisteren op de vele markten die Barcelona rijk is. Bovendien kan je er goedkoop je inkopen doen. Hier volgt een beknopt overzicht:

Mercat de la Boqueria
De Mercat de la Boqueria vind je vlakbij La Rambla. Het is een grote overdekte markt waar je verse vis, groenten en veel soorten exotisch fruit vindt.

Plaça Reial
In de wijk Barri Gotìc ligt het bekendste plein van Barcelona, de Plaça Reial. Het plein is omgeven door metershoge palmbomen en ruime galerijen aan alle kanten. Op zondag is er een markt voor verzamelaars van postzegels en munten.

Els Encant Vells
Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag kan je op de Els Encant Vells markt, gelegen op de Plaça de les Glories, antiek en curiosa kopen van 9 uur tot 16 uur.

Plaça Nova
Een andere antiekmarkt wordt elke donderdag georganiseerd op de Plaça Nova (behalve in augustus). Op de markt vind je ondermeer Catalaans zwart aardewerk handgevlochten rieten mandjes en kantwerk.

Plaça del Pi
Elke dag van 9 uur tot 13 uur en van 17 uur tot 20u30 vind je op de Plaça del Pi in de wijk Barrí Gotìc een kleurrijke markt met handwerk en traditionele Catalaanse voedingswaren als kaas, honing en snoep.

Sant Antoni
De markt van Sant Antoni is vergelijkbaar met de markt van la Boqueria, alleen vind je er minder toeristen en meer inwoners van Barcelona. Je vindt er vooral etenswaren en heerlijke tapas. De markt bevindt zich op de Ronda Sant Pau en is open van maandag tot zaterdag van 7 uur tot 14u30 en van 17u30 tot 20u30. Op vrijdag is de markt open van 7 uur tot 20u30. In augustus zijn veel kraampjes gesloten.

Mercadillo de la Plaça de Sant Josep
Tijdens het weekend vind je op de Plaça de Sant Josep de Oriol een kleine markt waar Catalaanse kunstenaars hun schilderijen verkopen in de schaduw van de kerk.

Fira de Santa Llucia
De Fira de Santa Llucia is een kerstmarkt, één van de oudste van Europa. Van 1 tot 24 december vind je de markt naast de Sagrada Familia. De markt is open van 10 uur tot 20 uur. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan handwerk en kerstdecoraties.

Spaans design

In Barcelona vind je veel winkels met kledij ontworpen door onafhankelijke Spaanse designers. Als je iets koopt in één van deze winkels, kan je gerust zijn dat je in eigen land niemand tegenkomt die hetzelfde draagt. Dit zijn enkele van de boetieks waar je kleren kan kopen van Spaanse designers:

Camiseria Pons
De boetiek Camiseria Pons verkoopt al sinds 1900 hedendaagse kledij voor de modebewuste vrouw. Designers als Dos Besos, Fresh from the Lab, Julie Sohn en Anne Clair bieden er hun stukken te koop aan. Het kleurrijke uitstalraam op zich is eigenlijk al voldoende om deze boetiek te bezoeken. Je vindt Camiseria Pons op de Carrer Gran de Gracia 49.

Sugarhill
In Sugarhill vind je modieuze accessoires, zoals handgemaakte lederen handtassen. Daarnaast verkoopt de boetiek ook vrijetijdskledij aan groothandelprijzen. Sugarhill vind je op de Carrer Avinyo 6.

Amateur
Voor originele en creatieve ontwerpen ben je bij Amateur op het juiste adres. In de kleine boetiek vind je naast leuke kleren ook werken van kunstenaars en dichters. Amateur bevindt zich op de Riera Baixa 16.

Gimenez y Zuazo
In de boetiek van het Spaanse designerduo Gimenez en Zuazo vind je eigentijdse kledij in snoepjeskleuren. De boetiek bevindt zich op de Carrer Elisabets 20.

Schoenen

Er is geen betere plaats om schoenen te kopen dan Barcelona. Barcelona zet internationaal de toon voor wat betreft hedendaags schoenenontwerp. Dit zijn enkele leuke plaatsen om schoenen te shoppen in Barcelona:

Rouge Poison
Een verplichte bestemming voor schoenenliefhebbers is Rouge Poison, al was het maar om alleen maar naar de schoenen te kijken. De schoenen zijn elegant, sexy en leuk gepresenteerd, maar zeker niet goedkoop. Het adres van Rouge Poison is Carrer Flassaders 34.

Ucasas
Het Mekka voor schoenen, Ucasas, heeft maar liefst 12 winkels in Barcelona. In elke Ucasas vind je een uitgebreid aanbod van sportschoenen tot stiletto’s, zowel van het eigen merk, van de grote merken als van hippe designers. Je vindt de adressen van de winkels op de site van Ucasas.

Camper
Een toonaangevend en bekend Spaans schoenenmerk is Camper. Je vindt in Barcelona 57 Camper winkels. De adressen van alle Camper winkels in Barcelona vind je op de site van het schoenenmerk.

Souvenirs

De meeste souvenirwinkels bevinden zich op La Rambla en in de wijk Barri Gotìc. Ook op de lokale markten die we hierboven bespraken, kan je leuke (en goedkope) souvenirs kopen.

Openingsuren

Houd om te shoppen in Barcelona rekening met de openingsuren van de winkels. De winkels openen om 9 uur of om 10 uur en sluiten voor een uitgebreide lunchpauze of siësta tussen 13u30 en 16 uur of 17 uur. ’s Avonds zijn de winkels open tot 20 uur of 20u30. Warenhuizen en grote speciaalzaken sluiten meestal niet tijdens de siësta. Op zaterdag zijn alle winkels de hele namiddag open. Op zondag zijn alle winkels gesloten, op enkele souvenirwinkels na.