Busreis Istanbul

Meer over Busreis Istanbul

Natuurlijk duurt een busreis lang vanuit Nederland naar Istanbul. En dat is toch ook de bedoeling! Je bent een week onderweg er naar toe, je verblijft daar ook een week en je gaat weer terug. Wat grandioos zeg! En voor dat relatief weinige geld.

Meer dan één voordeel

Inderdaad, meer dan één voordeel. Je wordt bijna voor de deur opgehaald. Geen lang gesjouw met zware koffers. Je wordt naar een centraal opstappunt gebracht. Even later zit je in de comfortabele bus. Airconditioning, koffiebar en een toilet is sowieso standaard. En natuurlijk prima zittende stoelen en extra veel beenruimte. Geen uren wachten om in te checken en daarna nog langer wachten op je vliegtuig. En dan ga je. Eindelijk is je vakantie begonnen naar Istanbul. Je medereizigers hebben er natuurlijk ook zin in. Je hebt genoeg te praten én om over te praten. Ondertussen snelt de bus almaar door. Voordat je het weet is het alweer tijd voor een tussenstop. Lekker koffie drinken en een sigaretje roken. Daarna gaat de reis weer verder. Je gaat na de pascontrole de grens over richting Duitsland. Langzaam maar zeker zie je ook het landschap wat heuvelachtiger worden. En je kunt alles goed bekijken, je hoeft immers zelf niet te rijden, wat is dat een uitkomst zeg, zo`n busreis. Dit is echt vakantie!

Hotel

En de eerste dag kom je aan in je gereserveerde hotel. Eventjes opfrissen, een drankje aan de bar en heerlijk genieten van de warme maaltijd. Daarna alleen of met een gezellig groepje de omgeving verkennen en dan naar bed. Wat zul je slapen, wat zul je slapen! En zo zal het nog wel enkele dagen gaan. Wat is dit eindeloos genieten, en wat is er onderweg toch veel te zien. Zie je niet als je in het vliegtuig zit of als je zelf moet autorijden. En alle hotels waar je overnacht zijn van uitzonderlijke klasse. Goede bedden, een prima goedvullend ontbijt en ga zo maar door, jonge jonge, wat wil een mens nog meer?

In Istanbul

Je bent aangekomen in je hotel. Lekker dicht bij het grote centrum. Je kijkt je ogen uit wanneer je voor het eerst het hotel uitgaat om eens de buurt te verkennen. Je gaat gedurende je verblijf de mooiste attracties, de interessantste bezienswaardigheden en je leukste musea bekijken. Na de lekkere lunch ga je winkelen in Istanbul want dát kun je daar hoor! Na het avondeten is het tijd om eens flink te gaan stappen. Geen enkele probleem in Istanbul. Hou je van knusse kroegjes, hou je van aparte eethuisjes maar trekt de disco meer, ga het maar beleven hoor. Laat je maar eens helemaal gaan, en niemand kent je. En zo schieten de dagen voorbij. Je begint ze al af te tellen en jammer maar er is geen ontkomen aan. Je supergeslaagde vakantie is teneinde, hoewel, wat te denken over de mooie terugreis met de bus?

Afscheid

En dan is de vertrekdag toch gekomen. Altijd sneller dan gedacht. Je neemt afscheid van je waanzinnig fijn hotel, je neemt afscheid van al het personeel. Je lacht maar je bent ook wel een beetje verdrietig. Niks mis mee, dat is normaal als je afscheid neemt van vrienden. De bus komt voorrijden en dan is het onvermijdelijk. Het is echt over hoewel je dat moeilijk kunt bevatten. Waar zijn toch al die dagen gebleven, waren zij zo snel voorbij?

Naar huis

Je gaat op je plaats zitten in de bus. Langzaam komt ie in beweging. Je gaat staan en zwaait naar iedereen die buiten staat. Voel je een traantje opkomen…laat maar komen hoor, je hoeft je nergens voor te schamen. Even is het stil in de bus maar dan komen de gesprekken op gang. De foto`s van iedereen worden bekeken en er wordt wat afgelachen. Zeker tijdens het verblijf aan de bar in het eerste hotel. Niet teveel drinken hoor want dat heb je beslist gedaan in Istanbul. En zo ga je richting Nederland. Je ziet het landschap alsmaar vlakker worden en eindelijk, je bent weer bijna thuis. Je wordt opgehaald van de centrale opstapplaats en voordat je het weet ben je weer helemaal en gezond thuis. En dat is ook weer fijn of niet dan!