Stedentrip Brugge

(35)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Hotel Jan Brito

Kom en verblijf in hartje Brugge, en laat de historische grootsheid van dit uitstekende viersterrenhotel op u inwerken. Hotel Jan Brito is gevestigd in een prachtig 16e eeuws pand.

Vanaf € 124,- Alleen hotel

Hotel T Zand

We zijn een nieuw familiehotel (geopend op 31/03/06) met 19 kamers in het centrum van Brugge. Het hotel is gemakkelijk bereikbaar via de E40 (afrit 8) en ligt op niet meer dan 400m van de Grote Markt van Brugge.

Vanaf € 76,- Alleen hotel

Hotel Het Gheestelic Hof

Geniet van de charmante gezelligheid in een typisch Brugs herenhuis. Hotel "Het Gheestelic Hof", waar de bekende dichter Guido Gezelle ooit een van zijn gedichtenbundels schreef, heeft een prachtige gotische voorgevel.

Vanaf € 80,- Alleen hotel

Hotel Biskajer

Hotel Biskajer is een gezellig viersterrenhotel aan een klein, rustig plein in het centrum van Brugge. Het charmante pand ligt op slechts 2 minuten loopafstand van het Marktplein.

Vanaf € 80,- Alleen hotel

Anselmus Hotel

Anselmus Hotel is 1 van de mooiste familiegerunde hotels in Brugge. Het biedt de klassieke elegantie van een monumentaal gebouw uit de 17e eeuw. Sommige kamers beschikken over gratis WiFi.

Vanaf € 102,- Alleen hotel
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • »

Meer over Stedentrip Brugge

Brugge vroeger
Hoe men aan de naam Brugge is gekomen weet niemand. Men denkt dat de naam een verbastering is van de Noorse stad Bryggen. Dat was in die tijd ook een Hanzestad zoals Brugge. De Bruggelingen hebben als bijnaam `Brugse zotten`. Deze bijnaam heeft de stad te danken aan Maximiliaan van Oostenrijk. Deze man verbood het Brugse volk het houden van festiviteiten. Om hem ter wille te zijn bood de bevolking hem een groot feest aan. Na dit feest vroeg de bevolking om weer festiviteiten te mogen houden en, om een zothuis te mogen bouwen. En dat kregen de bewoners.

Brugge nu
Brugge is de grootste stad en de hoofdstad van de provincie West Vlaanderen. Er wonen ongeveer 125.000 mensen in de stad. In het centrum wonen er ongeveer 25.000. Brugge heeft ook een haven die erg belangrijk is voor de stad. Dat geldt eveneens voor het toerisme want dat neemt elk jaar toe. Daar heeft de stad erg goed op ingespeeld. Inmiddels zijn er al meer dan honderd hotels te vinden met bijna 10.000 bedden. Er komen jaarlijks 2 miljoen mensen naar de oude stad toe en dat aantal blijft alsmaar stijgen.

Extra informatie over Brugge

Wat heeft Brugge te bieden?
Erg bekend is natuurlijk de Grote Markt. Hier vind je het Belfort en verscheidene andere gotische gebouwen. Het stadhuis van Brugge is echt wereldberoemd. Oude stadspoorten zoals de Kruispoort, de Smedenpoort en de Gentpoort. Verder de Heilig-Bloed Basiliek, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Salvadorskathedraal, de Jeruzalemkerk en de Sint-Annakerk. Een overvloed aan musea zoals het Groeninge museum, Guido Gazelle museum, het Kantmuseum en museum voor Volkskunde. Daarnaast nog grote topmusea zoals het Frietmuseum, het Chocolademuseum en het Brouwerijmuseum. Winkelen is geweldig in Brugge. Het centrum is autovrij en er zijn schitterende winkelcentra aanwezig. Wil je één van de vele markten bezoeken…er is er bijna elke dag wel een te bezoeken. Meer dan 500 drank- en eetgelegenheden alleen al in het centrum van de stad! Wil je even ontstressen, ga dan naar een park toe; er zijn er genoeg. Bezienswaardigheden zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Ga deze zelf maar eens bekijken. De haven is nog altijd de belangrijkste industrie van Brugge. De stad heeft samen met Oostende een behoorlijk groot vliegveld. De twee bekendste voetbalclubs zijn Club Brugge en Cercle Brugge.

Stedentrip
Een geweldige ervaring rijker na het bezoeken van deze echt interessante stad. Een stedentrip Brugge van één dag is natuurlijk leuk maar veel en veel te kort. Om deze stad te leren kennen moet je beslist meer tijd uittrekken. Brugge is makkelijk te bereiken. Je kunt met de bus, met de trein of met de auto komen. En na aankomst kan het feest beginnen. Maar waar wil je beginnen…er is zoveel te zien, zoveel te bewonderen, zoveel te ondergaan en zoveel van te genieten. Maak je stedentrip maar langer en des te langer, des te meer zul je van deze stad gaan houden. Geniet vooral van het culinaire en Bourgondische leven in Brugge. Drink eens een paar pinten, proef de heerlijke wafels die overgoten zijn met warme chocolade. Maar proef vooral de grootste Belgische cultuur, de frieten. Nergens ter wereld zijn die zo lekker als in België, nergens zo lekker als in Brugge!

Toon op kaart
Toon als lijst