Treinreis Istanbul

Meer over Treinreis Istanbul

Met de trein is een prima manier van reizen. Okay, je bent lang onderweg maar dat is toch ook al vakantie. Daar heb je voor gekozen. Je wilt onderweg van alles meemaken en ook van de prachtige natuur genieten. Dat kan met de trein. Een leuke en interessante route die je kunt nemen is Arnhem, Wenen, Boedapest, Boekarest en Istanbul. Je moet je treinreis wel goed regelen maar dat moet je met elke manier van reizen.

Voor- en nadelen reserveren

Voor sommige treinen moet je reserveren; voor sommigen ook weer niet. De voordelen van reserveren zijn dat je altijd een plaats hebt. Wel zo fijn naar je bestemming Istanbul. Je kunt zelfs een bepaalde plek reserveren, nog fijner. En tenslotte weet je ook dat je altijd met die trein mee kunt. De nadelen zijn dat je er vaak voor moet betalen. Een ander nadeel is dat als je die trein mist dat je dus niks hebt aan je gedane reservering. Indien er een reserveringsplicht is dan moet je dat ook doen want zonder dat kom je gewoonweg de trein niet in. Stap je toch in zonder reservering dan moet je dat in de trein kopen met hier bovenop een boete. Het zal logisch zijn dat je een slaapcabine moet reserveren. Ook al is een reservering niet verplicht, het wordt wel aanbevolen. Je maakt het jezelf dan wel gemakkelijk zodat je een eigen plaats hebt, ook al is de trein erg vol. Voor het geld hoef je het niet te laten. Je betaalt ongeveer 4 euro en daar koop je wel zekerheid voor!

En daar ga je dan

Je hebt alles goed geregeld en de trein zet zich in beweging richting Istanbul. Voordat je het weet zit je al in Duitsland en je kijkt heel relaxed naar buiten. Met de trein reizen is geweldig. Je komt nooit in een file terecht. De trein is erg comfortabel, goedkoop en bijzonder veilig. Je knoopt een gesprek aan met je medereizigers en de tijd vliegt net zo snel voorbij als de trein rijdt. Je kunt lekker eten in de trein en tegen middernacht ga je heerlijk genieten van de nachtrust. De hele treinreis duurt een dag of zes en je komt uitgeslapen en monter aan in Istanbul.

Jouw verblijf in Istanbul

De taxi brengt je naar je hotel dat je allang van tevoren hebt gereserveerd. Het vakantiefeest gaat beginnen en je plukt de dag. Je trekt er `s morgens er al vroeg op uit om heel veel te doen. Je zoekt de mooiste bezienswaardigheden op en je brengt een bezoek aan de interessantste musea. Ook ga je regelmatig zo`n knus kroegje in of drink iets op een terrasje. Het Turkse leven lacht je toe en je hebt de vakantie van je leven. Na het diner ga je naar een van de ontelbaar vele discotheken en je knalt het dak eraf. Je gaat een supermooie boottocht maken over de Posporus want dat moet je gedaan hebben. Je gaat van de stad houden en diep in je hart zou je wel altijd willen blijven. Je bent op Istanbul verliefd geworden, wat moet dat een heerlijk gevoel zijn!

Weer naar huis

En ook de dag van vertrek zal weer aanbreken. Je hebt het geweldig naar je zin gehad. Wellicht heb je Turkse vrienden en vriendinnen gemaakt en beloofd volgend jaar weer terug te komen. Dat moet je dan ook beslist doen want Istanbul is het waard. Met weemoed en pijn in je hart neem je van alles en iedereen afscheid. Je zwaait nog eens vanuit de taxi die je naar het treinstation brengt en je weet dat aan je verblijf een einde is gekomen. Omdat je alles goed had geregeld heb je weer een eigen plaatsje in de trein. Je komt bekenden tegen die je op de heenreis had ontmoet. Natuurlijk wordt er veel gepraat over het verblijf, natuurlijk wordt er veel gelachen maar ook wordt er af en toe stiekem een traantje weggeveegd.

Thuisgekomen

Je laat iedereen thuis al jouw mooie foto`s zien. Je hebt veel te vertellen en dat maakt de rest wel nieuwsgierig. Was de treinreis dan echt zo geweldig, zal er gevraagd worden. En je bevestigt dat en ook dat je een volgende keer weer met de trein zult gaan naar een andere vakantiebestemming, of toch weer naar Istanbul?