Shoppen Brugge

Meer over Shoppen Brugge

Tijdens je verblijf wil je ook graag weten wat Brugge heeft te bieden wat winkels betreft. Nou, je kunt hier volop terecht. Er zijn twee grote winkelstraten in de stad. De eerste is de Zuidzandstraat en de tweede is de Steenstraat.

Zuidzandstraat.
In deze straat vind je zaken zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, lederwarenwinkels en enkele juweliers.

Steenstraat.
Ook hier vind je vele kledingzaken, schoenenwinkels, boekhandels en juweliers.
Er zijn nog veel meer winkelstraten zoals de Grote Markt, de Wollestraat, Gentpoortstraat, de Smedenstraat en de Katelijnestraat en ga zo maar door. Allemaal meer dan de moeite waard!

Winkelcentra

Het Zilverpand.
Dit winkelcentrum is gelegen bij de Zuidzandstraat, Noordzandstraat en de Steenstraat. Er zijn 25 winkels aanwezig. Kledingzaken natuurlijk maar dan wel voor iedereen. Heb je na al dat kijken en kopen trek gekregen…dan hoef je niet ver te lopen. Er zijn zaakjes waar je de lekkerste Belgische lekkernijen kunt kopen. Het winkelcentrum is autovrij. Terrasjes in overvloed dus genieten maar!
Brugse Hallen zijn overdekte beursen of marktplaatsen. Ook hier van alles te koop. Hier genoeg gelegenheden om heerlijk te eten en te drinken

Markten

Markten zijn er in overvloed.
De Folkloremarkt is een markt waar alleen koopwaar mag worden aangeboden dat ouder is dan vijftig jaar. Wat ook verkocht mag worden zijn producten die zelf gemaakt zijn met betrekking tot kunst en folklore. De markt staat bij Den Dijver en de Vismarkt.
De Vismarkt is er elke dag behalve op zon- en feestdagen. Geopend vanaf 08:00 uur tot 13:00 uur.
Op zoek naar nieuwe spulletjes? Bezoek dan de Zaterdagmarkt. In de buurt van `t Zand, Beursplein en de Hauwerstraat.
Op woensdag is de Woensdagmarkt die plaatsvindt op de Grote markt. Voedingszaken, bloemen, planten, groenten en fruit.

Exclusieve winkels

Exclusieve winkels zijn er genoeg. Een heuse topper is Villa Maria. De grootste en meest luxe winkel van de hele stad. De winkel Knapp-Targa is een onderdeel van Villa Maria. Bij het aanschaffen van kleding krijg je prima voorlichting. Niet de allergoedkoopste winkel maar dan heb je ook wat! Te vinden aan de Gistelsteenweg 18-28. Een andere exclusieve winkel maar dan in chocolade is The Chocolate Line. Zit aan het Simon Stevinplein 19. Niet alleen kun je daar kopen, je kunt ook zien hoe een en ander wordt gemaakt op chocoladegebied. Het lekkerste ijs van niet alleen Brugge maar van heel Europa kun je proeven in Gelateria Da vinci. Ligt vlakbij de Grote markt. Je moet wel geduld hebben om zo`n lekker ijsje te bemachtigen want je bent niet de enige. Geldmuntstraat 34 is het enige adres. Mag je graag de boeken lezen van Kuifje en Bobby? In Brugge staat de winkel Tintin Shop. Op vele producten staat het duo afgebeeld. Erg exclusieve winkel! Steenstraat 3. Ook voor de betere juwelen kun je terecht in Brugge. Ga maar eens naar Fanini. Bekende merken uit binnen- en buitenland zijn aanwezig. Hier wordt door het personeel nog ouderwets de tijd genomen om de mensen optimaal te bedienen. Kijk ook eens naar de etalages, deze zijn erg artistiek aangekleed. Adres is Noordzandstraat 40.

Antiekwinkels

Brugge heeft vele antiekwinkels of zaken die daarmee verband houden.
Antique City heeft alleen maar antiek van hoge kwaliteit. Te vinden in de Philipstraat 35.
Jean Moust heeft vele schilderijen uit de 17de eeuw. Nederlandse en Vlaamse schilderijen zijn te bewonderen en te koop natuurlijk. Het adres is Mariastraat 15.
Brugs Antiekhuis Masscho. Mooi antiek uit de 17de tot en met de 19de eeuw. Hoogstraat 27.

Winkeltips

Wil je echt goedkoop winkelen in Brugge dan moet je gaan in januari en of in juli. In deze maanden wordt er uitverkoop gehouden. De korting die je kunt krijgen kan oplopen tot wel 50 procent! Hou je van nog sfeervoller winkelen dan moet je beslist naar Brugge rond de Kersttijd. Alle winkelstraten, en winkels natuurlijk, zijn helemaal in de ban van Kerstmis. Neem je kinderen dan meteen mee want zij kunnen dan schaatsen in het oude centrum van de stad.