Weekendje Brugge

(35)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Hotel Jan Brito

Kom en verblijf in hartje Brugge, en laat de historische grootsheid van dit uitstekende viersterrenhotel op u inwerken. Hotel Jan Brito is gevestigd in een prachtig 16e eeuws pand.

Vanaf € 124,- Alleen hotel

Hotel T Zand

We zijn een nieuw familiehotel (geopend op 31/03/06) met 19 kamers in het centrum van Brugge. Het hotel is gemakkelijk bereikbaar via de E40 (afrit 8) en ligt op niet meer dan 400m van de Grote Markt van Brugge.

Vanaf € 76,- Alleen hotel

Hotel Het Gheestelic Hof

Geniet van de charmante gezelligheid in een typisch Brugs herenhuis. Hotel "Het Gheestelic Hof", waar de bekende dichter Guido Gezelle ooit een van zijn gedichtenbundels schreef, heeft een prachtige gotische voorgevel.

Vanaf € 80,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 10
 • 11
 • 12
 • »

Meer over Weekendje Brugge

Waarom Brugge?

Brugge is een stad die je eens in je leven moet hebben bezocht. De stad, en ook het centrum, zijn niet groot maar wel supergeweldig. De stad heeft in verhouding tot andere steden geweldig veel in huis. Je zegt het maar en het is er. Schitterende bezienswaardigheden, erg interessante musea, een erg oud en sfeervol centrum. De vele reien of grachten. Daardoor heeft Brugge de naam gekregen van het `Venetië van het noorden`, en terecht. Ook heeft een andere naam namelijk `De parel van België`. Dat zegt toch wel genoeg. Voeg daarbij de Brugse en Bourgondische sfeer en je weet waarom je de juiste keuze hebt gemaakt, een weekeinde Brugge. Veel plezier toegewenst.

Allereerst de stad bekijken

Neem daar maar gerust de tijd voor want er is zoveel te zien, zeg maar gerust, je komt in één weekeinde niet alles te weten over Brugge. Je gaat natuurlijk de Grote Markt bekijken. Je kunt dat doen door een fiets te huren, kun je wel overal komen. Je kunt gaan lopen, geniet je eigenlijk nog veel meer. Erg leuk is om Brugge in de avond te bekijken met een koets. Deze vertrekt vanaf de Grote Markt. Een boottochtje over de reien voert je langs de mooiste plekjes van de stad.

Wat ga je daarna allemaal doen in Brugge?

Nadat je bent aangekomen en de stad al een beetje hebt bekeken dan ga je daarna een onderkomen zoeken voor de nacht. De stad heeft genoeg hotels. Je kunt logeren in hotel Apollo Arth want dat is een fijn vier sterren en ligt vlakbij het centrum. Een ander leuk hotel is Hotel Gulden Vlies. Twee sterren en op loopafstand van het oude centrum.

Winkelen

Erg belangrijk tegenwoordig. Je wilt ook eens bekijken wat een andere stad heeft. Ga dan eens naar de Zuidzandstraat, Steenstraat of Noordzandstraat. Vele modieuze kleding- en schoenenzaken. Ook de juweliers zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Zoek je een echt winkelcentra dan moet je beslist naar de Brugse Hallen. Er is op zaterdag altijd een markt aanwezig. Dat is de bekende zaterdagmarkt. In de buurt van `t Zand en de Hauwerstraat. Op zoek naar een mooi stukje antiek? Antiekzaken zijn er genoeg. Bijvoorbeeld Brugs Antiekhuis Masscho, allerlei leuke spulletjes vanaf de 17de eeuw. Toch op zoek naar iets exclusiefs? Meteen naar Villa Maria toe! Het is de grootste en meest luxe winkel van heel Brugge!

Culinair genieten

En dat kan geweldig in Brugge! Wil je eerst een lekkere pint drinken dan is Cambrinus jouw gezellig café. Wil je naar het oudste café van Brugge? Dan moet je naar de Herberg Vlissinghe toe. Je gaat na de pint eens heerlijk eten. Dan is restaurant Marieke van Brugghe een uitstekende keuze. Erg bijzonder zijn de vis -en vleesgerechten. Ga je voor oosters eten dan is oosters restaurant De Stoepa een meer dan een geweldig goede keuze. Je kunt altijd naar een frietkot gaan om de echte Belgische friet te proeven. Doen hoor, anders ben je nóg niet in Brugge geweest. En vergeet ook niet de overheerlijke wafels met chocoladesaus er overheen, mmm!

In de avond

Dan wil je wel eens weten hoe de Bruggelingen de avond doorbrengen. Je kunt dan gaan naar dancing De Republiek. Erg goede dansmuziek waardoor vele jongeren hier een aangename avond doorbrengen. Een andere gelegenheid is L`Amaral. Je kunt hier op verscheidene stijlen dansen net zolang totdat je broek op je knieschijven hangt, een prima dancing hoor! Hou je meer van theater dan kun je beslist terecht in De Stadsschouwburg. Zeker in het weekeinde is er altijd wat te bekijken. Bioscoopje pikken? Je kunt naar de Cine Liberty of naar Cinema Lumière. Ja, Brugge heeft zelfs een fantastisch pretpark, het Boudewijn Seapark. Er is ook een dolfinarium bij. Wil je rap van de euro`s af dan heet het casino jou van harte welkom!

Buiten de stad

Het ligt niet echt buiten de stad maar de haven van Brugge is een zeehaven van formaat hoor. Hier werken de meeste Bruggelingen voor hun dagelijkse boterham. Indrukwekkend hoor! Hou je meer van de luchtvaart dan moet je ongeveer 25 kilometer verderop gaan naar Oostende. Daar ligt een vrij grote luchthaven. Je kunt daar ook een rondvluchtje maken, spannend genoeg!

Natuurlijk biedt de stad Brugge veel meer dan beschreven. Maar je hebt nu een beetje de indruk gekregen wat er allemaal te koop en te doen is. Geniet van alles en dat zal zeker niet moeilijk zijn in deze fantastische stad Brugge.

Toon op kaart
Toon als lijst