Uitgaan Istanbul

Meer over Uitgaan Istanbul

Typerend voor Istanbul is dat het uitgaansleven niet echt te vinden is in het centrum. Wil je naar de gezelligste kroegjes dan moet je naar Taksim. Hier komen vooral de jongeren voor de gezelligheid. Ook kun je hier lekker en goedkoop wat eten. Sluitingstijd is er niet want overal staan wel karretjes met lekkernijen er op. Wil je wat meer chique dan moet je je melden aan de oevers van de prachtige rivier de Bosporus. Je kunt je verder prima vermaken in discotheken, bars, resturants en nachtclubs. Van elk zijn er natuurlijk erg veel. Hier een willekeurige greep.

Discotheken

In discotheek Indigo ga je compleet het dak er af halen. Er kunnen zeshonderd mensen in. Hier worden de nieuwste muzieksoorten gedraaid en al die mensen vinden dat geweldig. Het is inmiddels bekend in Istanbul dat de muziekweergave nergens zo goed is als in dit simpel ingerichte gebouw. Alles speelt zich af op zo`n vierhonderd vierkante meter.

De enige echte rockdiscotheek is Kemanci. Op het menu staan af en toe popmuziek, blues en country. De meeste avonden worden echter gevuld met metal avonden. Ook worden hits uit de zeventig en tachtiger jaren ten gehore gebracht maar dan op een alternatieve wijze. Buiten de bekende bands treden hier ook lokale bandjes op. Zo hopen zij ontdekt te worden. Moet je echt meemaken hoor!

Sortie is ook een disco waar je heerlijk kunt eten voordat je op de dansvloer gaat. De muziek is erg gaaf. De drankjes zijn bijzonder duur maar ja, je kunt ook niet alles hebben…

Een van de grotere openluchtdisco`s is Reina. Hier kunnen ruim 2500 mensen zich geweldig vermaken. Hier komen de geslaagde mensen. Voetballers, acteurs en actrices. Je moet wel een tafeltje reserveren want anders kun je het hoogstwaarschijnlijk wel vergeten. Ook een knappe portemonnee wordt daar zeer op prijs gesteld.

Clubs

De populairste club onder de jongeren is club Anjelique. Wil je naar deze erg relaxte club dan moet je wel ruim van tevoren reserveren. Heel leuk is te zien dat er veel spiegels zijn. Het feesten gaat alsmaar door in het lange zomerseizoen, zeg maar van mei tot november. Elke avond is het hier bal. En je gaat pas vroeg in de morgen naar huis. Deze superclub gaat om 18:00 uur open. Om 04:00 uur moet je de tent verlaten.

Ben je echt een jazzfan, let dan goed op. Ga naar Nardis Jazz Club. Met opzet is het een gebouw dat uitblinkt in eigenlijk niks. Je komt hier echt alleen maar voor de muziek. Geen duur interieur en je hoeft ook geen flitsende kledij aan. Vanaf 21:30 uur kun je beginnen te genieten. Elke dag behalve op zondag.

Wan-na. Een begrip in Istanbul. Deze club heeft een inrichting die helemaal in oosterse sfeer is. Er zit een cocktailbar in en een erg trendy restaurant. De prijzen zijn van een behoorlijk hoog niveau maar je krijgt er best veel voor terug. Je bent welkom vanaf maandag tot en met zaterdag van 19:00 uur tot 04:00 uur in de morgen.

Wil je echt genieten van Turkse muziek? Wil je gaan dansen op tafels en stoelen? Wil je deze avond de remmen er af knallen, dan is jouw adres beslist Zarifi. Zoals het daar toegaat zul je nergens anders vinden. Eerst wordt er begonnen met eten en daarna zal de drank rijkelijk vloeien. De sfeer die er dan ontstaat is werkelijk onbeschrijflijk mooi en om nooit meer te vergeten! De prijzen zijn redelijk. Je kunt je feestje al beginnen om 17:00 uur. Om 02:00 uur moet je vertrekken. Alleen op zondag dicht.

Elke dag is Roxy open. Vanaf 22:00 uur tot 04:00 uur zijn er allerlei soorten muziek te horen. Noem het maar op en het is er. Deze vele muziekstijlen is ook de kracht van deze hippe en gave tent. Er zit altijd wel iets voor je bij. Prijzen zijn redelijk te noemen.

