Vliegvelden Brugge

Meer over Vliegvelden Brugge

Brugge heeft zelf geen vliegveld maar doet samen met Oostende. Het vliegveld ligt op 25 kilometer afstand van Brugge.

Geschiedenis

Bestaat al sinds de Eerste Wereldoorlog als militair vliegveld. In 1936 werd er een ander, en ook groter, vliegveld aangelegd, iets ten zuiden van Oostende. Na de Tweede Wereldoorlog werd het een internationaal vliegveld. In 1964 kwamen er meer bezoekers dan ooit tevoren, bijna 470.000. In 1975 werd de startbaan verlengd van 2200 meter naar 3200 meter. Nu konden er grotere vliegtuigen landen.

Nu

Er is één passagiersterminal. Er zijn vele voorzieningen wat betreft opslag van verderfelijke goederen en er is een opslagloods van bijna 11.000 m2. Er komen steeds meer passagiers naar dit vliegveld, ongeveer ruim 2 miljoen per jaar. Steeds meer mensen kiezen voor Oostende-Brugge om de reden dat er een snelle afhandeling is. Ook komen er vele zakenvluchten. Er is geen rechtstreekse verbinding vanuit Nederland. Autoparkeren is erg goedkoop.

Maatschappijen

Er zijn enkele vliegmaatschappijen die Oostende-Brugge aandoen. Het zijn hoofdzakelijk zomervluchten. Jetairfly brengt vakantiegangers naar Spanje en Griekenland. Sky Airlines brengt toeristen naar Antalya. Tunisair brengt de mensen naar Monastir. Er zijn nog meer maatschappijen die het vliegveld aandoen maar dat is allemaal goederenvervoer.

Vliegvelden in de buurt

Vliegveld Antwerpen ligt slechts op ruim 100 kilometer afstand. Vliegveld Brussel ligt ook op ongeveer 100 kilometer afstand. Het vliegveld van Lille ligt op ruim 70 kilometer afstand. Het Engelse Ramsgate op bijna 110 kilometer.