Taxi Brugge

Meer over Taxi Brugge

Je hebt in Brugge taxi`s met een standplaats op de openbare weg en taxi`s zonder standplaats. Met een vaste standplaats moet er bijna 700 euro aan belasting worden betaald. Zonder een vaste standplaats moet ongeveer 300 euro worden betaald. Is er ook nog radiotelefonie aan boord dan komt er nog ongeveer 70 euro bij per taxi.

Standplaatsen

In Brugge zijn twee standplaatsen. De eerste is op de Grote markt, de tweede is aan het Centraal Station. Je kunt ook gewoon een taxi aanhouden. De taxi kun je herkennen aan een wit licht op het dak van de auto.

Waar moet je op letten?

Zorg ervoor dat je bij het instappen weet dat je taximeter aanstaat. Is dat niet het geval, zeg het dan tegen de chauffeur. Weigert de chauffeur de meter aan te zetten, stap dan uit en ga op zoek naar een andere. Zorg ervoor dat je altijd je veiligheidsgordel omdoet. Dat is verplicht in Belgiƫ. Als je weet waar je naar toe moet dan kun je ook een prijs afspreken. De concurrentie is groot onder de vele taxibedrijven in Brugge en daar kun je je voordeel mee doen. Fooi geven wordt uiteraard op prijs gesteld maar zit al in de taxiprijs. De taxitarieven liggen ongeveer op hetzelfde niveau als in Nederland.