Hou je van dansen en feesten dan is er Babylon voor jou. Op de zaterdag en zondag draaien hier de dj`s. De rest van de week is elke avond live muziek. In deze club komen vooral de jongere gasten. Het fijne is dat er elke avond een ander soort muziek is te beluisteren.

Dulcinea is voor het jongere volk. Je voelt je na binnenkomst meteen op je gemak. Erg mooi ingericht. Doet denken aan een koffiebar in Amerika. Knap gemaakt hoor! Hier zijn diverse muziekstijlen te horen. Ga er maar eens heen en de prijzen zijn redelijk.

Een erge relaxte tent is Soho Supper Club. Je kunt hier urenlang swingen op diverse muziekvarianten. Je kunt hier al vroeg beginnen. Om 22:00 uur stap je binnen. Vele uren later, om 02:00 uur mag je buiten weer ademhappen. Goeie tent, zonder twijfel!

De allergrootste club van de hele stad is Pasha. De dansvloer is uitzonderlijk mooi om eens te bekijken. Ben je uitgedanst dan gaat er wel een hapje en een drankje in. Dat kun je daar ook allemaal krijgen. Jammer dat deze club alleen in de zomer open is.

Je kunt ook eens uitgaan in het Aziatische gedeelte. Dan kom je beslist uit in de Ulus 29. Je kunt er echter alleen maar met een boot komen. In de avond lekker gaan eten. Daarna gaan beslist de beentjes van de vloer. Hou je niet zo van dansen dan kun je altijd nog gaan poolen.

Ook een topper onder de clubs in Istanbul is Cream. Ligt aan de haven, in een terminal waar cruiseschepen aanmeren. De muziekstijlen zijn vooral underground, jungle, trance en drum& bass. Je moet er wel van houden natuurlijk! In dit gebouw zit een geweldig goed visrestaurant. Ook kun je daar terecht voor typische Turkse gerechten. Al met al, warm aanbevolen!

Bars

Je wilt eens originele buikdanseressen zien in Istanbul? Ga dan snel naar Calik. Ook vaak andere live optredens. Deze bar behoort wel tot de beste van de stad. Erg interessant om daar eens een avondje door te brengen.

Gramofon. Echt gezellig daar! Speciaal voor klassieke muziek en jazz. Vroeg in de avond open tot ongeveer 02:00 uur.

5.Kat is een erg leuk ingericht café waar toch wat meer aparte mensen komen zoals artiesten. Het eten is redelijk. Onder het genieten kun je naar mooie zachte achtergrondmuziek luisteren. Je hebt gewoon een gezellige avond.

Restaurants

Om dan maar meteen met een topper te beginnen is Lokanta. Eerst oneindig genieten van de Turkse keuken. In de vroege nacht wordt er muziek opgezet en gaat het feest losbarsten. De bediening is optimaal en het team is erg vriendelijk. Op zondag gesloten.

Pandeli. Erg bekend bij de plaatselijke bevolking. Je kunt hier uitstekend lunchen. Het geheel ligt boven de Misir Carsisi bazaar. Heel treffend is dat het interieur uit blauwe tegeltjes bestaat. Je krijgt echt genoeg te eten. Na de uitgebreide lunch kun je nog gaan shoppen in deze bazaar.

Ga eens naar een `Meyhane`. Een `Meyhane` is een café waar alleen maar raki werd geschonken. Hier wordt dan altijd een `meze` bij geserveerd. Dat is een variant van tapas. De bekendste zaak is hier Refik. Vaak zit dit restaurant tjokvol. Er wordt dan ijverig gepraat over van alles, en nog niks!

Een losse sfeer, fantastisch goed eten en drinken, een prima service. Je bent ongetwijfeld aangeland bij The House Café. De prijzen zijn normaal en deze zaak is elke dag open.

Pretpark

In Istanbul ligt het bekende pretpark Tatilya. Het wordt door honderdduizenden mensen bezocht. Het merendeel is natuurlijk kinderen. Toch is dit pretpark verkocht en zal binnenkort gaan verhuizen.