Vliegvelden Istanbul

Meer over Vliegvelden Istanbul

Istanbul heeft twee vliegvelden. De eerste is Atatürk International Airport. De tweede is Sabiha Gökcen International Airport.

Atatürk International Airport

Is het grootste en drukste vliegveld van Turkije. Turkish Airlines vliegt vanaf dit vliegveld naar grote Aziatische en Europese steden. Dit vliegveld is vernoemd naar de eerste president van de Turkse republiek, Mustafa Kemal Atatürk. Het vliegveld heeft drie terminals namelijk een vrachtterminal, een terminal voor het binnenland en een voor het buitenland. Het ligt in het Europese gebied op ongeveer 23 kilometer afstand van het centrum van de stad. Hier staan voldoende taxi`s die je naar het centrum kunnen brengen. Het vliegveld verwerkt per jaar ongeveer 27 miljoen passagiers. Er zijn drie landingsbanen. Twee zijn ongeveer 3 kilometer lang en een ongeveer 2,3 kilometer. Bekende luchtvaartmaatschappijen die hier komen zijn natuurlijk Turkish Airlines, KLM en Pegasus Airlines.

Sabiha Gökcen International Airport

Dit vliegveld ligt aan de Aziatische kant van Istanbul op zo`n 50 kilometer ten oosten van de stad. Het is nieuw maar ook nog vrij onbekend. Hier komen veel prijsvechters. Leuk om te weten dat Sahiba Gökcen de eerste vrouwelijke piloot van Turkije was. Bovendien was zij ook nog eens de geadopteerde dochter van…Mustafa Kemal Atatürk, juist, de eerste president. Zij was de eerste vrouw die vond dat vrouwen gelijk zijn aan de mannen, en niet alleen wat het bedrijfsleven betreft. Zij is dan ook het boegbeeld van het vliegveld die de nieuwe poort is naar de wereld toe. Er zijn twee terminals te vinden. De eerste is een internationale. Daar vind je vele winkeltjes, kroegen maar ook een postkantoor en een bank. De tweede is een nationale. Hier liggen de aankomst- en de vertrekhallen. De taxi staat op je te wachten. Verder nog kantoren en enkele kleine restaurantjes.