Betalen Brugge

Meer over Betalen Brugge

Openingstijden van de banken in Brugge zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. In de middag van 14:00 uur tot 17:00 uur. Ook op zaterdag kun je terecht van 09:00 uur tot 12:00 uur. In België dus ook in Brugge kun je betalen met de euro. In de stad zijn genoeg geldpunten aanwezig waar je kunt pinnen. Betalen in hotels, grote restaurants en bij de grotere brandstofstations kan met de bekende creditcards.

Een huis kopen in Brugge

Je bent in Brugge geweest. Je hebt je hart verloren aan de stad. Je wilt er wel gaan wonen. Je wilt gaan verhuizen van Nederland naar België maar je wilt in Nederland blijven werken, dat kan. Maar waar moet je dan op letten?
-Het aankoopproces.
-Laat de woning die je op het oog hebt altijd taxeren.
-Je blijft te maken hebben met de belastingdienst van Nederland.
-Er zijn belastingzaken geregeld tussen beide landen. Vraag over hoe en wat bij een deskundige op dit gebied.
-Bij het kopen van een woning moeten registratierechten worden betaald.
-Natuurlijk moet ook de notaris betaald worden. Deze ontvangt `ereloon`.
-De makelaarskosten.
-Algemene aktekosten moeten ook worden afgerekend.
-Na de aankoop moet de woning altijd worden verzekerd tegen brand en diefstal.

Er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Zorg dat je altijd in zee gaat met officiële makelaars, zowel in Nederland als in Brugge.

Auto invoeren

Dat moet gebeuren binnen drie maanden na de verhuisdatum. Zorg natuurlijk dat je alle autopapieren in orde hebt, ook het APK rapport. Ga eerst naar de douane, daar krijg je een papier uitgereikt. Ga met dat papier naar je verzekering toe. Deze zorgt voor de autoverzekering en een groene kaart. Je krijgt dan een kenteken. Dat moet je laten dupliceren en laten bevestigen aan de auto. De belasting in België moet in één keer worden betaald. Vergeet niet je auto te laten uitschrijven bij de RWD anders betaal je dubbel!

Wil je al deze rompslomp en nog meer voorkómen, verkoop dan je auto in Nederland en koop een auto in Brugge.