Weer Istanbul

Meer over Weer Istanbul

Klimaat

De stad heeft een gematigd klimaat. Dat houdt in dat de zomer heet is. De winter duurt lang en geeft veel neerslag. Dat kan ook sneeuw zijn zeker in de hogere bergen.

Het weer

Juli en augustus zijn de warmste maanden. De gemiddelde temperatuur is dan 28 graden. In de nacht koelt het af tot 20 graden. De zon schijnt dan gemiddeld 12 uur. De koudste maanden zijn januari en februari. De gemiddelde temperatuur komt overdag tot 8 graden. In de nacht wordt het dan 2 graden. In juli regent het het minst, 4 dagen. De meeste neerslag valt in december namelijk 18 dagen. Soms kan er sneeuw vallen. Omdat Istanbul aan de zee ligt waait het daar altijd. Ook in mei juni dus voor de zomer is het weer erg aangenaam in Istanbul. Dat geldt ook voor de maanden september en oktober. Gemiddelde temperatuur is overdag rond de 22 graden.

Wintersport

In de buurt van Istanbul is er wintersport. Bijvoorbeeld in het Kartalkaya gebergte. Een half uurtje rijden. Je kunt hier voortreffelijk skiën. Van half januari tot april. Voordelen zijn dat het nog niet ontdekt door de grote massa. Daardoor zijn de prijzen erg aantrekkelijk te noemen. Een ander voordeel is dat je nergens hoeft te wachten wat betreft de skilift. Je hoeft ook geen skimateriaal mee te nemen, kun je huren voor weinig geld. Erg geschikt voor mensen die het skiën en snowboarden nog moeten leren. Het landschap is erg mooi in de winter en daarom is een sneeuwwandeling maken echt iets geweldigs. In de late avond en nacht hoef je je hier zeker niet te vervelen. Vele gezellige bars en discotheken staan tot jouw beschikking.

Het aangename weer zorgt dat er steeds meer toeristen naar Istanbul gaan. In de zomer erg warm maar goed uit te houden omdat het altijd waait. In de winter koud zoals het hoort en met sneeuw. Voor een unieke wintervakantie ben je ook in Istanbul op het juiste adres.