Weekendje Istanbul

(108)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Barin

Hotel Barin is een traditioneel hotel met een gastvrije ontvangst. Door de centrale ligging is dit hotel een prima uitvalsbasis om het prachtige Istanbul te verkennen. ...

Vanaf € 298,- Vlucht + Hotel

Pera Tulip

Pera Tulip is een prachtig design hotel in Oriëntaalse stijl. Na een dag vol indrukken van Istanbul kunt u echt tot rust komen in dit hotel.

Vanaf € 311,- Vlucht + Hotel

Orka Royal

Dit prima hotel biedt u alle ruimte en comfort, dé basis voor uw ideale verblijf. Hotel Orka Royal heeft de perfecte locatie om alle delen van deze fascinerende ...

Vanaf € 297,- Vlucht + Hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 34
 • 35
 • 36
 • »

Meer over Weekendje Istanbul

In Istanbul heb je alles voor een geslaagd weekeinde. Istanbul heeft ook een grote magische aantrekkingskracht die geen enkele andere stad heeft. Neem alleen nu maar eens de Bosporus en het prachtige gebied er om heen, geweldig en indrukwekkend. Dat zijn ook de vele bezienswaardigheden, musea, moskeeën, winkelcentra en nog veel meer. Hotels, goedkope en luxe. Een uitgaansleven dat meer dan prima is. Alles bij elkaar eigenlijk te veel voor slechts een weekeinde in Istanbul. Er is veel meer dan de enkele mogelijkheden die beschreven staan. Het is echt slechts maar een greep!

Winkelen

Je kunt erg goed winkelen in de bazaars die de stad rijk is. De bekendste is de Grote Bazaar. Daar vind je 4000 winkeltjes. Heb je iets gevonden dan moet je beslist afdingen, dat hoort bij het koopfeestje! Een moderne winkel is centrum Gallaria. Je ziet hier de bekende topmerken maar ook onbekende merken. Erg veel winkels dus neem er maar de tijd voor. Een heuse topper is Tepe Nautilus. Het allergrootste winkelcentrum van het land. Nou, daar kun je wel weken rondkijken, wat een winkel zeg! Heb je de portemonnee nog vol en je wilt eens wat anders, ga dan naar de boulevard Bagdat Caddesi. Alleen maar winkels en de prijzen zijn interessant voor de verkoper maar minder voor jou…

Hotels

Het Tan Hotel. Niet erg groot maar wel oergezellig en prima. Vier sterren. Je kunt daar al terecht voor nog geen 70 euro. In het hotel zit een prima bar en een grandioos restaurant. Hotel Uyan. Ligt te midden van vele bezienswaardigheden. Ook geen groot hotel maar wel prima hoor! Vanaf slechts 60 euro lig je die nacht op een oor. Een goedkoop hotel is Ipek Palas. Drie sterren. Prijsje per nacht per persoon slechts 35 euro. Zoek je een duur onderkomen dan is The Ritz-Carlton beslist iets voor jou! Vanaf 162 euro lig je op bed. Wil het helemaal bontmaken dan kun je een andere kamer krijgen voor bijna 500 eurootjes.

Restaurants

The House Café. Hier kun je het hele weekeinde terecht. Het lekkere sfeertje is hier bepalend voor een lekkere avond. Goed eten en drinken en redelijk normale prijzen. Heel bekend in Istanbul is Pandeli. Genoeg voor een volle maag voor een aangename prijs. Leuk restaurantje.

Bars

Hier treden buikdanseressen op. In Calik. Wel zo`n beetje de beste bar van de stad.

Discotheken

Waar je dan ook echt heen moet gaan, is naar Kemanci. Vaak veel metalmuziek. Ook wel avonden met pop en blues. Bekende bands spelen hier maar ook onbekende beginnende bands. Als je nog nooit een openluchtdiscotheek heb bezocht dan is dit in dit weekeinde jouw kans. Reina is de naam, bekend in heel Istanbul. Je gaat het helemaal maken met nog zo`n 2500 andere feestbeesten!

Musea

Neem voor dit museum de tijd! Het Pera Museum. Maar liefst vijf verdiepingen met prachtige kunst. Ook in jouw weekeinde open.

Bezienswaardigheid

Een bezoek aan de Blauwe Moskee mag nooit ontbreken! Heel veel blauwe tegeltjes aan de buitenkant. Maar ook aan binnen zijn er tegeltjes. Alles bij elkaar wel meer dan 20.000 stuks. Erg mooi, erg interessant.

Natuurlijk biedt Istanbul nog veel meer. Ga dat dan maar zelf ontdekken, alles is meer dan de moeite waard en een weekeinde zal veel tekort zijn.

Toon op kaart
Toon als lijst