Stedentrip Wenen

(12)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Ananas

Dit elegante hotel is makkelijk te bereiken dankzij het naastgelegen station Pilgramgasse, slechts enkele minuten van het centrum.

Vanaf € 279,- Vlucht + Hotel

Parkhotel Schonbrunn

Parkhotel Schönbrunn werd in 1907 gebouwd als het gasthuis van Keizer Franz Josef I. De unieke ligging en uitstraling maken dit hotel tot een prachthotel. In dit ...

Vanaf € 296,- Vlucht + Hotel

Art Hotel Vienna

Het elegante designhotel Art Hotel Vienna ligt in een rustige straat in de Weense wijk Margareten, op slechts 10 minuten rijden met de bus van het centrum. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Vanaf € 63,- Alleen hotel

Hotel Lucia

Gunstig geprijsd 3 sterren familiehotel, gunstig gelegen tussen Schonbrunn en de binnenstad. Ligging: Aan de Hutteldorferstrasse. Met de metro (het metrostation ligt op 150 m) bent u in ca. 10 minuten zowel bij Schonbrunn als op de Stephansplatz. Faciliteiten: Goed verzorgd hotel met receptie, ontbijtruimte, lift en zo...

Vanaf € 57,- Alleen hotel

Hotel Graf Stadion

Weense charme! Het hotel dateert uit de Biedermeier periode rond 1825 en staat nu op de lijst van Monumentenzorg, op en top charme dus! Zeer centraal en uitstekend uitgangspunt om Wenen te ontdekken. Ligging: Gelegen in misschien wel de charmantste wijk van Wenen, Josefstadt, zeer centraal vlakbij het Rathaus, op slech...

Vanaf € 55,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

Meer over Stedentrip Wenen

Wenen staat bekend als stad van de romantiek en van de (opera)muziek. De romantiek heeft zij niet in de laatste plaats te danken aan de vele bouwwerken in de stad in de barokke stijl, de stadparken en theaters. Romantisch zijn ook de Weense koffiehuizen en Wijnhuizen. Wenen was vroeger een keizerstad. Dat zie je terug in de prachtige paleiscomplexen Hofburg, Belvedère en Schönbrunn. Wenen is onbetwistbaar nummer één op het gebied van de klassieke muziek. In de stad hebben beroemde componisten gewoond, waaronder Mozart, Beethoven, Haydn, Brahms, Bruckner, Mahler en Johann Strauβ. De stad is rijk aan musea en is één van de belangrijkste culturele steden die Europa in huis heeft. Het Kunst Historisches Museum is het grootste en belangrijkste museum in de wereld voor Europese schilderkunst.

Extra informatie over Wenen

Keizerstad Wenen
Wenen heeft de meeste historische gebouwen in het centrum van de stad staan. Je kunt ze wandelend bezichtigen. Wil je kennis maken met deze voormalige keizerstad, dan moet je beslist het paleizencomplex Hofburg bezoeken met de keizerlijke vertrekken, paleis Schönbrunn met het oudste dierenpark van Europa, en paleis Belvedère. Neem een kijkje bij de trainingen van de Lippizaner paarden in de Spaanse Rijschool, of nog beter, bezoek de zondagse galavoorstelling. Je kunt in Wenen een ritje in een fiaker maken om in de keizerlijke sferen te komen. Een fiaker is een Weense koetzier waarmee toeristen een fantastische rondrit in de stad kunnen maken. Niet goedkoop, maar wel een geweldige ervaring. Je vindt de fiakers aan de Stephansdom, Heldenplatz, Petersplatz, Burgtheater en Albertinaplatz.

Operastad Wenen
In Wenen hebben veel bekende componisten gewoond, waaronder Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauβ, Mahler en anderen. Het is leuk om het Mozarthuis te bezoeken, je maakt er kennis met zijn manier van werken en leven. De titel “het beste orkest van Europa” komt het Wiener Philharmoniker orkest toe. Dit orkest verzorgt al jaren het Nieuwjaarsconcert dat door meer dan een miljard kijkers over heel Europa wordt gevolgd. Wenen beschikt over prachtige, statige operahuizen. In de Staatsoper kun je opera en balletvoorstellingen bijwonen. Voor de wat lichtere operette kun je terecht in de Volksoper.

Trendy Wenen
Denk maar niet dat Wenen zich oubollig in tradities drenkt. Naast de historische bezienswaardigheden en geschiedkundige musea kun je de stad ook bezoeken voor moderne activiteiten. Je kunt in het centrum talloze hippe winkels vinden. Moderne activiteiten worden gearrangeerd rond de Ringstraβe of langs de oevers van rivier de Donau. Je kunt bijvoorbeeld bungee jumpen van de Danube toren, de hoogste toren van Wenen (200 meter). Het platform waar vanaf gesprongen kan worden, is aangebracht 152 meter en is daarmee een van de hoogste ter wereld. Heb je de sprong gewaagd, dan krijg je een certificaat als souvenir. Een andere activiteit die ieder seizoen honderden sportievelingen naar de Heldenplatz brengt is het Friday Nightskating. Om 22.00 uur wordt vanaf de Heldenplatz dwars door de stad een skateroute uitgezet. Het was oorspronkelijk bedoeld als demonstratie voor een schoner milieu. Wegens het enorme succes, is het een jaarlijks terugkerend vrijdagavondritueel in de stad geworden.

Winkelstad Wenen
Voor de shopfans heeft Wenen een aantal prachtige winkelstraten. In het centrum is de belangrijkste winkelstraat de Kärntner Straβe, waar ook het luxe warenhuis Kaufhaus Steffl gevestigd is. De trendy shops vind je in de Neubaugasse. Hier kun je terecht voor designartikelen van jonge, talentvolle ontwerpers. De Kohlmarkt is the-place-to-be voor de dure designkleding van bekende ontwerpers zoals Gucci en Prada. Een andere populaire winkelstraat is de Mariahilfer Straβe. Deze ligt tussen het oude centrum en de Westbahnhof. Het is de langste winkelstraat van Wenen. Er zijn honderden winkels te bezoeken. Voor de marktliefhebbers zijn er maar liefst 26 verschillende markten in Wenen. Is je doel in Wenen op het winkelen gericht, dan is de periode rond de decembermaand een absolute aanrader. De kerstsfeer in de winkels en de houten stalletjes op de kerstmarkten zullen je nog lang doen nagenieten.

Toon op kaart
Toon als lijst