Autohuur Istanbul

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Istanbul

Meer over Autohuur Istanbul

Met een auto in Istanbul heb je veel mogelijkheden. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Huren

Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Istanbul. De concurrentie is geweldig en daar kun je je voordeel meedoen. Kijk wel heel goed naar de status van de auto die je wilt gaan huren. Er zijn huurauto`s bij die er aan de buitenkant mooi uitzien. Dat zegt niks en je kunt natuurlijk niet aan de onderkant kijken. Vertrouw je het niet, neem dan een andere auto of ga eens verderop kijken. Spreek ook van tevoren een huurbedrag af en sluit meteen een verzekering.

Rijden

De stad is inmiddels overvol geraakt met auto`s. Je staat meer stil dan dat je rijdt. Het motto is dat de sterkste chauffeur wint. Natuurlijk zijn er verkeersborden maar dat zegt niks in Istanbul. Het makkelijkst is gewoon met de meute meerijden. Kom je te dwalen dan heb je een probleem want de wegaanwijzing is niet optimaal. Het autoverkeer is in de nacht net zo intensief als overdag. De wegen zijn niet van topkwaliteit en in het donker zie je de gaten niet of net te laat. Het verkeer rijdt rechts en in Istanbul mag je geen druppel alcohol nuttigen. De snelheid in de bebouwde kom is 50 kilometer per uur. Op de snelweg is 120 kilometer toegestaan. Als je gaat parkeren waar dat niet is toegestaan, wordt binnen één minuut je auto weggesleept. De boete is een aanslag op je vakantiegeld.

Benzinestations

De benzinestations langs de snelwegen zijn dag en nacht open. Je kunt hier ook met de bekende creditcards betalen. Moet je tanken langs de gewone wegen dan kun je daar `s nachts niet terecht. De meesten gaan daar tegen 22:00 uur of 23:00 uur dicht. Bij de grote stations kun je alle brandstofsoorten krijgen, soms ook wel LPG. De brandstofprijzen liggen in Istanbul, en in Turkije natuurlijk, beduidend hoger dan in Nederland.